Keskustelut Tekniikka Husqvarna 545 vs 555

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 95)
  • Husqvarna 545 vs 555

    Merkitty: 

    Moi,

    Raivuusahan hankinta olisi suunnitteilla ja nyt pohdinta on lähinnä kahden kauppaa, eli otsikon 545 vs 555 huskut. Aiheeseen voi toki ottaa kantaa myös Stihlin vastaavilla kokoluokilla sahaavat, mutta itsellä pohdinta on näiden kahden välillä.

    Hintaero ei näyttele mitään roolia päätöksessä. Satanen kaksi sinne tai tänne, saha kyllä tienaa itsensa takaisin moneen kertaan joka tapauksessa ja kestää perus metsänomistajan käytössä niin kauan, ettei hintaero näyttele roolia.

    Isommassa olisi painoa se vajaa kilo enemmän. Hyvät valjaat ja oikeat säädöt toki syö tuon painoeron melko olemattomaksi. Mutta onko isompi muuten merkittävästi kömpelömpi käyttää, tai onko käyttäjät kokeneet kuitenkin painoeron merkittäväksi?

    Isompi puolestaan kompensoi minusta aika huomattavalla tehoerolla, 2.2kw vs 2.8kw. Isompi on myös isommalla terällä, joten se tavallaan syö tehoeroa, mutta tuo muita etuja mukanaan. Toki molempiin voi laittaa saman kokoiset terät, jolloin tehoero on paremmin verrattavissa suoraan. Onko käyttäjät havainneet merkittävää eroa voimassa käytännön työskentelyssä?

    Pienemmän saisi autotunella. Itse olen tykästynyt kyseiseen tekniikkaan 550xpg mark2 kanssa. Tiedät että raivureiden puolella on ollut ongelmia, mutta eiköhän nekin ole vähentyneet, kun tekniikka ei ole enää kovin uusi. Ensinnäkään en tykkää säätää ja toisekseen olisi kiva käyttää isommilla savotoilla normaalia sekoite bensaa ja vähemmällä käytöllä pienkone bensaa. Ja olisi etu, että voi tankata mistä hyvänsä kannusta sitä ainetta mitä sattuu olemaan ja saha naukuu aina yhtä iloisesti. Toki ei se nyt maata kaatava kynnyskysymys ole, jos autotunea ei ole. Ajaa aina pienkonebensalla ja sillä siisti. Vähän kalliimpaa, mutta huomattavasti helpompaa eikä haise lähellekkään yhtä paljon. Pieniruokaisiahan nämä nykysahat on, joten ei se konkurriin vie sama mitä tankkaa.

    Käyttö on pääosin melko pienellä puulla, mutta ainahan sinne joku isompikin sattuu joukkoon. Polttopuuksi kelpaavia en kuitenkaan aijo heittää metsään, vaan kerään ne moottorisahan kanssa talteen, eli sikäli ei ole jatkuvaa tarvetta kaataa isompaa puuta raivurilla.

    Mutta mitä käyttäjät suosittelee? Kumpi olisi oma valinta ja miksi?

  • Per Ä Reikäs

    EI, ei eeii nyt vain sähkä kommari homo sahat töihin, niitä vanhoja peppuli Bensa vehkeitä enään nyky metsiin tuoda

    tamperelainen tamperelainen

    Kuinka tuo paperinen 545n ilmanputsari pitää puhdistaa?Vai onko kertakäyttöinen? Not Washaple.Puhaltelin itse kompurailmalla tulopuolen ripojen välistä ja lensihän sieltä roskaa

    Pavekka

    Oon joskus paperisia puhallellut mutta tiedä sitten kuinka järkevää. On se nyt parempi vähän siivottu kuin kakkakerroksen kuorruttama suodatin. Päinvastaiseen virtaussuuntaan kuuluisi puhaltaa mutta silloin ei irtoa mitään. Toisin päin puskee hiukkasia huokosiin. Koitin joskus pesemistä ja kuivaamista auringossa. Menee rikki/tukkoon. Jos nyt omaa tonnin raivuria operoi niin ehkä väärä paikka säästää kikkailemalla suodattimien kanssa. Jossain vanhoissa paskoissa millä ei niin väliä voi koittaa vaihtaa paperinen vaahtomuoviseen. Uudemmissa ja tikitaalivehkeissä voi olla parempi pysyä alkuperäisen tyyppisissä kun ei tiedä miten takuut ja tietokoneet suhtautuu virityksiin.

    arto arto

    Talvimallin nailonia sitä täällä käyttää jokainen. Paperi menee tukkoon helposti.

    Ola_Pallonivel

    Talvimalli on minullakin suodatin, kun oli vakiona asennettu. Helppo pitää puhtaana, mutta harvoin tarvitsee talvikäytössä edes puhdistella.

    Visakallo Visakallo

    Kertakäyttöisiähän ne paperisuodattimet ovat, mutta eihän ne kovin paljoa maksa. Hiekkateiden laitoja raivatessa olen niitä käyttänyt, kun pöly on siellä kuin hiomatahnaa.

    Mettämakuri

    Talvimallin suodatin ja pesu päivän päätteeksi fairylla.

    Jonkin verran se  päästää läpi siitepölyä.

    Petkeles Petkeles

    Talvimalli ei likaannu, kun kaikki epäpuhtaus menee läpi. Ei välttämättä kovin kestävä ratkaisu.

    Mettämakuri

    Kyllä se likaantuu.

    Urakka hommissa sahaa vaihdetaan parin vuoden välein, petkele ostaa sitten sahaliikkeestä edullisen käytetyn ammattisahan.

    Petkeles Petkeles

    Pthyi! Ei ikinä tule käytettyjä työkaluja tähän talouteen

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 95)