Keskustelut Metsänomistus jokamiehenoikeus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 57)
 • jokamiehenoikeus

  En tuosta löytänyt aikaisempaa ketjua niin uudistetaan.

  Nyt ajetaan maailman perintölistalle tätä aineetonta asiaa.Eilen 3 uutisissa hehkutettiin ihan metsänhoitoyhdistysten oisko ollut pj.?,että tämä ei tuota mitään haittaa tai muuta mitään metsänomistajille.Tullaan lopulta kutsumaan myös metsänomistajat mukaan päätöksissä jne. jotenkin noin.

  Sitten tuli selvennystä mitä saa jokamiesten oikeuksilla tehdä ja mitä ei.Tuosta aineettomasta arvosta maailman perintönä vielä mainittiin sauna ja joku muu.On huomioitava,että joku pieni yksittäinen kohde voi olla oikeaa mutta tämän metsäpuolen laajan omistaja piirin kädet sidotaan jo tulevaan.Jos metsänhoitoyhdistyksissä ollaan noin hövelisti asian puolesta.Vaikuttaa,ettei sitä tulla tulevaisuudessa tarvitsemaan

  Vanha sanonta on-anna pirulle pikkusormi niin se vie koko käden.Mitä mieltä.Onko asiaa vai ulos.

 • Rane2

  Hirmuinen kampanja.Kysely maailmanperintökohteiksi päättyi 6.7.-18.Luin tuon luettelon pari kertaa mutta en huomannut että jokamiehenoikeudet olisivat listalla ainakaan 7.7.-18.Perussuomalainen mies oli kyllä.

  http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Unescon_maailmanperintoluetteloon_ehdote(47035)

  tamperelainen tamperelainen

  Oliskohan Suomen Latu(hyväntahtoinen hölmö) Greenpiissin  käsikassarana

  Koskeeko nämä jm -oikeudet vain suomalaisia vai kuuluuko ne kaikille maapallon asukkaille?Mikähän oli se alkuperäinen jm-oikeuksien  tarkoitus?

  Jos jm-oikeudet Suomessa  annetaan maailman kaikille asukkaille,niin löytyy matkatoimistoja Suomesta ja ulkomailta,jotka markkinoivat näitä ulkomaisille turisteille.Nämä ulkomaiset taas eivät osaa käyttäytyä luonnossa ,vaan menevät sinne sahojen ja kirveiden kanssa,kaatavat puita,leiriytyvät,polttelevat nuotioita.

  Kyllä Mo on ihan tarkoituksella jätetty kampanjasta pois.MO saa vain maksaa laskut,aika härskiä vedätystä.Yle on möhlinyt perusteellisesti.Muutenkin kansallisten erityisoikeuksien kauppaamisessa ei ole mitään järkeä,ajaa suomalaiset yhä enemmän nurkkaan omalla maallaan.onnistuu sitten kun suomalaisetkin saavat jm oikedet muissa maissa.

  Eikö noista typeristä kiinteistökaupoista ole opittu vieläkään mitään?

   

  Rane2

  Mitään hankevalmistelua jokamiehenoikeuksien saamisesta Unescon listalle ei ole tekeillä.Jokamiehenoikeudet eivät ole edes siinä listalla josta Suomen ehdokkaat valitaan.Ilmeisesti kukaan Suomen Ladulta ei muistanut laittaa hanketta listalle.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/kotimaa/artikkeli-1.315353

   

  Rane2

  Suomen latu kyllä väittää hakeneensa jokamiehenoikeuksia kansalliselle listalle.

  https://www.suomenlatu.fi/vaikuta/tietoa-ulkoilusta/jokamiehenoikeudet-unescon-listalle.html

  mehtäukko

  Mehtäukon mielestä jokamiehen oikeudet eivät voi kuulua kylän mummojen vaki marjapaikoille kylillä, ulkolaisten marja-puimakoneiden käyttäjille.

  Kuinka itse jm-oikeudet voivatkaan olla kolmannen ja ulkopuolisen osapuolen toimesta tehdä yhtään mitään kaupustelua, on ennen kuulumatonta.

  Pete

  Nämä jokamiehenoikeudet ovat vanha maan tapa ajalta ennen sähköä ja julkista liikennettä. Siihen aikaan oli ihan kohtuullista että hevosella sai oikaista metsän poikki. Minkäänlaista hupiratsastusta ja myöhemmin pyöräilyä ei omissa eikä varsinkaan muiden metsissä harrastettu. Nyt sitten pitää hyväksyä ja jopa hienona etuoikeutena pitää sitä että voi tarjota ilmaiset harrastusmaastot hupiratsastajille ja turhanpolkijoille (sähköavusteisille).

  oksapuu

  Mitäpä noista…

  Maanomistajan pitää toisinaan huolehtia kunnostusojituksista perkaamalla metsäojat, myös metsäteiden kantavuuteen 0-90 kalliomurske auttaa kummasti…

  r.ritva r.ritva

  Hyvä huomata,ettei kaikki pelkkää ”uraata”huutelen asian puolesta.Tuolla perusteella olisikin metsälehdissä.MT-lehdessäkin oikoa tuota jumputusta mitä telkkarikin on vaahdonnut jopa uutisoinnissaan.

  Jokamiehen oikeudet on tämänkin kommetojien mukaan vanha oikeus ajalta jolloin sitä todella tarvittiin.Tuskin kellään on mitään sitä vastaan,että jatketaan edelleen omien kansalaisten yksityiseen tarpeeseen ja hiljaiseen käyskentelyyn metsissä.

  Tässä ajassa kun kaikellainen härpäketoiminta on mahdollistaa yksityisyyden hyväksikäyttöä vaikkapa liiketoiminnan tekemiseen on ajoissa saatava hallintaan.

   

  r.ritva r.ritva

  Vielä rane2 kertoo,ettei edes hanketta asiasta ole listalla.Sitäkin suuremmalla syyllä on lähteä oikomaan tiedoitusvälinessä väärää tietoa.

  Tällä jumputuksella asiaa tuntematon uskomaan ,että tämä on totta.Jopa käyttäytymään oikeutuksen elkein piittamatta omistajista pätkääkään.

  Onneksi itse olen kohdannut näitä aitoja -jokamiehiä-paitsi ne harava jne..poluttajat säkkeineen.

  Mottimasa Mottimasa

  Niin mikä tässä aloittajan viestissä on homman nimi, ainahan on jokamiehenoikeus ollut ja tulee olemaan vielä pitkään kaikilla täällä, niin kotimaisilla kuin turisteillakin, onko siinä jotakin outoa/haittaa? Ihminenhän saa kulkea maastossa jälkiä jättämättä, kasvillisuutta turmelematta, käytännössä tarkoittaa ettei polkua saa syntyä eli esimerkiksi maastopyörällä ei voi ajaa jos ei satu joku jäkäläkangas olemaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 57)