Keskustelut Metsänhoito Hiilinielut

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 199)
 • Visakallo Visakallo

  Kova hinku sieltä kaupungista tuntuu edelleen olevan aina viikonlopuksi maalle. Lähes katkeamattomat jonot olivat taas 4-tiellä viikonloppuna. Aina jonkun hermo pettää ohituskaistaosuudella. Tällä kertaa poliisit nappasivat 175 km/t satasen alueella ajaneen.

  jees h-valta

  Tuollanen ylitys nyt pitäisi vielä ohituskaistalla katsoa oikeanlaiseksi. Ohihan siellä on kait tarkoitus?

  Planter Planter

  Tuossa Aalto YO:n tutkimuksessa päästöt on kohdistettu kulutuksen mukaan. Kun Hesassa asuu maan vaurain väestönosa, joka päästelee Mersulla ja lentokoneella, ovat päästöt suuremmat kuin Varpaisjärveläisellä vaatimattomasti elävällä perheellä. Se vauras Hesalainen päästää vielä enemmän jos muuttaa maalle. Voidaanko siis pahis/hyvis jaottelu tehdä asuinpaikan perusteella?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Päivän mielipide.

  Kun maatalousmaan päästönvähennystoimet kohdistetaan turvemaille, tarvitaan suurehkoihinkin vähennyksiin suhteellisen pieniä pinta-aloja.

  Turvemaiden päästönvähennysten avulla voidaan keventää painetta kalliisiin toimiin ja jopa lisätä metsien hakkuita hiilineutraaliustavoitteen vaarantumatta.

  http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008228289.html

  Scientist Scientist

  Helsinkiläisen talojen lämmityksestä ja sähköstä tuleva CO2 päästö on 4-5 CO2 tonnia per henkilö johtuen Helenin kivihiilestä ja maakaasusta, ja Helsingin hiilinielu on pieni. Ei myöskään omaa tuulivoima.

  Visakallo Visakallo

  Helsinki ei ole tähän mennessä käytännössä tehnyt juuri lainkaan ilmastotekoja, jos sitä verrataan muihin Suomen kaupunkeihin tai Pohjolan ja Euroopan pääkaupunkeihin. Helsingin edustan merialueilla on matalikkoja, joihin olisi ollut helppoa rakentaa tuulipuistoja. Jopa aurinkoenergian hyödyntäminen on Helsingissä aivan lapsenkengissä verrattuna muuhun Suomeen. Pääkaupunkiseudun ilmastoteot on tähän mennessä tehty vain Vantaalla ja Espoossa.

  Visakallo Visakallo

  Vihreän Soinivaaran olisi ehkä kannattanut jo tehdä niitä ilmastotekoja pelkän puheen sijaan. Helsingin kaukolämmön hinta uhkaa kallistua jopa 50%.

  Kustannusten nousu vuodentakaisesta:

  Päästöoikeudet + 100 %

  Maakaasu + 270 %

  Kivihiili + 170 %

  Sähkö + 90 %

  Verot n + 30 %

  Lähde: Helen Oy

  Timppa

  Luultavasti Helsingissä alkaa pienemmissä kiinteistöissä pako kaukolämmöstä ja siirtyminen maalämpöön.  Loppuu politiikoilta keino rahoittaa kaikenlaista hömppää.

  Visakallo Visakallo

  Samaan aikaan muualla Suomessa kaukolämpöyhtiöt ovat ilmoittaneet jopa laskevansa kaukolämmön hintaa.

  Teufelin Zumi

  No voi kauhistus! Lammityksen hinnan nousu n.100 m² torpassa 15-20€ /kk. Nyt täytyy pikaisesti saada tukea.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 199)