Keskustelut Luonto Ilmasto

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 604)
 • Rane

  ”Turkistarhojen ravinnepäästöt luontoon vastaavat samaa kuin miljoonan ihmisen talouden jätevedet päästettäisiin luontoon ilman puhdistusta.”

  Löytyykö laskelmaa?

  Tolopainen

  Varmaankin laskelmiakin löytyy, kun lueskelin tuon verkkolehdestä. Lisäksi tarhojen ammoniakkipäästöjä ei edes mitä ja ne on vielä paljon suuremmat kuin miljoonalla ihmisellä, turkiseläimet  kuseksivat peivingille ja virtsasta suuri osa haihtuu.

  Rane

  Ilmeisesti Tolopainen on lueskellut tätä ”uutista”.

  https://animalia.fi/turkiselaimet/turkistarhojen-ymparistoongelmat/

  Gla

  Paljon tuossa jutussa on totta ja ollut tiedossa jo kauan, mutta asiat voi ilmaista kovin monella tavalla, kun haluaa ajaa omia intressejä.

   

  Rane

  Perehdytäänpä hiukan tuohon Animalian laskelmaan.

  Käsittääkseni ihmisen tuottamia jätteitä taulukossa ovat yhdyskunnat ja haja-asutus.Nämä tuottavat 12 330 tonnia typpeä vuodessa.Turkistalous tuottaa 430 tonnia eli 8,6%.Jos 8,6% on Animalian mukaan 1,2 miljoonan ihmisen saastuttava vaikutus niin silloin tuohon 12 330 tonniin tarvitaan 34 miljoonaa ihmistä.Joku varmasti korjaa jos olen väärässä.

  https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Kartat_ja_tilastot/Vesistojen_kuormitus_ja_luonnon_huuhtouma

  MJO

  Eli alle 10kg painava turkiseläin kusee ja paskoo kuin ihminen?

  Puuki

  Turkistuotannossakin syntyvät päästöt voitaisiin kerätä pääosin talteen . Lannan metaani biokaasuksi ja ravinteet kompostoimalla turpeen kanssa lannoitteiksi.  Paikallisten biokaasulaitosten yleistymistä estää , kun sitä ei tueta kuten muuta päästöjen vähentämistouhua, jos biokaasua käyttää h-autojen polttoaineena.

  Visakallo

  Jos turkistuotantoa ei saisi tehdä, niin mitä turkiseläinten rehuna käytettäville teurasjätteille pitäisi tehdä, vai onko sitten lihansyöntikin lopetettava?

  Gla

  Tuo liittyy juuri siihen, miten asiat esittää eli mitkä muuttujat ottaa huomioon ja mitkä jättää huomiotta.

  Jätkä

  Visakallo. Kysytkö tosissaan, vai kiusallasi? Vastaus kuitenkin on olemassa: Biopolttoainettahan niistä tulisi.

  Kun ison tarhaamisalueen lähellä oli meillä metsäkurssin harjoituskohde, niin kaikkien puiden rungot olivat vihreät. Kun tuuli hiljaa henkäili tarhalta kohteeseen, oli kesäaikaan melko vahva löyhkä.

  Kaikki ulosteet olivat valuneet häkkien alle, eikä ollut mitään mahdollisuutta niitä ainakaan koneellisesti poistaa, eli tarvitsee valtavan investoinnin, jos ne hyödynnetään taikka hoidetaan ympäristöä pilaamasta.

   

   

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 604)