Keskustelut Metsänhoito Hybridihaapa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 100)
 • Hybridihaapa

  Onkohan tuosta hybridihaavasta tullu nykyään uusia klooneja vai vieläköhän tarjoavat vanhoja 70-lukulaisia? Jos alkaisi savusaunahirsiä pojalle kasvattaa. Etelänpänä kasvattelevat jo nopeista puista pawloniaa. On muuten komeita peltoja. Ei vain suomaliassa menesty kun Keski-Eurooppakin on jo rajoilla.

 • jees h-valta

  En tiedä noista kloonien vanhemmuuksista sitä enkä tätä mutta onhan niitä joka vuosi hehtaarista noin kolmeen tullut istutettua. Aina ainakin on toiminut ja puita on tullut. Siihen savusaunan kasvatukseen kuluu sitten reilut parkytä vuotta. Jos tulee pojalle aika pitkäksi tulkaa minulta ostamaan. Valmiita hirsikokoisiakin jo löytyy.

  Tolopainen

  Ei haapaa kannat kasvattaa, niitähän saa ilmaiseksi, kun vain käy kaatamassa minulta ainakin.

  jees h-valta

  Minulta ei.

  Tolopainen

  Käytännössä haavan kantohinta on nimellinen, yhden puun hinta parin euron paikkeilla, jos siitä pari tukkia tule.

  jees h-valta

  Miksi Tolopainen olet muuten niin tyhmä että kasvatat noin huonohintaista haapaa? Minun haapani ovat paljon parempihintaisia. Niitä kyllä kannattaa kasvattaa, jopa tuhansia motteja tässä muutaman vuoden sisään.

  Tolopainen

  MG:llä ei ole hintaa hapatukille, sopimusasiakkaan haavat menevät kuiduksi.

  jees h-valta

  Ei se ostamista tukkinakaan silti estä. Sitäpaitsi kun vertaat puita hinnassaan otat kait huomioon kasvatusajankin? Minulla ei juuri mitään puuta kasva jossa ei olisi sama hintalappu. Siinä lukee: Tämän tuotteen valmistaja saa euron kasvatuspalkkion jokaisesta kasvatusvuodestaan. Poikkeuksen tekee ehkä harmaaleppä josta saan sen kasvatuspalkinnon oman tuvan lämmityksen sataprosenttisella omavaraisuusasteella.

  Tolopainen

  Otan tietenkin, siksi haapaa ei kannata kasvattaa kuin kuiduksi, kun mitään hinnan nousua ei tule. Ehtii kasvattaa toisenkin kuitusatsin tukkia odotellessa.

  jees h-valta

  No nyt jo hiukan järkiintyi jutut. Eihän tuossa mitään vikaa olekkaan. Sitä myydään mitä ostetaankin. Toki haapaa ostetaan tukkinakin mutta aika pieniä erikoiseriä ja siksi aika turha vehdata paljoa niiden perään.

  Tolopainen

  Haapa on erittäin hyvää polttopuuta sinunkin kattilaasi, kun lämmöntarve on pieni näillä keleillä,  palaa puhtaammin kuin koivu. En oikein tykkää nokeavasta ja hitaasti palavasta koivusta takkapuuna,   aivan yliarvostettua.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 100)