Keskustelut Tekniikka Husqvarna 545 ja 550 moottorisahat

Tämä aihe sisältää 36 vastausta, 8 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Jätkä 9 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)
 • Husqvarna 545 ja 550 moottorisahat

  Mikä ero on husqvarna 545 ja 550 moottorisahoilla? Teknisten tietojen mukaan niissä on sama kuutotilavuus, sama männän halkaisija, sama iskunpituus. Tehoissa ja kierroksissa on ero.  Ne on käsitykseni mukaan rakenteeltaan samanlaisia. Onko tuo ero saatu aikaan pelkästään erilaisella kaasuttimella?

 • sitolkka

  Valtaosa ammattisahamarkkinoista taitaa olla kehitysmaiden sademetsissä. Siellä kun ihmistyö on halpaa ja koneita ei ole, tai niitä ei voi edes käyttää sen kokoisiin puihin ja sellaisissa olosuhteissa. Siellä sahat ovat aivan omaa kokoluokkaansa ja taitaa maailman ammattisahojen markkinoilla ollakin 550 niitä höyhensarjalaisia.

  Tolopainen

  No älä smirglaa purupiikkejä ei sellaisella ketjulla mitään tee ja repivä sahaus hajoittaa huskista vetopyörän. Se on metsuri Pessinen joka viilaa reilusti purupiikit alas ja teroittaa ketjun kerran päivässä, mutta eihän se paljon päivässä sahaakaan, tuskin puolet siitä mitä Jätkä.

  sitolkka

  Ja sahasi pitkään muuten Partnerilla.

  Jätkä

  Ei taida Pessisen romulavalla olla yhtään kunnollista Partneria. Kaikki oli Guttaperkkasahoja!

  sitolkka

  Koskas se viistonnisen myynti loppui. Joskus 90-luvulla taisi olla. Sen jälkeenhän ei varsinaisia ammattisahoja partneri enää tehnyt.

  Jätkä

  Viistonninenkin oli jo muovisaha. Vaikka se oli kevyt ja tehokas sen sähkölaitteet olivat kehnot, kahvat ja tärinänvaimennus löysä.

  Uudella 5000 plus Patulla oli kiva sahata jonkin aikaa. Sitten se alkoi rapistua ja johdot katkeili, käynnistin ryppyili. Kyllä siihen käyttäjät tyrttyivät.

  Minusta viistonnista ei myyty 90-luvulla enää.

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)