Keskustelut Luonto Ilmasto

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 604)
 • Rane

  Vielä tuosta Animalian laskelmasta.Laitoin virheellisesti että turkistarhaus olisi 8,6% tästä ihmisen tuottamasta typpikuormasta.Oikea luku on 3,48 %.

  Tuon mukaan Suomessa paskoisi vuositasolla se 34,5 miljoonaa ihmistä.Paljonko suomessa on ihmisiä?Väkiluku on n.5,5 miljoonaa.Ulkomaisia turisti yöpymisiä on n.6,8 miljoonaa ja kun ne jaetaan 365 vuorokaudella niin saadaan keskimäärin 18600 henkilöä.Persut todennäköisesti huomauttavat jotain mamuista joten yhteensä  n.6 miljoonaa lienee hyvä luku.

  Eli jos Animalian luvut pitäisivät paikkansa niin Suomessa olisi noin 28.5 miljoonaa haamupaskojaa.Koska emme usko yliluonnollisiin ilmiöihin päätelmä on että Animalia on laskenut väärin.

  Eli kun 6 miljoonasta otetaan se 3,48 % saadaan tulokseksi että turkistarhauksen typpikuormitus on yhtä suuri kuin 208800 ihmisen typpikuorma.

  Ranen mielestä 1,2 miljoonan ja 208800 välinen ero on juuri sama kuin valehtelun ja faktojen  välinen ero.

  Visakallo

  Mitä hyötyä turkistarhauksen lopettamisesta Suomessa olisi? Tuotanto vain siirtyisi sellaisiin maihin, missä tarhaukseen suhtaudutaan suopeasti. Eihän naiset turkiksista luovu, ja maailmaan tulee 113 000 naista joka päivä lisää.

  Nimetön

  Ympäristöministeriön näkemys…

  Turkistarhojen ympäristöön aiheuttama kuormitus muodostuu ravinnepäästöistä maaperään, pinta- ja pohjavesiin sekä päästöistä ilmaan. Lisäksi turkistarhaus aiheuttaa hajuhaittoja tarhan lähiympäristössä. Vesienhoitosuunnitelmissa turkistarhauksen aiheuttamaksi vesistöjen ravinnekuormitukseksi on arvioitu 19 tonnia fosforia ja 430 tonnia typpeä vuodessa,
  mikä on noin 1 % kaikesta ihmisen aiheuttamasta fosfori- ja noin 2 % typpikuormituksesta,
  kun kokonaiskuormituksesta on vähennetty laskeuman ja luonnonhuuhtouman osuus
  .

  Nimetön

  Jos nyt jotaki kiinnostaa turkistarhauksen ympäristövaikutukset niin kannattaa lukea ympäristöministeriön Turkistarhauksen ympäristönsuojeluohje. Pieni lainaus…

  Turkistarhojen yhteydessä on oltava asianmukaiset lannan varastointitilat. Lannan varastoinnissa sekä käytössä noudatetaan nitraattiasetusta (1250/2014). Lannan ja virtsan
  varastotilan tulee olla riittävän suuri, jotta siihen voidaan varastoida 12 kuukauden aikana kertynyt lanta. Tilantarve siitoskettu- ja supikoiranaarasta kohti on 0,5 m³ ja siitosminkki- ja hillerinaarasta kohti 0,25 m³ vuodessa. Vaadittavaan lantalan kokoon vaikuttaa myös
  se, jos lantaa toimitetaan säännöllisesti varastoitavaksi tai käsiteltäväksi ympäristöluvan
  omaavaan laitokseen.
  Lannan varastointitilojen tulee olla vesitiiviit. Tarvittaessa lantalan lantavedet tulee johtaa
  vesitiiviiseen ja riittävän kokoiseen umpisäiliöön. Uudet kuivalantalat tulee kattaa tai varastoitava aine peittää siten, että sadevesien pääsy varastointitilaan estetään. Rakenteiden
  tulee olla sellaiset, ettei lannan siirron, käsittelyn ja varastointitilan tyhjennyksen aikana
  pääse nesteitä ympäristöön. Kuormaaminen tulee tehdä kovapohjaisella alustalla, joka
  kestää koneiden painon ja liikkumisen ja jolta voidaan tarvittaessa kerätä varissut tai imeytynyt lanta talteen.
  Lantalan rakentamisesta on määräyksiä myös maa- ja metsätalousministeriön tuettavaa
  rakentamista koskevissa rakentamismääräyksissä

  Metsuri motokuski

  No mitä hyötyä turkistarhauksesta on ? Tehokasvatetaan eläimiä pelkän ulkonäkösyiden vuoksi. Ei jatkoon….

  Rane

  Turkistarhauksen kieltäminen vie 400-500 miljoonan vientitulot ja arvioijasta riippuen 5000-15000 työpaikkaa.Metsurimotokuskista tulee mieleen Li Andersson kun hän muutama vuosi sitten kulki kainuussa julistamassa että Talvivaara/Terrafame on suljettava. Onneksi oli Sipilän hallitus.Nyt valmistuu akkukemikaalitehdas juuri sähköautobuumin alkuun.

  jees h-valta

  Rane aivan oikeassa. ei näitä aivan kevyesti pidä luokitella haitta tai haitaton. Kyllä meillä työllisyys edellä olisi hyvä asioita katsella. me emme maailman mittakaavassa paljon ympäristöä pilaa. Mutta tällainen pieni maa tekee kyllä konkurssin tällaisista Li-tapauksista. Jos silloin olisi ollut tämä hallitus niin voi pojat ja tytöt missä tilanteessa oltaisiin. Miljoonia hakattaisiin Kainuun korpeen eikä latiakaan takaisin.

  Visakallo

  Vasemmistoliiton Anna Kontula on puolestaan tehnyt Israelissa oikein hartiavoimin työtä Suomen ja Israelin suhteiden huonontamiseksi. Israel on Suomelle tärkeä kauppakumppani, mutta eihän se tuommoisten Annojen päähän mahdu.

  Jätkä

  Satoja miljoonia on hakattu, eikä takaisin ole tullu edes kaikkia muuttuvia kustannuksia. Ympäristöä on pilattu oikein urakalla. Parempi sijoitus olisi ollut, kun nekin rahat olisi jaettu kainuuseen milli per lärvi!

  jees h-valta

  Terrafamen aikahan on vasta alkamassa. Parhaimmillaan juuri tuollaiseen akkukemikaalien tuotantoon. Kun Harjavallan akkutehdas käynnistyy aikanaan on tuo jo saanut varastoakin aikaan melkoisesti. Sieltähän on aiemminkin jo tullut malmitavaraa H-valtaan.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 604)