Keskustelut Tekniikka Husqvarna 545 vs 555

Esillä 5 vastausta, 91 - 95 (kaikkiaan 95)
 • Husqvarna 545 vs 555

  Merkitty: 

  Moi,

  Raivuusahan hankinta olisi suunnitteilla ja nyt pohdinta on lähinnä kahden kauppaa, eli otsikon 545 vs 555 huskut. Aiheeseen voi toki ottaa kantaa myös Stihlin vastaavilla kokoluokilla sahaavat, mutta itsellä pohdinta on näiden kahden välillä.

  Hintaero ei näyttele mitään roolia päätöksessä. Satanen kaksi sinne tai tänne, saha kyllä tienaa itsensa takaisin moneen kertaan joka tapauksessa ja kestää perus metsänomistajan käytössä niin kauan, ettei hintaero näyttele roolia.

  Isommassa olisi painoa se vajaa kilo enemmän. Hyvät valjaat ja oikeat säädöt toki syö tuon painoeron melko olemattomaksi. Mutta onko isompi muuten merkittävästi kömpelömpi käyttää, tai onko käyttäjät kokeneet kuitenkin painoeron merkittäväksi?

  Isompi puolestaan kompensoi minusta aika huomattavalla tehoerolla, 2.2kw vs 2.8kw. Isompi on myös isommalla terällä, joten se tavallaan syö tehoeroa, mutta tuo muita etuja mukanaan. Toki molempiin voi laittaa saman kokoiset terät, jolloin tehoero on paremmin verrattavissa suoraan. Onko käyttäjät havainneet merkittävää eroa voimassa käytännön työskentelyssä?

  Pienemmän saisi autotunella. Itse olen tykästynyt kyseiseen tekniikkaan 550xpg mark2 kanssa. Tiedät että raivureiden puolella on ollut ongelmia, mutta eiköhän nekin ole vähentyneet, kun tekniikka ei ole enää kovin uusi. Ensinnäkään en tykkää säätää ja toisekseen olisi kiva käyttää isommilla savotoilla normaalia sekoite bensaa ja vähemmällä käytöllä pienkone bensaa. Ja olisi etu, että voi tankata mistä hyvänsä kannusta sitä ainetta mitä sattuu olemaan ja saha naukuu aina yhtä iloisesti. Toki ei se nyt maata kaatava kynnyskysymys ole, jos autotunea ei ole. Ajaa aina pienkonebensalla ja sillä siisti. Vähän kalliimpaa, mutta huomattavasti helpompaa eikä haise lähellekkään yhtä paljon. Pieniruokaisiahan nämä nykysahat on, joten ei se konkurriin vie sama mitä tankkaa.

  Käyttö on pääosin melko pienellä puulla, mutta ainahan sinne joku isompikin sattuu joukkoon. Polttopuuksi kelpaavia en kuitenkaan aijo heittää metsään, vaan kerään ne moottorisahan kanssa talteen, eli sikäli ei ole jatkuvaa tarvetta kaataa isompaa puuta raivurilla.

  Mutta mitä käyttäjät suosittelee? Kumpi olisi oma valinta ja miksi?

 • AMMATTIMIES AMMATTIMIES

  ON PITÄÄ MENTÄ TAKUSEEN MUISTAN KUIN.MINÄ AIKANANAN SAHASIN,HUSELA SEKÄN ALKON TULTA,OKELMIA NIIN.MENI 2KIN SAHAAKIN TAKUSENKIN.KUIN OLI MENTYT,KANPIN ASKELIN LAKENRIN,OLI HIRTÄNTYT KIINI SAHA,ALKO ELÄÄ OMAA ELÄNMÄÄ.MINULA ALKO URAKAT,JÄÄTÄ KÄSIIN EN TIETÄN.OLIKON LAKENRIT HUONOA,SARJAA MINULAN MENI LOPULTAN SAHA,MERKIN VAIHTOKSI.VAIN HYVIN PELASI HUSEN TAKU,E1 HUSE KAUPIAS KAKISTELTUT KUIN.VEIN SAHAN TISKILEN.

  Rane

  Silloin kun moottorisahat alkoivat yleistyä meni eräs kova hakkuumies sahakaupoille.Kauppias kehui että tällä sahalla teet vähintään tuplasti sen minkä pokasahalla ja kirveellä.Jätkä osti sahan ja lähti savotalle.Viikon päästä hän palasi huonolla tuulella ja valitti kauppiaalle ettei tällä pääse edes samoihin kuin vanhoilla työkaluilla.Kauppias arveli että sahassa on jotain vikaa.Menivät ulos testaamaan sahaa.Kauppias nykäisi sen käyntiin jolloin jätkä ihmetteli että mikäs ääni se tuo on?

  Itämaan ihme

  Polttoaineletku ja korkki tuli vaihdettua vanhasta sahasta. Loppui kierrosten seilaaminen siihen.

  Kahvan purin ja irrotin johdot stop-painikkeesta. Piuhat kiinni ja kahva kasaan, johan lähti toimimaan. Pientä tee se itse hommaa, mutta saipahan työkamppeen tästäkin.

   

  arto arto

  Vinkkinä seuraavaan kertaan sammutin juttuun. Se katkasin nousee pois nostamalla. Ilman kahvan purkua.

  AMMATTIMIES AMMATTIMIES

  EN TIETÄN ONKON HUSEN,LAATUN PUTONTUT LOPUNLISESTI KUIN.MUISTAN KUIN HUSE OLI,VIELÄN HUIPU SAHA HUSELA,MINÄ OLEN KAIKEN KOVINMAT TILIT TEHTYT.VAIN ALKON TULTA OKELMIA SEKÄN.ALKON MENTÄ PÄIVÄT SAHAA,PURKANTESA SEKÄN KOKONTESA SEKÄN.TILIT HUPENI ALKON,JÄÄTÄ YLÄN HUULI LE1PÄN PÄÄLEN.NIIN VAIHTON TIILIIN,SIIHEN LOPU OKELMAT KYLÄ,SAKEMANI OSAA LUONTENTAVATAN SAHAN TEHTÄ.TIETÄÄNKÖN KUKA TEKEEKÖN HUSEN,NYKYJÄN KIINAN POIKA VAIKON KUKAN,

Esillä 5 vastausta, 91 - 95 (kaikkiaan 95)