Keskustelut Harrastukset Hirvikannan koon vaihtelusta halutaan eroon

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Hirvikannan koon vaihtelusta halutaan eroon

  Forest.fi:ssä kerrotaan, että hirvikannan koon vaihtelusta halutaan eroon

  ”Metsämiehen mielestä metsästäjillä on liikaa valtaa hirvikannan määrittelyssä. Jatkossa hirvikantaa suunnitellaan aiempaa laajemman sidosryhmäjoukon kesken.”

  Tämä taitaa olla aika hyvä uutinen tämän palstan lukijoille, vai mitä?

  Koko juttu on täällä: http://bit.ly/Ko588R

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ei se vaihtelu niin paljon haittaisi, jos kasvinsyöjien kanta olisi pysyvästi alempana. Joko metsästystä lisää tai petoja lisää kehiin.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Tilannehan on täysin mieletön.

  Metsänomistajista alle 6% harrastaa hirvenmetsästystä; yksikään ei halua mailleen hirvituhoja.

  Siitä huolimatta maataomistamaton joukkio (94%) määrää tahdin. Pienen marginaalisen ryhmän (alle 2% väestöstä) itselleen omima diktatuuri. Tuo alle 2% on onnistunut soluttamaan kolmen ämmän ministeriön, metlan; jopa puuntuottajajärjestön tiedonantajan päätoimittajaksi tuo hurja joukko on saanut etäpesäkkeekseen oman pojan (joka hymyilee vielä vinosti, mutta se hymy kyllä hyytyy).

  Pinsiön vaari

  Tosi on. Ja kanta saisi olla myös nykyistä selvästi pienempi. Noin 20000 talvehtijaa riittäisi hyvin. Nykykannan vähennys voitaisiin tehdä hallitusti 5-8 syksyn aikana. Ainakin ajoketjuihin ja lihan syöjiksi löytyisi vapaaehtoisia varmaan tarpeeksi!

  tamperelainen tamperelainen

  ”KANSALAISALOITE – uusi tapa vaikuttaa lakeihin”
  Periaatteessa voisi toimia hirvimafian hoidossa-vai onkohan tämä kansalaisaloite sellaista näennäiskansandemokratiaa puhtaimmillaan?

  Puun takaa

  Harrastelija kirjoitti asiaa. Antonin jutut saa jättää omaan arvoonsa. On aika erikoista samaan aikaan valittaa hirvituhoista ja hirvenmetsästyksestä, kun jokainen meistä varmasti tietää, että ainoastaan ammuttu hirvi ei syö taimikoita.

  Peräkylän Tarzan

  Antonin vuosia kestäneet jorinat vaikuttaa vähän siltä, että heppua ei ole huolittu hirviporukkaan tai pyssyt on muusta syystä viety pois.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Metsänomistajia (mukaanluettuna myös vastuulliset puuntuottajat) on tässä maassa 740000. Siitä joukosta osallistuu hirvenmetsästykseen 40000, vain 5,4% kyseisestä ryhmästä.

  Tässä maassa on rapiat 5400000 asukasta, joista hirvenmetsästystä harrastaa 100000, vain 1,85% koko väestöstä.

  Ekologisesti kestävä hirvikannan taso on enintään 10000 yksilöä, johon joko mennään suunnitellusti ja nopeasti tai sitten mutkan ja katastrofien kautta (kuusettamisesta johtuvat kuusenkirjanpainajatuhot, juurikääviköt, ym. ym.).

  jees h-valta

  Antonin ”jorinat” taitavat saada ymmärrystä aika vaikutusvaltaisilta tahoilta. Kun Metsäntutkimuslaitoskin julkisesti ”ärähtää” voidaan jo pitää asiaa lähes käytännön toteutusta vailla olevana.
  Kyllä siellä jälleen Koskinen töihin joutuu. Tuo metsä tuntuu työllistävän ministeriämme aika raskaasti.

Esillä 8 vastausta, 1 - 8 (kaikkiaan 8)