Keskustelut Tekniikka Husqvarna Fr 343 Raivaussaha

Esillä 4 vastausta, 51 - 54 (kaikkiaan 54)
 • Husqvarna Fr 343 Raivaussaha

  Merkitty: 

  Alkaa olla huumorintaju pian lopussa sahan kanssa. Tosi vähän sahattu yksilö ja kulmavaihteen kanssa pelleilyä uudesta asti. Ongelmana on ollut että kulmavaihde kääntyy  sahatessa ,mutta se on nyt saatu jokseenkin hallintaan.  Nyt pääongelma on että akseli joka menee kulmavaihteelle ”tipahtaa ” pois kulmavaihteen spoorista.  Vetohan loppuu siinä vaiheessa ja kuuluu pari perkelettä . Runkoputki on perillä yläpäästään ja sen mitä minä siitä olen huomannut etttä tankin kohdalta kun ottaa kiinni niin tankin ja koneen välissä on ”liikettä ” mikä aiheuttaa sen että akseli tippuu kulmavaihteelta. Sen verran siitä maallikko ymmärtää että siellä näkyy jotkut kumipuslat missä se liike/väljyys on . Ongelman saa aikaan jos sahaa sillä tavalla että terä on yläviistoon tai kulmavaihteeseen tulee terävä isku.

  Elikkä kysymys kuuluu että kuuluuko siinä tankin ja koneen välissä  olla joku tärinänvaimennus/sovite joka liikkuu. Eikai se voi olla mikään kelluvaa mallia oleva ja  toimia sulakkeena sahalle. Alkaa nimittäin käyttäjällä palamaan sulakkeet tuon kanssa.

 • petep

  Tuntui saha uudella runkoputkella pelaavaan ja miksipäs ei . EI kääntyillyt kulmavaihdekaan putken nokassa . Melkein 5 tankkia sain sahattua ja  alkaa sellainen määrä yhdelle päivälle olemaan jotain muuta kuin 6 h.

  Tuli muutaman kerran mieleen se suurempi terä mutta kyllä pienemmälläkin  ehtii. Ja vesisadekin oli  lopussa viihteenä eli kaikilla mausteilla.

  Jätkä

  Jos kaadettava puusto on esim pajua ja vastaavaa, ja joukossa on pienehköä havupuutakin, niin sekin on pehmeää sahattavaa. Silloin isompi terä on kohtalaisen kätevä, koska sillä osuu helpommin varsinkin niihin ohuihin pajuihin.

  Varveja vain koneeseen.

  petep

  Ja kyllä se niin oli kun palataan siihen alkuperäiseen ongelmaan että kulmavaihde eli omaa elämään putken nokassa. Varmasti putki ollut pidempään jo osittain poikki  kuten Jätkä asiaa arveli. Nyt ehyellä putkella saha saanut kunnolla liikettä eikä ongelmia .

  Herra kolmioterä silloin joku vuosi sitten oli kaiken pahan alku ja juuri.

   

  Jätkä

  On viisautta, että uskoo, mitä sanotaan – Edes sen verran, että tarkistaa asian.

  Olen iloinen, että olet hyötynyt keskustelusta.

Esillä 4 vastausta, 51 - 54 (kaikkiaan 54)