Keskustelut Metsänomistus jokamiehenoikeus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 57)
 • jokamiehenoikeus

  En tuosta löytänyt aikaisempaa ketjua niin uudistetaan.

  Nyt ajetaan maailman perintölistalle tätä aineetonta asiaa.Eilen 3 uutisissa hehkutettiin ihan metsänhoitoyhdistysten oisko ollut pj.?,että tämä ei tuota mitään haittaa tai muuta mitään metsänomistajille.Tullaan lopulta kutsumaan myös metsänomistajat mukaan päätöksissä jne. jotenkin noin.

  Sitten tuli selvennystä mitä saa jokamiesten oikeuksilla tehdä ja mitä ei.Tuosta aineettomasta arvosta maailman perintönä vielä mainittiin sauna ja joku muu.On huomioitava,että joku pieni yksittäinen kohde voi olla oikeaa mutta tämän metsäpuolen laajan omistaja piirin kädet sidotaan jo tulevaan.Jos metsänhoitoyhdistyksissä ollaan noin hövelisti asian puolesta.Vaikuttaa,ettei sitä tulla tulevaisuudessa tarvitsemaan

  Vanha sanonta on-anna pirulle pikkusormi niin se vie koko käden.Mitä mieltä.Onko asiaa vai ulos.

 • Uusmetsäläinen

  Mottimasan kanssa samaa mieltä. Onkohan tässä nyt vähän turhanpäiväistä närkästystä joidenkin maanomistajien taholta?

  Jokamiehenoikeudet ovat hieno pohjoismainen ja skottilainen perinne, josta on syytä pitää kiinni. Perinteeseen kuuluu myös, ettei tuota oikeutta käytetä haittaa tai häiriötä tuottavalla tavalla eikä kotirauhaa rikota.

  mehtäukko

  Närkästystä ja suoranaisesti suivauttaa se tapa, jolla Suomen latu/ Yle tyrkyttää näitä oikeuksia maanomistajia kuulematta betonoitavaksi. No tästähän on lyhyt jatkumo metsän kiint.verolle jm- oikeksien jäädessä tietysti päälle…

  Visakallo Visakallo

  Lisää vain tätä jokamiehenoikeus-asiaa esille! Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttäkin peräänkuuluttaa Suomen metsien jokamiehenoikeuksien kuuluvan kaikille maailman kansalaisille! Tätä vain lisää, niin voi Rinnekin unohtaa metsien kiinteistöverohaaveet!

  Planter Planter

  Eihän tässä suuremmin aiheuta närkästystä kuin tapa, jolla kampanja on tehty. Tuli niinsanotusti puskista, eikä maanomistajia kuultu lainkaan.

  Tuntuisiko oudolta, jos jotakin muuta kiinteistöä yritettäisiin hakea maailmanperintökohteeksi, kertomatta kiinteistön omistajalle mitään etukäteen. Näkisi TV:stä, että omaa kiinteistöä haetaan maailmanperintökohteeksi ja sen seurauksena 100 000 turistia tulisi vuosittain tramppaamaan kiinteistöllä ihmettelemässä historiallista kivinavettaa.

  Ennen olin jokamiehenoikeuksien vankkumaton kannattaja, mutta tämä YLE:n kampanjan toteutustapa teki minusta vankkumattoman jokamiehenoikeuksien vastustajan. Valtion metsät ja kansallispuistot saavat riittää jokamiehille….ja naisille.

  jees h-valta

  Planterin linjoilla. Tosi on että valtion mailla saavat piiperot ja ulkomaanmarjastajat käydä tramppaamassa. Tuskin täällä silti ketään metsistään pois ajaa ilman oikeuksiakaan. Kun ei siellä ketään koskaan juurikaan näekkään. Mutta toisten bisnekset ei kuulu meidän rahoituksemme piiriin.

  Mottimasa Mottimasa

  Mitä yle ja suomen latu kampanjoi jokamiehenoikeuksista?

  kitsas

  Kyllä jokamiehenoikeudet ovat osa suomalaisuutta, josta voimme hieman olla ylpeitä.

  Olen edellä kijoittajien kanssa samoilla linjoilla. Se, että marjafirmat, jotka työllistävät mm. tuotannossa ja työnjohdossa suomalaisia ja tekevät tulosta, josta kaiketi verot maksavat maahamme, on juuri ja juuri hyväksyttävää. Sensijaan kiinteistöveron asettaminen metsillemme olisi jo sen suuntainen signaali, että olisi jo paikallaan vakaasti harkita jokamiehenoikeuksien vuokralle panoa. Siinä samassa saattaisi mennä monella euromääräisiksi nuo metsästysvuokrasopimuksetkin.

  Planter Planter

  Masa on ollut todella ahkerasti metsässä eikä TV:n ääressä, kun kymmenien TV-lähestysten kampanja meni ohi:

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/09/29/100-000-metsakaynnin-raja-rikki-ylen-mennaan-metsaan-kampanja-on-kerannyt

  Rane2

  Yle perustelee kampanjaa sillä että jokamiehenoikeuksista ei ole yhtenäistä lainsäädäntöä jolloin Unescon listalle pääsy olisi vahva”lisäsuoja”.

  https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/09/23/miksi-laskemme-luontokaynteja-mennaan-metsaan-kampanjassa

  Timppa

  Minua häiritsee jokamiehenoikeuksista puhuttaessa se, ettei kerrota, mitkä asiat niitä rajoittavat.  Juttu pitäisi aloittaa niin, että häiritsemättä metsässä tapahtuvaa laillista toimintaa kuten metsätaloutta tai metsästystä siellä saa liikkua tekemättä polkuja tai vahingoittamatta kasvillisuutta,  kerätä marjoja ja sieniä sekä niitä rauhoittamattomien ruohovartisten kasvien osia, jotka kuihtuvat talveksi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 57)