Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Esillä 10 vastausta, 1,751 - 1,760 (kaikkiaan 10,202)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Menninkäinen

    Metsässä siemenet on pinnassa. Kun tehdään kääntömätäs pintamaa jää montun pohjalla josta siemenet ei idä. Mättäiden ympärillä heinä kasvaa ensin.

    Berza

    Täällä itäisessä Suomessa tänä kesänä noussut valtavasti männyn taimia. En koskaan muista nähneeni tällaista ”turkkia”. Ei helle ja kuivuus ole yllättäen vaikuttanut näiden itämiseen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Berza 👍😮!

    mehtäukko

    Niin. Talvella tapahtui kummallinen ilmiö:

    Syksyisessä hakkuussa mä sp jäivät  avolla pystyyn. Kaivurilaikutus. Helmikuulla ne oli kuitenkin korjattava parempaan talteen ”kesken kauden”. Keväällä alavien kohtien ku-istutuksella kaikki laikut oli täydellisesti tuumaisten mä-sirkkataimen kattamat..??!!  🙂

    Timppa

    Meillä päin tuli männyn taimia huonosti mutta sen sijaan kuusikon viereen syksyllä 2019 tehtyyn aukkoon luonnon kuusen taimia tänä keväänä ja selvisivät hyvin kesän kuumuudesta.

    Puuki

    Voisi olla että mä- siemenet on itäneet vasta sateiden alettua elokuun alussa.  Koko heinäkuu oli ainakin täällä päin niin kuivaa , että  aurinkoisilla paikoilla keväiset sirkkataimet kuivui.  Varjoisempiin paikkoihin on kyllä tullut paljon pikkutaimia.

    OOT:  ”Riesa” oli eräs henkilö joka tunnettiin mm. siitä, kun tekivät kaverinsa (en ollut ko henkilö )  kanssa  ryöstöyrityksen markettiin kattoluukun  kautta.  Ollessaan laskeutumassa köyttä pitkin paljastui heille , että kauppa olikin vielä auki.

    Berza

    Varmaankin kävi juuri noin, mitä Puuki kirjoitti. Hämmästyttävästi niitä nytten on.

    Jovain

    Voi olla hakemisessa, jos odotusarvo on, että heinettyminen valloittaa jatkuvan kasvatuksen metsän. Eiköhän jatkuvan kasvatuksen lähtökohta ole päinvastainen, peitteisellä metsänhoidolla heinettymistä torjutaan, ei lisätä.

    suorittava porras suorittava porras

    Kyllä ne kuusikoiden suojuspuuhakkuut ovat johtaneet nimenomaan vain heinän kasvun lisäääntymiseen. Muutamia kohteita olen katsellut lähes 30 vuotta. Suojuspuutkin kaatuilevat tuulessa ja heinikko valtaa alaa. Taimien synyminen on toiveajattelua. Johonkin kaatuneen puun maahan tekemään laikkuun voi jotakin ilmestyä ,mutta se ei riitä. Jaksollisissa tehdään jo enskaa noin monen vuoden päästä . Jk:ssa odotellaan taimettumista ,jota ei tapahdu.

    mehtäukko

    Tarpeellisessa määrin pinnan rikkominen ja heti  eikä vuosikausien vönötyksen jälkeen tasaikäsessä menetelmässä saa siemenen tai taimikon niin hyvään kasvuun, että sen kanssa pärjää. Jk:ssa -, joka on muutoinkin kannattamaton yleiskasvatusmenetelmä-, ei tietysti kustannusten  kauhussa pysty pintoja rikkomaan. Ja niinpä ne heinittyvät, vesottuvat jne. odotellessa taimia.

    Peli menetettään siinä sekasorrossa. Nurinkurisia lähtökohtia kun jk:ssa on muitakin.

Esillä 10 vastausta, 1,751 - 1,760 (kaikkiaan 10,202)