Keskustelut Harrastukset Hirvikannan koon vaihtelusta halutaan eroon

Esillä 9 vastausta, 61 - 69 (kaikkiaan 69)
 • Hirvikannan koon vaihtelusta halutaan eroon

  Merkitty: 

  Forest.fi:ssä kerrotaan, että hirvikannan koon vaihtelusta halutaan eroon

  ”Metsämiehen mielestä metsästäjillä on liikaa valtaa hirvikannan määrittelyssä. Jatkossa hirvikantaa suunnitellaan aiempaa laajemman sidosryhmäjoukon kesken.”

  Tämä taitaa olla aika hyvä uutinen tämän palstan lukijoille, vai mitä?

  Koko juttu on täällä: http://bit.ly/Ko588R

 • Nimetön

  ”Metsästäjillä on liikaa valtaa”.Olen ampunut tarpeeksi hirviä.jossakin keskusteltiin mihin hirveä pitää ampua. Sekin kysymys on vaikea. Luodin lähettäminen höyryävään lihakasaan ei enää innosta. Tappavalle paikallehan sitä hirveä ammutaan ja pistäminen yleensä on turhaa. Olen ampunut otsaankin, mutta silloin pitää pistää ja nopeasti. Pojat niitä ampuvat ja hyvä niin. Olen tullut vanhemmiten niin lempeäksi. Aikoinaan saatoin ampua 700 laukausta pulttipistoolilla päivässä. Kuolema, vaikka eläimen, ei ole mieltä ylentävää. Ihmiselle on jalompia tehtäviä, kuten luonnonsojelu.

  Gla Gla

  Kulutusta pitää vähentää, mutta sellainen muutos ei noin vain onnistu. Itse muistan, että kulutusta on pitänyt vähentää 40 vuotta. Jatkuvasti on silti kasvanut eli sen taakse ei voida piiloutua. Onko sinulla toteutuskelpoinen ajatus vähennyksen toteutustavoista? Ellei, pitää miettiä, miten luontoa voi hyödyntää. Muussa tapauksessa on kysymys sivuutettu ja jäljelle jäänyt vain entinen meno.

   

  jees h-valta

  Suomen luonnolta ei ketään ole liikaa vaatinut. Ei ole mitään tuhottu vaan aina metsät uudistetaan hakkuun jälkeen. On outoa ajatusmaailmaa näillä nk. luonnonsuojelijoilla. Kaupunkien asutuksen leviäminen lähimetsäalueille on ainut pahempi hävittäjä ja sen saisikin jo lopettaa. Uutta tonttialuetta ei saisi kaavoittaa enää yhteenkään metsäalueeseen. Sama koskee hyviä peltomaa-alueita. Harjavaltakin on parhaat Kokemäenjokirantapellot jo asuttanut etelärinteestä ja osin toispuolt jokkeekin. Metsää on täälläkin kaavoitettu raskaasti asutukseen ja se kyllä nyt saisi loppua tyystin. Vanhat asuinalueet uudelleen tehokkaampaan käyttöön. Vanhat huonossa kunnossa olevat ok-talot purkuun ja uutta tilalle. Syvimmälle metsään kiilaavat alueet takaisin metsätalouteen eli sitä mukaa kun asukkaat saadaan muualle niin talot purkuun ja kaavoitus myös.

  jees h-valta

  Noinhan tuo on nähtävä. Isäni oli myös teurastaja ainakin pienviljelijän kakkostyönään ja kyllä se hiukan jälkensä jätti. Vanhemmiten hiukan agressiivinen silloin kun otti kiljua. Tai mitä nyt milloinkin sattui olemaan.

  Nimetön

  Olen itsekin sanonut, että särö aina jää. Ei minua kuitenkaan ole väkivaltaiseksi moitittu. Lapseni pehmoksi puhuttelevat. Kavahdan kaikkia raakuuksia, oli kysymyksessä eläimet tai luonto yleensä. Lihansyöjänä kuitenkin olen saanut elämän realiteetit jo äidinmaidossa. Sukuani,  heimoamme ei olis olemassa muuten. 🙂

  Gla Gla

  Nyt kun teurastuksen vaikutus ihmisen henkiseen kehitykseen on käsitelty, voidaan varmaan palata kysymykseeni. Tai sitten tunnustetaan kysymyksen sivuuttamisen seuraukset.

  Puuki

  Muovin kulutusta varsinkin tulee vähentää reippaasti.  Sehän pilaa luontoa eniten  jätteistä jotka on pääosin peräisin fossiilisista raaka-aineista.  Kierrätys, käytön vähentäminen ja korvaaminen eloperäisillä tuotteilla on mahdollisuuksia  vähentää muovisaasteen jatkuvaa lisääntymistä vesistöissä.

  arto arto

  Eikö juuri jokin tutkimus suosinut muovia. Sitä korvaavissa materioissa, Korvaavat hävittää luonnonvaroja paljon. Muovi taas ei. Liittyy maailman laajuiseen luonnon varojen käyttöön.

  Nostokoukku

  Jees h-valta. Kyllä lähes kaikkien tutkijoiden näkemys on, että meilläkin on luonnolta vähän liikaa vaadittu, saati sitten maailmalla. Ja kokonaisuus ratkaisee. Joukossa saattaa olla jopa muutama meitä palstalaisia viisaampi tutkija.

  ”AINA ON METSÄT UUDISTETTU”  Tarkoitit varmaankin, että puusto on uudistettu. Metsän uudistaminen on jo vähän vaikeampi urakka.

Esillä 9 vastausta, 61 - 69 (kaikkiaan 69)