Keskustelut Tekniikka Husqvarna Fr 343 Raivaussaha

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 54)
 • Husqvarna Fr 343 Raivaussaha

  Merkitty: 

  Alkaa olla huumorintaju pian lopussa sahan kanssa. Tosi vähän sahattu yksilö ja kulmavaihteen kanssa pelleilyä uudesta asti. Ongelmana on ollut että kulmavaihde kääntyy  sahatessa ,mutta se on nyt saatu jokseenkin hallintaan.  Nyt pääongelma on että akseli joka menee kulmavaihteelle ”tipahtaa ” pois kulmavaihteen spoorista.  Vetohan loppuu siinä vaiheessa ja kuuluu pari perkelettä . Runkoputki on perillä yläpäästään ja sen mitä minä siitä olen huomannut etttä tankin kohdalta kun ottaa kiinni niin tankin ja koneen välissä on ”liikettä ” mikä aiheuttaa sen että akseli tippuu kulmavaihteelta. Sen verran siitä maallikko ymmärtää että siellä näkyy jotkut kumipuslat missä se liike/väljyys on . Ongelman saa aikaan jos sahaa sillä tavalla että terä on yläviistoon tai kulmavaihteeseen tulee terävä isku.

  Elikkä kysymys kuuluu että kuuluuko siinä tankin ja koneen välissä  olla joku tärinänvaimennus/sovite joka liikkuu. Eikai se voi olla mikään kelluvaa mallia oleva ja  toimia sulakkeena sahalle. Alkaa nimittäin käyttäjällä palamaan sulakkeet tuon kanssa.

 • petep

  Onneksi Herra Tolopaisen vesuri ei ole rikki koskaan.

  Jätkä

  Pojat ovat sorvauttaneet paikallisella sorvaamolla sopivan alumiiniholkin katkenneen putken päähän ja lämmityksen kanssa panneet paikoilleen. On tullut parempi kuin uusi, eikä maksa paljoa.

  Kuitenkin käyttäjän virheeksi on usein paljastunut. Kolmioterä ja harittamattomalla  taikka oikein tylsällä terällä oikealla puolella sahattu – Silloin sahuu muistuttaa hakkaamista, eikä sitä mikään raivuri pitkään kestä.

  petep

  Olipa syy mikä tahansa niin itse tiedän omat tekemiset . Olen sahannut sahalla varmaan  8 päivää kaikkiaan ja sinä aikana se ei ole mennyt rikki.

  Ja kun näitä on muillakin mennyt rikki joskus niin onko tämä ratkaisu vain Husqvarnan että putkia on tavallaan kaksi päällekkäin ?  Ja eihän tietenkään ole niin että uudet putket on erilaisia . Ja hyvä että varaosia saa mahantuojan kautta vaikka niitä ei koskaan mene niin silti niitä myydään.  Ja jos ei heidän kautta saa niin Tolopaisen kautta saa uuden sahan satasella.

  husku550xp

  Onhan näissä pienemmissä huskin raivaussahoissa ollut tuota putken katkeamis ongelmaa muuallakin. Todennäköisesti tuotannossa tullut valuvika

  trimmeri

  Jos kerran tuttu kone ja selvä vika, mikä kohtuullisesti korjattavissa , niin kannattaahan se. En oikein ymmärrä, että hylkäisi koneen ja sitten hommaisi jonkun käytetyn, pahimmillaan monivammaisen tilalle. Mää olen uhrannut tohon minitilhiin jo metsäkulman, sylinterisarjan ja sektorisuojan. Silti ei harmita, koska niin suuri ero alkuperäiseen tilanteeseen. Käytettyä ammattikonetta on aivan turha lähteä etsimään pitkäputkisena ja uuteenkin koneeseen pitäisi hommata kumminkin vähintään metsäkulma+sektorisuoja.

  petep

  162 euroa osineen ja töineen. Putki 89 euroa ja loppu sitten työtä ja tietenkin tarvikelisä 5 euroa.  Pitää tällä viikolla käydä koeponnistamassa ja piilottaa kolmioterä niin että sitä ei kukaan kuolinpesän virtuooseista löydä

  Jätkä

  Työn osuus tuntuu isolta, koska homma on niin simppeli, että työpalkan siinä olisi saanut itselleen aivan hyvän. No nyt se on varmasti kunnolla korjattu, pidä säiliön kiristysruuvit putken alapuolella miehekkäästi kiinni, samoin kahvojen kiinnityskohdalla, mutta niitä älä väännä liian tiukalle – lohkeaa helposti.

  Tärinänvaimentimentimien ruuvit kanssa huolellisesti – kai ne siellä verstaalla osasi sen laittaa.

  Putki ei ollut kovin sikakallis.

  Kysymys ”Kahdesta putkesta päällekkäin”. V= Stihlin ja Jonseredin ammattimallaissa ainakin on tuo ns. kehtoputki, jonka sisällä tärisevä voimansiirto/ moottoriyhdistelmä keinuu. Rakenne on erinomainen ja kestää kyllä hyvin normaalikäyttöä. Stihleissä olen nähnyt niitä katkeilevan, mutta niillä on ajettu suht paljon kolmioterillä.

  petep

  Kysäsin silloin ennen remonttia että olisiko sellaisessa paikassa runkoputkia mikä purkaa sahoja ja myy niitä varaosiksi. Nyt ei ollut ja jos ois ollut niin hinta 50 euroa ja  ei kirpaissut pahasti korjauttaa saha uudella putkella.

  Jätkä

  Aika kova hinta käytetyllä verrattuna uuden hintaan.

  Tuttu korjaaja on rempannut useita Tilhien putkia. Hänellä on tuttavana sorvaaja, joka tekee sopivan putkenpätkän sinne yläpäähän alumiiniputkesta ja lämmittämällä laajentaa putken ja töyttää pätkän sisään. Tulee kuulemma kestävämpi kuin alkuperäinen ja hinta on kolmekymppiä.

  Sanotaan nyt kuitenkin, että Huskun putket eivät yleensä katkeile. Jos ne tankin ruuvit ovat löyhällä, niin jo se rasittaa kohtuuttomasti runkoputken kiinnityskohtaa. Eli jos kahvoja on siirretty eteenpäin tai taakseläin putken päällä, niin ehkä on oltu huolimattomia.

  arto arto

  Tärinänvaimentimentimien ruuvit kanssa huolellisesti ……..Kyseisessä sahassa ei tärinänvaimentimen ruuveja ole.  Tankin muovikotelo työnnetään kumivaimentimeen…..

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 54)