Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

  • Tämä aihe sisältää 10,283 vastausta, 122 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten AvatarPuuki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,181 - 1,190 (kaikkiaan 10,283)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • mehtäukko

    ”,…siirtymistä kuidusta tuksi..” = RR

    Tänäkin päivänä (päivää on vielä jäljellä..!) siirtyi harvennuspuuta pinoihin ~ 120 mottia. Voi tulla painovirhe tekstiin, mutta älä luule RR, etten kommentoi kun siltä tuntuu.

    Timppa

    Se, että kerroksellisessa metsässä maan pinta olisi viileämpi kuin sankassa jaksollisen kasvatuksen kuusikossa on kyllä vahvalla mutulla täyttä puppua. Viileintä on siellä mihin aurinko pääsee vähemmän. Sen luulisi olevan jo tutkimattakin selvää.

    En tiedä, mikä on tässä totuus.  Yksi varma totuus lienee kuitenkin, että maan lämpötilan lisääntyminen lisää puiden  kasvua.

    Rane

    ”Tälle visvapallon jatkuvalle paskan spämmäämiseen pitää ylläpidon puuttua. Ei voi olla todellista että muiden keskustelijoiden asialliset mielipiteet suodatetaan visvasuodattimen läpi jolloin asia kuorrutetaan paskalla.”

    Trollipojuilla alkaa keittää?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Onko se niin päin että kirjanpainaja tykkää lämpimästä maasta, kun esimerkiksi aukon reunapuut ovat alttiita sen tuhoille.

    Kurki

    Miten noin omasta mielestäsi R.Ranta olet metsänhoidossasi onnistunut?

    Tämän RR:n viesteistä en vielä tähän päivään mennessä ole saanut selvää, mistä niissä on kysymys.

    Lehmien hoidosta vaiko sikojen pidosta.

     

    jees h-valta

    Kurki: Jos kymmenien vuosien kasvatuksella R.R.tienaa euron on pareen olla vähemmän murheissaan noista hengen tuotoksista. Minä sentään lupaan euron joka vuodesta!

    Haba Haba

    Olipa sketsi, esikoululaisetkin nuo jo osaa. Ei se jenkkipaku vielä laadukasta sketsihahmoa tee.

    R.Ranta

    Mehtäukko saat kommentoida aivan vapaasti – en millän muotoa pahoita sillä mieltäni.  Minä vain  en enää kommentoi sinun juttujasi. Sama koskee jess h-valtaa myös sinua. En näe meidän välisessä ajatustenvaihdossa mitään mieltä.

    Metsänhoidossa omasta mielestäni Visa en läheskään niin hyvin kuin sinä ja moni muu täällä kirjoittava. Niinkuin sinä ja minäkin metsänhoidon ymmärrämme. Hoidan toki minäkin, ja panostus voisi olla isompikin.  Taloudellisesti olen toki ainakin omasta mielestäni onnistunut melko hyvin. Omistusaika 20-30 vuotta, Nettotulos verojen jälkeen n.  2 x ostohinta ja metsien arvo nyt n. 2 x euroina sen,  mitä ne  ostettaessa  olivat markkoina. Toki olosuhteetkin ovat olleet poikkeukselliset – ns. pöljäntuuria, kun en metsänhoidosta mitään ymmärrä.

    R.Ranta

    Kurkea jäi askarruttamaan siat. Jos toinen kuvuio tuottaa tappiota, ei toinen tuottava kuvio tappiota tappiottomaksi tee. Tuotto on kuvioiden tuottojen summa ja tätä summaa pienentää jokainen tapiollinen kuvio.

    Jos maatilalla on sikoja, lehmiä, lampaita ja kanoja, niin tilan tuotto muodostuu näiden yhteisvaikutuksesta. Jos sianpito on kannattamatonta, niin tilan tuotto huononee tappion tai keskimääräistä tuottoa pienemmän tuoton määrällä.  Jos tuotoa halutaan parantaa, on minun ymmärrykseni pyrittävä eroon  tappiota, ja huonosti  tuottavista toimista.

    Gla Gla

    Minä hakkasin kuusta sisältävän 03 metsän juurikäävän takia ja uudistin sen männylle. Yhtälö on haastava. Hyväkasvuinen ja periaatteessa laadultaan ok kuvio, jossa lahoa. Pientä epätasaisuutta myrskytuhojen takia. Ei raivaustarvetta eli ei hoidon kustannuksia. Uusi taimikko, joka herkästi heinittyvällä maalla vaatii työtä ja mänty lisäksi hirvieläinten torjuntaa. Faktaa en paperille tuosta kokonaisuudesta saanut, joten pitkälti tunnepohjalta päätöksen tein. Varmaa vain se, että jk ei olisi toiminut. Myrskyn tekemässä pienaukossa kasvoi heinää, muualla paikoin pieniä kuusentaimia (jostain syystä kaikki alle 0,5 m). Toivottavasti tuli korvattua siat lehmillä.

    Ajatus kirjanpainajasta on kiinnostava, mutta lähteenä on nyt tuntemattomaksi jääneen kaverin fb-kirjoitus. Kylmyys on uskottava peruste, mutta harva jk-metsä ei lievästä alikasvoksesta huolimatta ole kylmä. Tiheä kuusikko on kylmä, mutta siellä kai riski on varttuneista kuusista johtuen suurin. Sekapuuston vaikutuksesta ei liene faktaa?

Esillä 10 vastausta, 1,181 - 1,190 (kaikkiaan 10,283)