Keskustelut Metsänhoito Hevosmetsurit

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 81)
 • Hevosmetsurit

  https://yle.fi/uutiset/3-11046719

  Kuulemma kysyntää olisi useammallekin toimijalle. Tämäkin ilmentää hyvin sitä, että metsien omistusrakenteen muuttuessa kaikenlaisen piperryksen ja puunhalailun suosio kasvaa, ja sille avautuu uusia kaupallisiakin mahdollisuuksia.

 • Remie

  Näkyy 1960 luvun asevelvollisuuden suorittaneitakin olevan. Vielä alku puolelta kun hevosilla on tuhtailtu. Muistaakseni 1970 loppui hevostelu kokonaan. 1950 oli suurta hevostelun kulta aikaa, lähes kaikki asiat hoiti hevonen, mitä hevonen tehnyt niin siinä tarvittiin mies ja viikate, rautakanki, leka ja lapio. Siinä ne tärkeimmät koneet.

  Nimetön

  Kajaanin Hoikankankaalla oli hevosia vielä -73 ja kumipäät niillä ajeli ja hoiti.

  rööri roope

  Nii ol 70 kun lähin sieltä 70 toukokuusa nii mitä kumipäät tiedän mitä tarkoitat.

  Pitkän jussin  kirjan asiat on tosi kuten on joskus mainunnu.

  Ei Juhaa voittaneet kukaan silloin hiihdossa.Ees suomessa.

   

  Puuki

  Hoikankankaalta hevoset lähti muistaakseni joskus 80-luvun alussa. -83 ei enää ollut kuin tyhjät tallit tähteellä.

  rööri roope

  Ol HUMU heppa sillä hoidettiin savotat ja pinviljelijän muut kuljetukset maidosta lähtien.

  Jäykkä reki maitoreissuilla.

  Savotassa parireki  kytkentä ristiin ketjuilla saman parireen päälle lavetti halon ajoon.Aloitin isän apuna 1956 ekalla.

   

  Jätkä

  Lärvätsalossa on eläinlääkintäkoulu, jossa opetettiin eläinlääkäreitä ja varusniehiä, hevosia ja sotakoiria kouluttamaan ja hoitamaan. Talleilla oli aika monta pelkkään ratsastuskäyttöön koulutettua hevosta – lämminverisiäkin. Niitä kävivä kantapeikkojen vaimot ja tyttäret ratsastamassa ja olihan siellä harjoituskenttäkin siihen tarkoitukseen.

  Joskus kantapeikotkin ratsasteli niillä maastoharjoituksissa. Kieltämättä komen näköistä, kun lämminveriratsu veti 60 senttisessä hangessa ja pohja oli sileää Pohjankangasta harvennetun männikön kanssa.

  rööri roope

  Nii jätkän pitää olla nyt soittaa lärvätsalossa tai kahtoo jatsarien kiilteävää kärkeä.

  Rane

  Sen verran Ranella on hevoskokemusta että olen ratsastanut ilman satulaa suomenhevosella Nurmeksen maatalousoppilaitoksen navetan ympäri.Taisi se vähän matkaa laukatakin mutta en tipahtanut.En kyllä ymmärtänyt homman viehätystä.

  Ja muistaakseni tämä hevonenkaan ei tykännyt ratsastamisesta.Lenkin päätteeksi se parkkeerasi tallin eteen ilmoittaakseen että jo riittää.Sain sen kuitenkin ohjattua muun porukan luokse joita homma tietysti kovin huvitti.

  Per Ä Reikäs

  Hevonen nykypäivänä metsätöissä olisi härkätaisteluun verrattavaa eläin rääkkäystä.

  Jätkä

  Kyllä verrata voi, mutta ero on mykistävän suuri! Eikä hevosta ihan jokaisen työsuorituksen jälkeen tapeta, vaan se on kaveri, jota paijataan illalla ja hoidetaan kaikin tavoin.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 81)