Keskustelut Harrastukset Hirviä yli 100 000 ?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 276)
 • Hirviä yli 100 000 ?

  Merkitty: 

  Nyt kun tuli näkyviin Luken Hirvitietotaulukko_2017_xlsx, siitä
  löytyy mielenkiintoista tietoa. 2000-luvun hirviminimiä 71 000 vuonna 2011 on korjattu jälkeenpäin lentolaskenta, saalis ym tietojen pohjalta.

  Uusi vuoden 2011 määrä on noin 84 000.

  Riistaweb:n mukaan jäävä kanta on noussut noin 18 000 vuodesta 2011 vuoteen 2016. (kun korjataan Lappi/ Kainuu oikeat lukemat)

  Tämän mukaan talvikanta olisi nyt noin 102 000.

  Riistahavinnot.fi havaintomäärien mukaan jäävä kanta olisi noussut vuodesta 2012 vuoteen 2016 noin 23%.

  Sen mukaan kanta olisi nyt noin 105 000.

  Kun lähtötasoa vuodelta 2011 nostetaan noin 13 000, niin 2016 taso nousee vastaavasti. Näin yksinkertaisesti laskien määrä olisi 97 000.

  Pienempiä kaatomääriä kuin neljän vuoden periodi vuosina 2012 – 2015,
  löytyy historiasta vasta vuosilta 1995-1998. Sen seuraukset tiedämme.

  Luken ohjelmat varmaan laskevat kanta-arviot oikein, mutta toimitetuissa lähtötiedoissa saattaa olla ”puutteita”?

 • Gla Gla

  Suorittava: ”Tiheästi asutulla seudulla metsästäminen on usein mahdotonta ilman erityisjärjestelyjä .”

  Haluan uskoa, ettei hirvet tiheästi asutuilla alueilla vapaaehtoisesti kuljeskele. Jos hirvet ammutaan väljemmiltä alueilta vähiin, siirtyy nuo cityhirvet ihan itse paremmille alueille. Olethan suorittava itsekin sanonut, miten hirvityhjiöt täyttyy, joten pysytään kerrankin johdonmukaisena ja jätetään tuo tarpeettomien uhkakuvien maalailu vähemmälle.

   

   

  suorittava porras suorittava porras

  Mustamaalausta tai ei ,mutta hyvän koiran omistava henkilö siirty seurastamme turvallisemmille metsästysmaille aluetta halkovan valtatien takia ja koirakokeissa käyneet ihmettelevät ,miten metsästys yleensä onnistuu näissä olosuhteissa. Tiheämmin asutuilla seuduilla tilanne on vielä pahempi.

  Tänäänkin on huilipäivä ,kun koiraa ei ole käytössä ja metsästäjiä liian vähän ajotouhuun lumettomaan aikaan….tai ei huilipäivä ,kun painellaan jossakin vaihessa emännän kanssa 30 kilsan lenkki fläteillä😊

  Gla Gla

  Mikä on flätti, lukoton polkupyörän poljin?

  jees h-valta

  Ei se ole ollenkan pahaksi jos suorittava ja kumppanimetsästäjänsä huilaa. Ette häiritse petojen saalistusta jotka hoitavat tänäänkin monta sorkallista maassamme pois päiviltä. Lukemattomien välipalojen lisäksi. Taisi kyllä suorittava flatteja tarkoittaa eli ”läskipyöriä”?

  Gla Gla

  Fatbike eli fätti? Hieno valinta vapaa-ajan viettotavaksi! Kokeile Jees sinäkin.

  jees h-valta

  Voin joskus kokeillakkin, ei aivan poissuljettua. Ihan mielenkiintoisen näköistä. Varsinkin hiukan sähköä avusteeksi niin aika mukavasti polkuja menee.

  suorittava porras suorittava porras

  On muuten sellainen heräteostos ,josta vaimokaan ei ole kuittaillut. Kyselee vain , milloin lähdetään. Muutama kuukausi harrastusta takana ja harmittaa kovasti ,että en ole hoksannut läskipyörän erinomaisuutta aikaisemmin. Pyörällä olen toki ajanut kuntoilu mielessä koko ikäni. Voi oikeasti sanoa ,että mieluummin pyörän selässä ,kun jännittämässä koiran kohtaloa valtatien tuntumassa haukun edetessä väärään suuntaan jälleen kerran.

  Biohorror

  Planterin taulukossa on Pohjois-Karjalan kannassa äkillinen pienentyminen vuonna 2016. Millä se on saatu aikaan?

  Ei taida olla Puskan Pohjois-Karjala-projektin lieveilmiöitä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Susi?

  suorittava porras suorittava porras

  Pienentynyt kanta voi olla myös seurausta epäluottamuksesta riistahallintoon petokysymyksissä. Havaintoja ei ilmoiteta ,vaikka hirviä olisikin. Karhut lienevät kuitenkin oikeampi syy hirvien vähenemiselle. Niitä on rutkasti enemmän ,kun susia. Sudet puolestaan pitävät huolen siitä ,että koiria ei käytetä metsällä eikä näinmuodoin havaintojakaan kerry.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 276)