Keskustelut Harrastukset Hirviä yli 100 000 ?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 276)
 • Hirviä yli 100 000 ?

  Merkitty: 

  Nyt kun tuli näkyviin Luken Hirvitietotaulukko_2017_xlsx, siitä
  löytyy mielenkiintoista tietoa. 2000-luvun hirviminimiä 71 000 vuonna 2011 on korjattu jälkeenpäin lentolaskenta, saalis ym tietojen pohjalta.

  Uusi vuoden 2011 määrä on noin 84 000.

  Riistaweb:n mukaan jäävä kanta on noussut noin 18 000 vuodesta 2011 vuoteen 2016. (kun korjataan Lappi/ Kainuu oikeat lukemat)

  Tämän mukaan talvikanta olisi nyt noin 102 000.

  Riistahavinnot.fi havaintomäärien mukaan jäävä kanta olisi noussut vuodesta 2012 vuoteen 2016 noin 23%.

  Sen mukaan kanta olisi nyt noin 105 000.

  Kun lähtötasoa vuodelta 2011 nostetaan noin 13 000, niin 2016 taso nousee vastaavasti. Näin yksinkertaisesti laskien määrä olisi 97 000.

  Pienempiä kaatomääriä kuin neljän vuoden periodi vuosina 2012 – 2015,
  löytyy historiasta vasta vuosilta 1995-1998. Sen seuraukset tiedämme.

  Luken ohjelmat varmaan laskevat kanta-arviot oikein, mutta toimitetuissa lähtötiedoissa saattaa olla ”puutteita”?

 • Remie

  Pitäisi näihin VHP tiheämpiin esiintymisalueelle antaa poikkeuslupa ampua aina kun etäisyys on sopiva. Äänenvaimentimella varustettu ase ei häiritse ketään. Minulla olisi oiva tilaisuus ampua joka päivä 20-40 peuraa. Ihan istumalla paikoillaan.  Ainoa ongelma on nuo ruhot niille pitäisi tehdä tarvittavat toimenpiteet heti eikä minusta ole siihen. Raatoautokin ajaa vain kerran kuukaudessa. Sudet ja ilvekset hoitaisivat nuo kyllä siististi ja korpit siivoisivat loput. Mistä saisi susia ja ilveksiä vaikka lainaksi. Petokeskuksille olisi tarve näissä ääritapauksissa. Ihminen on voimaton kun oitis syntyy vastakkain asettelu jos asiaa edes pohditaan saatikka että toimittaisi. Pohjoisessa ei VHP taida olla ongelma, koska keskustelun paino on hirvissä. Tarkkoja laskelmia tarvitaan. ja niitä ei saada ennen kuin lumi sataa koko maahan ja lämpökameralla varustetuilla lentokoneilla ruudukoitaisiin koko valtakunta. Matkustajakoneet voitaisiin varustaa kameroin kun lentävät 11km korkeudessa , silloin tällöin saisi tarkan kannan selville.

  Remie

  Mikään ei voisi olla epäluotttavampaa tietoa kuin maastossa liikkuen laskenta. Koko maassa pitäisi laskenta suorittaa saman päivän aikana ja laskijoita pitäisi löytää pari miljoonaa. Lentolaskenta jota täällä tehdään saadan eds joku tolkku, mutta liistakeskuksen tulisi se suorittaa. Leko bensiini maksaa 3€ litarta ja hitaassa lennossa kuluu helposti 30l tunnissa. koneen tulisi kuitenkin olla 6 paikkainen jotta ruudukko tulisi laskettua vähänkään kokonaan. Tämä tietäiis sitä että taivaalle pitäisi saada 200 konetta joka on mahdotonta. Liekö yksityisiä koneitakaan olla Suomessa enää 200kpl ja lupakirjojen voimassaolo on yksi kynnys. Kiitos Suomen ilmailuvastaisen hinnoittelun. Helikopterilla tulee niin kalliiksi että yhtälö on mahdoton. VHP ei tarvitse ajaa eikä jahdata , nehän tulevat ihan itsestään hollille ja liipasimen veto ei paljon resursseja tarvitse. Hyvällä kiväärillä kaatuu kolme peuraa kerta laukauksella kun niitä on tiheänä laumoina pellolla, katsoo vain että sydämmet on linjassa.

