Keskustelut Metsänhoito Istutuksen hinta

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 119)
 • Reima Muristo

  Valvovat sen verran etteivät nuku työaikana toimistossa. Täysin välistäveto firma.

  Metsuri motokuski

  Taimet saa hakea istuttaja heidän (mhy) varastolta johon kiitolinja on ne tuonut. Muokkaaja tuo oman koneen lavetilla. Näin se Anneli menee. Käytännössä tuo erotus menee toimihenkilön palkkakustannuksiin.

  arto

  Meillä menee leafpointiin  kuviosta jäävä puumäärä ja poistettava. Samoin istutuksilla taimien tiheys /ha, Voi myös liittää kuvia kuvioista ennen ja jälkeen. Näin siis meidän MHY;LLÄ menee

  Itämaan ihme

   

  Noista tarjouksista voi jokainen laskea kannattavuutta.

  Periaatteessa tuolla 320€/ha erotuksella + tuet päälle saa jo hoidettua saman alueen ajallaan tehdyt varhaisperkaukset samaan hintaa, millä toinen tarjoaa pelkän uudistamisen.

  Näin niitä kannattavuus eroja syntyy.

   

  Nostokoukku

  Muokkaaja ja istuttaja saavat työmaakartat sähköisenä.  Aika hyvä tuntitaksa tulee lähettämisestä.

  käpysonni

  Oman alueeni Mhy jakaa taimet tiettyihin jakeluvarastoihin, joista  ne pitää istuttajan itse hakea.  Viimeksi kun taimet tuli StoraEnsolta, ne toimitettiin just sinne minne istuttaja, eli tässä tapauksessa minä,  ne halusin. Hienoa palvelua.

   

  Nostokoukku

  Täällä ainakin yksi yrittäjä ajaa itse taimitarhalta taimet omaan varastoonsa, kelkkoo ne siitä istutuskohteille ja levittää ne istuttajille mönkijällä pitkin työmaata.  Mhy lähettää hänelle työmaakartat sähköisesti ja hän palauttaa omavalvonnan tiedot. Mhy tuskin käy ainoallakaan kohteella.

  Nuakka

  Sama monella muulla alalla. Pienyrittäjä jolla toimisto taskussa, voi huoletta lisätä 15-20% tarjoushinnan päälle yleiskuluja, ja vielä pärjää kilpailussa isompia vastaan. Mhy:n pitää elättää toiminnanjohtaja, toimistoväki ja työnjohtajat.

  Metsuri motokuski

  Todella hyviä kommentteja ja tästä päästään juuri siihen että yksityinen metsäpalveluyritys voi tehdä istutuksia ja metsänhoitotöitä huomattavasti edullisemmin kuin integraatti tai mhy. Silloin yksityinen yritys vielä pärjää hyvin eikä alistuen yritysten aliurakointiin.

  Kehoittaisin metsänomistajia etsimään tällaisia yrityksiä mikäli haluaa edullisia palveluita. Nythän tämä metsänomistajien etsiminen on tehty huomattavasti hankalammaksi yksityisille yrityksille kun metsänomistaja tiedot on rajattu vain näiden toimijoiden käyttöön. Sen vuoksi etsintä pitää tehdä metsänomistajista lähtöisin.  Internet tietenkin helpottaa etsintää.

  Panu

  Minkälainen muokkaus 420€/ha? Kuulostaa edulliselta nykypäivänä.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 119)