Keskustelut Harrastukset Hirvikannan koon vaihtelusta halutaan eroon

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 69)
 • Hirvikannan koon vaihtelusta halutaan eroon

  Merkitty: 

  Forest.fi:ssä kerrotaan, että hirvikannan koon vaihtelusta halutaan eroon

  ”Metsämiehen mielestä metsästäjillä on liikaa valtaa hirvikannan määrittelyssä. Jatkossa hirvikantaa suunnitellaan aiempaa laajemman sidosryhmäjoukon kesken.”

  Tämä taitaa olla aika hyvä uutinen tämän palstan lukijoille, vai mitä?

  Koko juttu on täällä: http://bit.ly/Ko588R

 • jees h-valta

  Tuottaahan se hirvi pienelle metsästystä harrastavalle porukalle. Muille se tuottaa rajusti metsän kasvatuksellista tappiota. Onkohan tuo aivan oikein? Minusta hirviä pitäisi olla vain todella vähäinen määrä ottaen huomioon sen suuren taimikkotuhovaikutuksen. Jos meinaamme metsistä elää kuten olemme yhteiskuntana jo aika kauan tehneet on tuholaisten määrää saatava pienemmäksi. Siis myös kirjanpaianja on johdannainen metsien yksipuolistumisesta kuuselle joka taas johtuu jo kauan vaivanneesta hirviongelmasta. On iso eläin ja iso ongelma joka tuottaa myös liudan pinempiä itikkaongelmia eikä vähäisempänä hirvikärpäset jotka Lapinkin asuja alkaa kohta tuntea päänahassaan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hyvin sanottu, jees h-valta!

  Nimetön

  Jotkut jees miehen ongelmista ehkä itse aiheuttamianne? Olemme tottuneet itikoihin. Sääskiä on välistä niin paljon kesäetossa, että pitää käsillä haroa tietä kulkiessa. Suuriakin, yhtenä kesänä suurimpia sääskiä kuivasimme ja teimme saunajakkaroita. Asiaan.  Jonkinlaisten tehometsätalouden luomien ja veronmaksajien maksamien  rääsiköiden tuotto voi olla suurempi hirven lihana, kuin kiinalaisten pashapaperina? Olisi mielenkiintoista luoda kaksi koealaa…vaikkapa 10000 hehtaaria, aidattua tietenkin. Toiseen laitettaisiin 50 hirveä ja toiseen kiilusilmäinen tehometsätalouden juoksupoika. 20 vuoden päästä katsottaisiin lopputulos. Reilua, eikö?

  Terveisiä sinne Aalistuntuhrin, tsemppiä! Metsälehti varman järjestää jonku keräyksen teän kymmenientuhansien eurojen sakkojen maksamiseksi. Metsien puolustajia kaikki tyynni.

  mehtäukko

  ” teän ”? Jonasko ei maksakkaan veroja? Mh:n hallinnoimat alueet ovat valtion ( meidän) maita. Niistä on moneenkin kertaan sovittu luonnonsuojelu-alueet joita eurooppaan kuljetetuilla muun alueen tervaskannoilla ja kannon päässä kuvatuilla kassissa kannetuilla pöllön poikasilla on vauhditettu. Siis valheilla.

  Ns. ”luontosakki” saa valtiolta miljoonissa liikkuvat avustukset vuosittain. Eikö tässä meiningissä Jonas näe yhtään mitään ristiriitaa?

  Nimetön

  Olen metsänomistaja,  mutta en laske kuuluvani ”teihin”, veroni maksan ja olen maksanut. Paljon ja iloisella mielellä. Näen iloisia lapsia koulutiellä, hyvin hoidettuja vanhuksia ja mietin….en turhaan maksa. Suomi on hieno maa. Mehtäukolla saattaa olla sisäpiiritietoa,  en tiedä mistä puhuu? En näe mitään ristiriitaa.  Olen ylpeä, että meillä nuoria, jotka haluavat pitää huolta luonnostamme. Ajatelkaa, jos nuoremme olisivat jo ikäisinään tehometsätalouden läpitunkemia. Mitä he olisivatkaan 5-kymppisinä?

  mehtäukko

  ” En näe mitään ristiriitaa.  Olen ylpeä, että meillä nuoria, jotka haluavat pitää huolta luonnostamme.”

  Mehtäukko näkee ja hyvin mädäntyneen ristiriidan monissakin asioissa. Se mikä on sovittu, ei voi olla valheellisin verukkein venytettävissä. Kysymys on oikeuksista ja velvollisuuksista. Uutiskuvien vastuulliset nuoret eivät joutaisi  lorvehtimaan metsätien tukkona tai Mannerheimintiellä. Opiskella täytyy tai tehdä työtä yhteiseksi hyväksi! Muutoin loppuu vanhustenhoito ja lapsuudet kuin myös hokema ”Suomi on hieno maa”.

  Gla Gla

  Hirvenlihan tuotannon kannattavutta ei ole tarpeen selvittää. Tuotteen arvo on n. 10-30 €/kg, mutta metsästäjien mukaan tuotantokustannukset (metsästysharrastus) huimasti tuon yli. Sen päälle tulee taimikkotuhot, liikenteen onnettomuuskustannukset ja luontoarvojen kuormitus.

  Nimetön

  Se vain pittää laskea. Se on niinko olen monhen kerthan sanonu…porvarilla on porvarin huolet,  omhaisuuesta häätyy huolta pittää. Ei siihen piä valtiota sotkea. Valitukset pois. Hirven liha on hyvvää. Lissää hirviä, kiitos.

  mehtäukko

  Kuten jo joskus mainittu valtion virkamiehen suusta, hirvi on niin pitkään ”ei kenenkään” elukka, ennenkuin joku aikoo tai tekee sille jotain.

  Mo:lla on perustuslain turva ja oikeus harjoittaa ammattiaan (ja tietysti maksaa tuloistaan veroja yhteiskunnalle). Tämä tuho-elukka on tehnyt eräille mittavat tuhot, ja vaikeuttanut elinkeinoa eikä niistä ole tullut oikeudenmukaista korvausta. Esim. tänä talvena eräs mo avohakkaa yli 10 ha eh-kuusikon hirvituhojen (jyrsityt kuivaa) takia.

  Kuka valittaa ja kuka ei, mutta kirveellekin olisi töitä.

  Nimetön

  Olin itse nuori idealisti. Kuljin luodikko seljässä koirani kanssa pitkin poikin vaaroja. Ammuin yhden linnun kymmenestä haukusta….en olisi jaksanut kantaa. Koirani katsoi minua, kuin 5. kolonnan miestä. Halusin kaiken säilyvän. No eihän se niin mennyt. Metsät on hakattu ja vesistöt pilattu. Pahinta on se, että nykytila on useimmille se normaali? Metsähallitus reagoi ensimmäisten joukossa kritiikkin. Se satsasi ”tiedotukseen”, maastossa teot vain raaistu. Juuri näin neuvostoliitto ja venäjä minullekin tulee mieleen.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 69)