Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä.

Viewing 10 replies - 9,511 through 9,520 (of 10,641 total)
  • Jatkuva kasvatus käytännössä.

    Sain seurata vierestä erästä jatkuvan kasvatuksen ” koealaa”

    Eräs sijoittajayhtiö reilu 10 v sitten arveli säästävänsä uudistuskuluissa ja hakkuutti aika suuren kuvion tähän malliin.

    En ollut ainoa, joka tätä kävi ihmettelemässä, huonolaatuisia kuusen kärähköitä ja koivuja ehken 600 runkoa / ha.lla.

    Oli ihan mielenkiintoista seurata metsän kehitystä, tai oikeammin kehittämättömyyttä.

    En tiedä sanoa, kuka tämän pöljyyden lopulta huomasi ja tänä talvena oli tämä metsä käyty pistämässä aukoksi.

    Siinä meni toistakymmentä vuotta lähes hukkaan, tuskin kasvua oli tuolla kuviolla kiintoakaan ha.lla.

    Lieneekö ryhmäläisillä omakohtaista kokemusta tai näkemystä tästä kasvatus mallista ?

  • Perko

    Pitdä vaan paljaana  niin osaat  sen ehkä laskea.   En kinaa   moisesta totuudestasi.

    Puuki

    Perko ei osaa laskea. Se on käynyt ilmi jo monta kertaa.

    Suurin arvokasvuvaihe on metsässä, kun taimikosta tulee 02-khl:n metsää. Seuraava hyppäys on kuitupuusta tukiksi.

    suorittava porras

    Eihän Visa maata paljaana pidä . Istuttaa avohakkuuvuotena aukolleen 1,5-vuotiset taimet ,jolloin voitetaan jo yksi kasvukausi. Maa pysyy peitteisenä ja puuta   kasvaa tasaisesti joka paikassa.

    Nostokoukku

    Suorittava ymmärsi asian väärin. Olen ymmärtänyt palstan kirjoituksista niin, että taimen kasvattaminen jaksollisessa metsässä tuottaa tappiota, mutta saman taimen kasvattaminen jk-metsässä kolme kertaa hitaammin tuottaa voittoa.

    suorittava porras

    Niin.. kyllähän se taimen kiduttaminen alle metrin mittaisena isompie puitten katvessa 30-40 vuoden ajan vähän ajatuksia herättää homman kannattavuudesta.

    Metsuri motokuski

    Siis onko jaksottainen sittenkin jatkuvaa kasvatusta ? Taimethan laitetaan parhaassa tapauksessa jo keväällä talven hakkuun jälkeen.

    Visakallo

    Perko: ”Pitdä vaan paljaana  niin osaat  sen ehkä laskea.   En kinaa   moisesta totuudestasi.”

    Kun keskustelija alentaa oman kommunikointinsa tuolle tasolle, se kertoo hänestä aika paljon.

    Perko

    Jotkut kuvaelmat  typerillä piilopornojutuilla ja  patologinen  valehtelu varallisuuden oletuksilla niin  ei ole just’  turhempaa oikaistavaa.    On yksinkertaisessa   ajattelussanne  jäänyt pois  monikerroksellisuus   jk metsän olemuksesta.   Se on niin, että  siinä ovat optimitilanteessa  samalla  kasvupaikalla  monta arvokasvussa olevaa kerrosta kehitystä yht’ aikaan.  Suuria puita   kohta myyntiin ja niitä  nuorempia  puita  sopivasti niin semmoinen se on. Se tekee kertolaskuna kokometsäpinta-alalle  arvokasvun parasta tuottoa.  Tämänkin olen tänne  kirjoittanut  monta kertaa mutta en ole lähettänyt  Hesarin oikaisuihin hannikaislaiselle  hoidolle.   Arvostelijoiden  sanastossa ei  ole ollut  tuottavuuteen liittyvää asiaa!

    Visakallo

    ”On yksinkertaisessa   ajattelussanne  jäänyt pois  monikerroksellisuus   jk metsän olemuksesta.   Se on niin, että  siinä ovat optimitilanteessa  samalla  kasvupaikalla  monta arvokasvussa olevaa kerrosta kehitystä yht’ aikaan.  Suuria puita   kohta myyntiin ja niitä  nuorempia  puita  sopivasti niin semmoinen se on. Se tekee kertolaskuna kokometsäpinta-alalle  arvokasvun parasta tuottoa.”

    Jaksollinen metsänkasvatus perustuu juuri tuohon monikerroksellisuuteen, joka toteutetaan kuviokohtaisesti kehitysluokkajakautuma huomioiden. Tällä tavalla puun kasvu ja uudistuminen on huomattavasti tehokkaampaa ja nopeampaa, kuin samalla kuviolla tapahtuvassa jk:ssa, missä eri kehitysvaiheessa olevat puut haittaavat toistensa kasvua, ja samalla myös uudistumista. Mikähän siinä on, ettei tällainen äärimmäisen yksinkertainen fakta ole vieläkään auennut Perkolle?

    Metsuri motokuski

    Tuo visan toteamus on hyvä. Jaksollisessa monikerroksellisuus on kuvio kohtainen ja toteutuu tilalla jossa on oikea ikäjakauma.

Viewing 10 replies - 9,511 through 9,520 (of 10,641 total)