  Puu Hastelija

  Hyvällä kiväärillä kaatuu kolme peuraa kerta laukauksella kun niitä on tiheänä laumoina pellolla, katsoo vain että sydämmet on linjassa.

  😂

  ps. Miehen  sydämeen ei mahdu kahta ämmää.

  Remie

  Nykyään taas mahtuu. Keskustelimme aiheesta, totesimme että ei vaikuta virheitteni sumassa mitään.Google väänsi sanan noin. Joskus vaan oikoluku hyväksi minulla yleensä.

  Puu Hastelija

  Tuo sydän juttu nyt on harvoja asioita, joita on äidinkielestä jäänyt mieleen, mutta tuo 3 peuraa paukulla kuuluu sarjaan tyystin vastuutonta. Itsekin olen 3 peuraa samalla kertaa ampunut, mutta kyllä siihen 3 patruunaakin tarvittiin. Teoriassa jollain hitaalla ja raskaalla luodilla voi urheilla, mutta minkä tahansa haavakon hakeminen aiheuttaa ainakin itselleni niin suunnatonta sapetusta, että minulla on varaa ampua 1 kohde kerrallaan ja jopa jättää ampumatta jos on pientäkin epävarmuutta.

  suorittava porras suorittava porras

  Eiköhän näiden muutamien asenteet kerro syyn siihen ,miksi valkohäntäpeurojen metsästystä ei tulla koskaan  vapauttamaan luvista eikä pinta-alavaatimukset alene. Loppuu ampuileminen alkuunsa ,kun suojeluporukka oivaltaa homman luonteen. Roiskitaan miten sattuu seurauksista piittaamatta.

  Remie

  No tulihan se sieltä, jos olisin asian toisin ilmaissut niin väittely olisi ollut. Tiedoksi en omista kuin ilma kiväärin, rotille. Muita en ammu, peurat saan kiinni muutenkin jos tarve tulee ja tilaan eläinkuljetusauton.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Minkähänlaisella valtatien reunan sukkanauhapalstalla se Suorittava sitä haukkua kuuntelee? Oliskohan syytä siellä keskisessä Suomessa vähän yhdistellä niitä seuroja? Ei Keski-Suomessa nyt sentään metsästystila pitäisi vähiksi käydä.

  Onhan täälläkin joku kerta hirvi pelastanut henkensä, kun on ajossa pinkaissut kylille. Kerran tapahtui näin Korpituvankin lähistöllä, olisi ollut kuulemma turvallinen suunta ampua, mutta kun oltiin liian lähellä Korpitupaa. Annoin palatetta että seuraavalla kerralla sitten ammut, kunhan olet turvallisuuden varmistanut.

  Onhan se tosiaankin hupaisaa jos näin harvaan asutussa maassa hirvet jää ampumatta asutuksen takia. Vallankin kun ne nyt hiukan, vielä ainakin, karttelevat asutusta.

  Meilläpäin jahti aloitetaankin niin myöhään ettei edes marjastajia ole enää metsässä. Taneli siellä vain emännän kassa ähertää Tricoa taimikkoon.

  Vaikka meilläpäin, ainakin vielä, on hirvi se pää p:kele, niin kyllähän vhp kantakin nousee koko ajan. Kyllä se vielä ruokintojen avulla räjähtää täälläkin käsiin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Onhan noita Pintajärven Olleja ja Vasaran Kustuja, ollut täälläkin päin. Taitaa olla kuitenkin liian tuoreita asioita kerrottavaksi, jälkipolvi ei ehkä tykkäisi.

  Kyllähän se muuankin mökin mies pystykorvansa kanssa aina joka syksy hirven sai. Viralliset luvat kunnan alueella vaihtelivat neljästä noin kuuteensataan vuosittain, mutta tälle kaverille löytyi aina hirvi kuintenkin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Puuki

  Jaakko Tepon hirvenmetsästystä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 276)