Keskustelut Metsänhoito Hybridihaapa

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 100)
 • Hybridihaapa

  Onkohan tuosta hybridihaavasta tullu nykyään uusia klooneja vai vieläköhän tarjoavat vanhoja 70-lukulaisia? Jos alkaisi savusaunahirsiä pojalle kasvattaa. Etelänpänä kasvattelevat jo nopeista puista pawloniaa. On muuten komeita peltoja. Ei vain suomaliassa menesty kun Keski-Eurooppakin on jo rajoilla.

 • Pete

  Haapa on hyvä polttopuu, se tosiaan putsaa pannun, kiukaan ja hormin. Ihan ok ja halkeaa helposti. Energiaa siinä on yhtä paljon kuin koivukilossa. Mutta niin hyvää se haapa ei ole että sitä istuttaisin. Seuraava sukupolvi joutuu ostamaan haapahalkonsa, minun jäljiltä ei montaa aihiota jää.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Haapa on pohjoisten metsien avainlaji, josta sadat muut lajit ovat jollain tavoin riippuvaisia.

  Muutama jatkuvasti taantuva tautinen kuusisukupolvi peräkkäin, niin alueella ei enää menesty kuin haapa.

  sitolkka

  Haavan lehti on kuin kalkkia pistäisi maahan. Ei niitä kaikkia kannata hävittää.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  On se kumma jos Suomessa ei haapaa kannata tukiksi kasvattaa. Viron poikien haapalaudat saunanlauteisiin maksaa kyllä maltaita.

  Jeesillä on kyllä sen verran paljon haapaa kasvamassa, että niillä saattaisi saada jonkun sahurin asiasta kiinnostumaan. Eihän sitä haapatukkia tietysti kaupaksi saa, jos muutamaa kymmentä pölkkyä kauppaa.

  Kyllä se haavassakin pitäisi tähtäin tukkiin olla, niin kuin muussakin metsän kasvatuksessa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Ei ne hapatukit Virossa voi paljon mitään maksaa, kun sieltä kannattaa tuoda polttorankaakin Suomeen. Kyllä metsänomistaja Suomessakin haapatukista saman hinnan voi saada kuin Virossakin, siitä vain kilpailemaan  Viron poikien kanssaa. Haapa on ongelmallinen puulaji, leppää kannattaa maanparannusmielessä suosia mieluummin, se ei pärjaa kilpailussa havupuille ja sitoo typpeä maaperään suoraan ilmasta. Haavat vetävät myös hirviä puoleensa, se on niiden ruokalistalla pajun jälkeen seuraavana, saattaa siinä haavikon vieressä mennä mäännyntaimikotkin parempiin suihin.

  pitkät neulaset pitkät neulaset

  Viime hinta oli haapatukilla mhy:n hinnoittelemana 45 e/ kiinto alv 0.

  Siihen siirto,sahaus ja paljon rukkasen jälkiä ennen kuin saunomaan pääsee.

  Viime hinta veistosta 33€/jm mikäli valmiin teetättää.

  Minusta ihan kelpo summia.

  Tolopainen

  Muistaakeni maksoin 1k€ saunan haapahirsien sorvuusta, mutta ei tuollainen pyöröhirsi kovin kaksinen ole. Pitäisi purkaa ja tehdä uusi. Kunnon männystä ja höylähirrestä niin ei pääskyset lentele nurkista sisälle. Toisaalta siitä hyvä, että ei tarvitse ilmareikiä seinissä. Paneli tulee havasta valkoista eikä tummu ei myöskään tipu pihka saunankatosta.

  Apli

  Minulle haapa on riistanhoitopuu, talvella kaatelen niitä jäniksille ruoaksi, joskus tehnyt niistä pökkelöjä linnuille, koskaan en ole myynyt niitä puukaupassa enkä myy..

  Tolopainen

  Tuollainen iso haapa on jättöpuuna komea, niin niin kauan kuin pysyy pystyssä, vanhat haavat pitäisi ehdottomasti jättää metsään pökkelöitymään. Kyllä sen vesakon ympäristöstä saa pidettyä raivurilla kurissa niin pitkään, että kuusten varjoon niitä ei enää tule.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Pitkät neulaset:

  ”Viime hinta oli haapatukilla mhy:n hinnoittelemana 45 e/ kiinto alv 0.”

  Eikös tuo ole normaali koivutukin hinta? Ja kasvatusaika lyhyempi. Nyt minäkin alan ymmärtää haavan viljelyn. Pelkästää kuitupuu tähtäimessä, ei mikään puulaji ole oikein järkevä valinta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 100)