Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 1,741 - 1,750 (kaikkiaan 10,582)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • rompe

    siemenpankista metsälauhaa?

     

    Viisi vuotta avohakkuun jälkeen parhammillaan  1,5 metristä jonkajälkeen kasvu alkoi tyrehtyä

    Tolopainen

    Heinikot on voi ruiskuttaa näin syksyllä glyfosaatilla, se ei vaikuta puuntaimiin enää. Jos metsittäisin peltoa istututtaisin rivit niin että traktoriruiskun kanssa voi ajella. Heinän torjunta on helppoa kun sen osaa, 3l/ha maksaa 15€.

    MaalaisSeppo

    Voi ruiskuttaa, mutta eipä siitä paljoa ole hyötyä. Parempi käyttää sekin aika heinäykseen, joka on joka tapauksessa tehtävä.

    Tolopainen

    Heinäile sinä vaan, ei ole kielletty. Vaikka ruiskutetulla pellolla ei heinäkasvit kasva. Ne pitää myrkyttää jo ennen taimien istutusta ensimmäisenä kesänä ja istutus vasta elokuussa.

    MaalaisSeppo

    Tolopainen ruiskuttelee ilmeisesti ainakin syksyllä ja keväällä. Ehkä talvellakin. Minä vain keväällä ennen istutuksia, kuten Tolopainen edellä neuvoi. Silti heinäystäkin on piisannut.

    Puu Hastelija

    ”Puu Hastelija: siemenpankista metsälauhaa?”

    Anneli, ei tuossa mitään epäselvää ole, tarkoitettu Joovaalle sarkastiseksi kommentiksi,  hänellä kun ei muokkaamaton heinity. Oli siellä itse asiassa ajokoneen pääurat vailla lauhaa. Ja todella vähän luontaista taimiainesta urissakaan, kosteammissa kohdin oli koivua jo syntynyt, mutta kuivemmat kohdat oikeastaan täysin tyhjiä. Monesti 2. kesän jäljiltä ajourissa luonnontainta jo ylenpalttisesti, ehkä kesän hellejakso polttanut pienet alut?

    Menninkäinen

    Saahan sitä glyfoa lotrata. Mutta ei se mikään ihmeaine ole. Pellossa siemeniä riittää. Kuten metsässäkin.

    Tolopainen

    Valitettavasti parhaat torjunta-aineet on kielletty. Eli ne jotka vaikuttaisivat siemeniin. Suomalaiset mieluummin syövät torjunta-aineita kuin levittävät niitä metsiin. Jokainen nautti glyfosaattijäämiä tuontielintarvikkeissa. Täysin puhdasta elintarviketta ei ole olemassakaan.

    Visakallo Visakallo

    Kovin on heikoissa kantimissa metsän uudistuminen, jos se metsäkoneen jälkien varaan jätetään! Saahan niihin raiteisiin toki jotain ryönää kasvamaan, jos JK-isännät ajattavat motoja muutaman vuoden välein ristiin rastiin metsissään, mutta eihän sellaiseta mitään kasvatuskelpoista tervettä metsää synny. Nykyisellä ennakkoraivauspalstallakin olen joutunut poistamaan lähes kaiken urille syntyneen puuston kasvatuskelvottomana.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tämä kesä on ollut varmasti huono kylvöksille sekä luontaiselle uudistumiselle: itämisen ensimmäista vaihetta eli ns. sirkkataimia on varmasti kuollut paljon kuivuuteen. Kuusenkin hyvältä näyttänyt siemensato taisi mennä sienitaudeille ja loisille. Männyn kylvöaloja voisi siis kannattaa täydentää ensi keväänä tai vähän myöhemminkin, koska männyllä voi tapahtua jälki-itämistä seuraavina vuosina.

    Metsälauhaa tulee tosiaan halukkaasti myös jatkuvan kasvatuksen metsään, jota ei muokata. Myös kastikka on paha riesa, koska se kasvaa lauhaa pitemmäksi ja kaatuu taimien päälle. – Tiesittekös muuten mitä ”riesa” myös tarkoittaa: tatteja pilaavaa sienitautia. Siis sienen sienitauti, ”tatinriesa”. Riesainen tatti ei kelpaa ihmisravinnoksi.

Esillä 10 vastausta, 1,741 - 1,750 (kaikkiaan 10,582)