Keskustelut Puukauppa Huippuasiakas

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 76)
 • Huippuasiakas

  Hei

  Muussa yritystoiminnassa (ei metsäala) toimiessa olen tottunut siihen ajatusmalliin, että asiakas tai yhteistyökumppani joka tuo liikevaihtoa ja varsinkin sellaista liikevaihtoa josta jää myös katetta firmalle on kuningas ja häntä pyritään palvelemaan mahdollisiman hyvin.  Täällä metsäalalla jostakin syystä tuntuu olevan yleisenä ajatusmallina, että puunostajaa eli metsätalousyrittäjän tärkeintä yhteistyökumppania pidetään jotenkin kilpailijana tai vihollisena vaikka ainakin minun metsätaloudessani liki 100 % liikevaihdosta tulee puunostajilta.  Minusta metsänomistajan kannattaa pyrkiä yhteistyöhön ja pitkäaikaiseen kumppanuuteen sellaisen puunostoyhtiön kanssa, jonka puunostotarpeet natsaavat omien metsien myyntimahdollisuuksiin.

  Asiakkaiden jako eri luokkiin on normaalia yritystoimintaa monella alalla.  Esim itse käytän karkeaa kolmen luokan jakoa:  1. Huippuasiakkaat (palvellaan aina mahdollisimman hyvin, joskun jopa omasta katteesta tinkien).  2. Normaalit asiakkaat (suurin masssa, tuovat leivän pöytään, palvellaan hyvin, mutta ei liikaa). 3. Ei halutut asiakkaat (vältellään tarjouksen tekoa, jos pakko tarjota niin laitetaan hintaan reilu lisä, jotta vituttaisi vähemmän jos tarjouksen joutuu lunastamaa).

  Tämä taustaksi ajatusmallistani, mutta sitten se varsinainen kysymys.  Tällä palstalla on varmasti paljon myös puunototehtävissä toimivia, joten toivoisin heidänkin vastaavan:

  Mitä seikkoja puunostajat arvostavat asiakkaassa? Millainen on se huippuasiakas, jonka puut ostetaan isommankin myrskyn jälkeen tai heikommassakin markkinatilanteessa, josta pidetään kiinni vaikka kilpailija olisi käynyt houkuttelemassa, jolle soitetaan kun puun hinta on putoamassa ja vielä ehtii tehdä yhden kaupan vanhalla hinnalla, jonka ei tarvitse valitella hankintapuun heikkoa menekkiä, jonka harvennusta hakkaamaan laitetaan se paras konekuski yms. yms.

   

 • metsä-masa metsä-masa

  Kiitos huomioista ja kokemuksista ! Virtual Forest aikaa kohti mennään !

  t, metsä-masa

  Tolopainen

  Tuossa noita ostomiehiä ramppaa tuomassa hiekkaa eteiseen. Mutta tämän vuoden kiintiö on jo täysi. En myö. Kehotan menemään köyhempien naapureiden pakeille.

  jees h-valta

  Jos ne naapurit kuitenkin ovat jo sitä ennen neuvoneet sinne sinun porstuaan, Tolopainen. Vaihda ny jo se edustuspiilisi.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Jatkokoksi Tolopaisen kirjoitukseen tämä.Oli takavuosikymmeninä isohko tila jonka omistajat olivat jo varttuneessa iässä,niin myös metsät.Ostomies huomasi puupankkitilan kuivasineen ja poikkesi taloon toiveikkaana puukauppa mielessä.

  Kertoi metsän tarvitsevan kiireesti kirvestä ja rahaakin tulisi runsaasti.Siihen isäntä vastasi,että pientärahaa talossa on ja isoa ei tarvita.Tilalla oli totuttu sodan jälkeiseen pula-aikaan,jolloin omavaraisuus oli arvossaan.Ei tullut puukauppoja heidän aikanaan.Perilliset olivat jo tottuneet avarampaan kulutukseen,joten metsätkin muuttivat olomuotoaan paremmin kantoasentoon .

  jees h-valta

  Tuo on kyllä ollut järkyttävä asenne isänniltä kun puunmyynti on muka ollut köyhyyden merkki. Kun selkeästi on monessa tilalla tullut käytyä nähtyä että rahan tarvetta kyllä olisi. Monet lämmitysratkaisut on jäänyt toteutumatta kun ei ole varantoa kuin metsässä. Kylmissä ja vetoisissa pirteissä nuhjataan eikä malteta laittaa. Jälkipolvelta se taas helpommin menee sitten jo puoliturhuuksiin kun on jo elintaso keritty saavuttaa ennen mamman ja papan kuolemaa.

  kumiaatami

  Jeesille on kehittynyt kerskakuluttamisen asenne, kuten useimmille muillekin nykyihmisille. On ihailtavaa, jos jollekin kelpaa vähän vaatimattomampikin asuinsija, vaikka varallisuutta olisi sitten minkälaiseen palatsiin hyvänsä. Ylipäänsä metsän myynti omaa kerskakulutusta rahoittaakseen on (erityisesti henkisen) köyhyyden merkki, ei siitä nyt vain pääse mihinkään. Onnellinen elämä ei tule kuluttamalla, vaikka mainosmiehet sitä kovasti yrittävätkin uskotella.

   

  Erityisesti vanhuksilla liiallinen mukavuus vie myös toimintakyvyn hetkessä, tämä on nähty monesti. Parhaiten pärjää ja jaksaa se halkoja joka päivä uuniin laittava tervaskanto, joka ei näe s-mersun hankkimisessa yhtikäs mitään mieltä, kun vanhalla volvollakin hoitaa asiat paremmin kuin hyvin.

  Visakallo Visakallo

  Mihinkäs ne puunmyyntirahat pitäisi kumiaatamin mielestä mieluummin käyttää, vai eikö puita pitäisi myydä lainkaan? Minä olen metsäni ostanut ja laittanut ne vuosikymmenten työllä tuottamaan, joten en paljoa pohdi mihin puunmyyntirahat käytän. Teen niillä juuri sitä mitä eniten lystään.

  kumiaatami

  Jokainen toki tekee niinkuin tekee, mutta muilla on myös oikeus pitää köyhänä jos laittaa metsänsä nurin pelkkien paperilappujen takia. Kadehtimisoikeus ylipäänsä on pyhä, ja toimii tottakai molempiin suuntiin. Kritisoin lähinnä tätä jeesin asennetta, jossa askeettisesti eläviä vanhan liiton miehiä ja naisia pidetään idiootteina, kun eivät mokomat piruparat osaa himoita niitä paperilappuja, kännykällä säätyvää lattialämmitystä tai uusia mersuja.

   

  rööri roope

  Mistähän johtunee kun nordean pomo vie aina syömään kun käyn pankissa.Varmaankin kun tyhjästä aloitin ja nyt oon nordealle miljoonan velkaa.

  Visakallo Visakallo

  Minulle taas soittelevat yhtenään pankista, että heillä alkaa tulla siellä ahdasta, kun olen taas ylitänyt tilini!

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 76)