Keskustelut Metsänhoito Hevosmetsurit

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 81)
 • Hevosmetsurit

  https://yle.fi/uutiset/3-11046719

  Kuulemma kysyntää olisi useammallekin toimijalle. Tämäkin ilmentää hyvin sitä, että metsien omistusrakenteen muuttuessa kaikenlaisen piperryksen ja puunhalailun suosio kasvaa, ja sille avautuu uusia kaupallisiakin mahdollisuuksia.

 • sitolkka

  Suomenhevosella olisi jotain kiehtovuutta ja suomenhevosen työhevoslinjat ovat uhanalaisia. En näe mitään kiehtovuutta tuoda belgialaista hevosta suomalaiseen metsään.

  Metsänmies

  Pitkälti Tanelin ja wanhanjätkän linjoilla tuosta hevoshommasta. Kyllähän totuus on, että hevoset ovat, ja pysyvät historiana metsätöissä. Tietysti joku puistoajuri, jonka kannattavuus ei perustu ajettavaan puumäärään, vaan muihin tekijöihin , sopii tuhonkin hommaan. Missähän vaiheessa huomataan, että hakkuita voitaisiin tehdä kannattavasti pokasahalla ja kirveellä?

  Jätkä

  Kun Miika sanoo, että töitä olisi useammillekin valjakoille, niin mitä syytä on pistää vastaan? Hevosmetsurit tekevät ilmeisesti työtänsä avoimin periaattein, eivätkä ole syömässä kenenkään muun leipää. Jos työtä ja ansiota riittää, niin silloin kannattaa muiden olla ihan ”siipiään myöten”.  Tuskin kukaan edes kuvittelee tuon työn olevan halvempi vaihtoehto kuin nykyaikainen konesavotta.

  Valitettavasti ainakaan minä en ole valmis maksamaan hevosmetsurille juurikaan enempää puiden ajamisesta, kuin mikä on normaali taksa.

  Olen kyllä ajanut hevospelissä hankintapuita, polttopuita ja oikeaa tukkileimikkoa. Lisäksi olin Niinisalossa aina vapaaehtoinen hevosmies, kun sellaista kysyttiin.

  Traktoria voi ajossa ”piiskata”, se ei siitä pahoita mieltään. Hevonen kärsii, jos sitä kuormittaa liikaa. Ne hevosmiehet, jotka ajoivat hevosia loppuun talvisavotassa, eivät olleet oikeita hevosmiehiä, vaan eläinrääkkääjiä.

  mehtäukko

  Selvennetään linjauksia. Foorumilla on puitu monenlaisia seikkoja puukaupan kuutiohinnan muodostuksessa

  Maailmanmarkkinatilanne kulloinkin vääntelee esim. tukin hintaa ja apteerausta. Mitta- ja laatuvaatimukset ohjaavat katkontaa, mutta herkästi hyökätään firmojen ja heidän motoyrittäjien kimppuun…!

  He on kilpailutettu mennen tullen ja uudestaan. Eläminen mahdollistuu puumäärillä, – ahkeruudella tiukkojen ympäristömääräysten valvomina.

  Antaa vaan hevosmiestenkin tussaroida kentällä jos se joillekin puunmyyjille käy. Hevoskorjuun hinta näkyy heiluvan yli tuplana. Siihen kun ukkelit sahailevat puita pötkölleen ja pinoon, eikös nollasumma-peli ole kyseessä?

  mehtäukko

  Siis nollasumma-peli mo:n tilipussin suhteen…

  Jos hevosmetsurit ”eivät syökään kenenkään leipää”, ei esim. kaupunkipuistojen tussarointi veronmaksajien piikkiin ole avointa peliä?! Missä muualla työsuorite tilataan ”laskun mukaan”?

  Arnold Layne

  Kysyit Missä muualla työsuorite tilataan ”laskun mukaan”? Tuohon on helppo vastata.

  Ihmettelin miksi mm. pankin metsäneuvoja sanoi että ensiharvennus on onnistunut jos siitä ei tarvitse maksaa eli tuotto kattaa kulut. Minä tuota ihmettelin ja sanoin että kyllä niitä ostajia on ketkä antaa ihan kantohinnan ensiharvennuspuulle ja se on hinta minkä puusta saa. Sitten tajusin että pankin metsäneuvoja on tehnyt puukauppoja vain MHY:n kanssa, mikä mahdollistaa jopa negatiivisen tuoton kun kaikki koneen siirroista lähtien MHY tekee metsänomistajan kannalta epäedullisesti, eli laskuttaa erikseen.

  Hevoskauppa on terve lisä puumarkkinoille, jotta perintömetsistään puita myyvät kallion hipit voivat mielissään ilmastokompensoida ne neljä vuosittaista lomalentoaan. Eläimien tuottamaa hiilidioksidipäästöä kun ei lasketa, eikä tuhlatun päästön määrää per tien varteen viety motti.

  Sulli

  Hevoset on mukana enempi rekvisiittana, kun kärryssä on peräveto. Tuskin muutenkaan hankalien maastojen laite.

  Mikäs siinä jos tuosta tienestit irtoo, ei haittaa mua.

  Yhdellä hevosella ei taitaisi ronkkeli kummoisenkaan kuorman kanssa liikkua kun köykäisinkin painaa tyhjänä 1100 kg, seuraava 1400 kg ja painavin 2000 kg. Isoimmassa vakiona peräveto, köykäsimmissä valinnaisvaruste. Kantavuutta näyttää olevan 3 000 – 6000 kg. Pienemmän luokan raktorin perässä saattas olla näppärä laitos.

  Remie

  Älkää työ aliarvioiko hevosta ja sen aikaan saannoksia. Paljon enemmän on mökkejä tehty hevospelillä kuin moottoripelillä. Hevon on yllättävän taiva kaveri kun ei sille äksyile. Olen ajanut paljon hevosta metsässä ja rinteissä. Silloin oli lunta, nyt ei ole kuin härmettä jos sitäkään.

  Jätkä

  mehtäukko:”-Siis nollasumma-peli mo:n tilipussin suhteen…Jos hevosmetsurit ”eivät syökään kenenkään leipää”, ei esim. kaupunkipuistojen tussarointi veronmaksajien piikkiin ole avointa peliä?! Missä muualla työsuorite tilataan ”laskun mukaan”?

  Jos kaupungin puistoon hankitaan koneurakoitsija, joka jättää maanpinnan kokolailla ehjäksi, siistin korjuujäljen, kerää kaikki hakkuutähteet pois , niin jos siinä jää kantorahaakin, on se melkoinen ihme.

  Korpituvan Taneli

  Onko joku sanonut että tapahtuu laskun mukaan?

  Sikäli kun hänen kanssaan keskustelin, niin yksi töitä hidastava homma oli juuri se että pitää ajella autolla edes takaisin tekemässä urakkatarjouksia.

  Eli lasku kyllä tulee, mutta etukäteen sovitun urakan mukaan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 81)