Keskustelut Metsänhoito HIRVIELÄIKANNAN MÄÄRÄN PIENENTÄMINEN ON SUURI ILMASTOTEKO

Esillä 6 vastausta, 111 - 116 (kaikkiaan 116)
 • HIRVIELÄIKANNAN MÄÄRÄN PIENENTÄMINEN ON SUURI ILMASTOTEKO

  Merkitty: 

  EU:n komitean kaavailema metsästrategia tunnustaa metsien suuren merkityksen ilmastomuutoksen hillinnässä. Runsaan hirvieläinkannan aiheuttamasta kuusettumisesta johtuvaa monimuotoisuuden vähenemistä ja lajikatoa ei ohjelmassa tunnusteta. Niinpä niitä pidetäänkin strategiassa lähinnä käytettyjen metsänhoitomenetelmien aiheuttamina. Esim. avohakkuita ja aukon kokoa halutaan nyt voimakkaasti rajoittaa.

  On kuulunut sellaisiakin huhuja, että metsien sosiaaliseen kestävyyteen luokiteltu hirvieläinten metsästys siirrettäisiin kokonaan EU:n hallintaan. Se varmasti sopisi hyvin myös Suomen ja Ruotsin metsästysjärjestöille, joilla on nyt erityisiä paineita eläintensä säätelyssä. Ei haluta enää lisää julkista arvostelua.

 • kim1

  Tavoitekannoissa pitäisi paremmin huomioida alueen peura kanta….,asian voisi kääntäjän niin jos peuroja 100/1000 ha ,niin jokainen hirvi  on silloin liikaa..

  Metsuri motokuski

  Miksi se pitää kääntää ? Eikö olisi syytä poistaa syy eikä seuraus?

  kim1

  No siihen en lähtisi..,elikkä metsästäjien poistoon..,heh..toki ymmärsit että kyse on siintä että on alueita jossa peurat ovat huomattavasti suurempi ongelma kuin hirvet…,elikkä ilman hirvituhojakin…,oikean puulajin kasvattaminen on arveluttavaa,ellei ole valmis vaikkapa sähköaitauksien rakentamiseen..

  MaraKet

  Hirvikantaa täytyy saada alas ja peurakantaa myös.

  Haba Haba

  Leppä joutaa poistaa. On sen verran näytelmäkerho kokemusta että voi näytellä vaikka tekopökkelöä, tai tarvinneekohan tuon näytellä.

  MaraKet

  Olen taas top 7 .Mielipiteilläni on siis merkitystä!

  Leppä on maalaisliitosta, hyvä jätkä.

Esillä 6 vastausta, 111 - 116 (kaikkiaan 116)