Keskustelut Metsänomistus jokamiehenoikeus

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 57)
 • jokamiehenoikeus

  En tuosta löytänyt aikaisempaa ketjua niin uudistetaan.

  Nyt ajetaan maailman perintölistalle tätä aineetonta asiaa.Eilen 3 uutisissa hehkutettiin ihan metsänhoitoyhdistysten oisko ollut pj.?,että tämä ei tuota mitään haittaa tai muuta mitään metsänomistajille.Tullaan lopulta kutsumaan myös metsänomistajat mukaan päätöksissä jne. jotenkin noin.

  Sitten tuli selvennystä mitä saa jokamiesten oikeuksilla tehdä ja mitä ei.Tuosta aineettomasta arvosta maailman perintönä vielä mainittiin sauna ja joku muu.On huomioitava,että joku pieni yksittäinen kohde voi olla oikeaa mutta tämän metsäpuolen laajan omistaja piirin kädet sidotaan jo tulevaan.Jos metsänhoitoyhdistyksissä ollaan noin hövelisti asian puolesta.Vaikuttaa,ettei sitä tulla tulevaisuudessa tarvitsemaan

  Vanha sanonta on-anna pirulle pikkusormi niin se vie koko käden.Mitä mieltä.Onko asiaa vai ulos.

 • Rane2

  Kaupunkilaistoimittajalta realistinen näkemys näistä metsäkampanjoista.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/vieraskolumnit/artikkeli-1.320196

  jees h-valta

  Hyvä linkki Rane. Kyllä tuo on silmään ja korvaan ottanut mitä pas… saa verovaroilla tuotettu kansan sivistäjä suoltaa. Se puoli on unohdettu ja jos ei tule musaa tulee täyttä sellaista. Tai sekaisin molempia.

  tamperelainen tamperelainen

  MT:llä on laadukkaita kolumnisteja.Tykkään ylensäkin Ervastin tyylistä,tulee hyviä,teräviä huomioita reaalimaailmaan

  Eiköös tälläkin palstalla jotkut kirjoitajat uskoneet eräässä ketjussa puiden sielunelämään?? Mytologia ja biologia naitettiin sujuvasti yhteen

  Nimetön

  Tuota se varmaan monelle nykyään on että voimakkain luontokokemus syntyy vihannestiskin ohi kävellessä ja ei minua ainakaan mitenkään häritse nämät luontoohjelmat, Metsien kätkemät, Eränkävijät ja mitä näitä nyt on.

  Moottoriajoneuvoilla ajaminen viljelyksillä ja metsissä on kyllä lisääntynyt sinämäärin että se tahtoo mennä yli sietorajan. Muhkumaasturilla ajetaan ensteks niin pitkälle kuin päästään ja sen jälkeen nostetaan lavalta mönkkäri tai rossipyörä jolla jatketaan matkaa varmaankin siinä luulossa jotta jokamienoikeus antaa moiseen luvan. Varsinkin taajamien liepeillä luonto on lujilla.

  Metsästysseurain nettisivuilla on ylensä hyviä ohjeita miten luonnossa pitäs käyttäytyä, esim. haulikon hylsyjä ei jätetä pelloille ja järvien rannoille jne. Suomen latu kans opastaa hyvin luonnossa  liikkujia   https://www.suomenlatu.fi/vaikuta/tietoa-ulkoilusta/jokamiehenoikeudet.html

  Gla Gla

  Tamperelainen, älä anna rajallisen käsityksesi maailmassa esiintyvistä kommunikaatiomuodoista kahlita ajatteluasi.

  tamperelainen tamperelainen

  Minulle sopii paremmin tuo rajallisuus kuin vilkas reaaliteetit torjuva ajatusmaailma

  Gla,onko Peter Wohllebenin ”Puiden salattu elämä” sinun raamattusi?

  Gla Gla

  Minä en Petterin teosta tunne. Kuitenkin tämän hetkisen tiedon mukaan puut kommunikoivat keskenään.

  mehtäukko

  Se on yhtä uskottavaa pelehtimistä kuin E Lähteen seikkailut saunatonttujen seurassa muissa maailmoissa…

  mehtäukko

  …ja hurmiossa syöttää jk:n pajunköyttä!

  Gla Gla

  Ei sinun tarvitse asiaa uskoa. Toivottavasti osaat kuitenkin suhtautua tietämättömyyteesi neutraalisti ja olla kieltämättä itsellesi vieraiden ilmiöiden olemassaoloa. Minä en jaksa nostaa ihmistä niin korkealle jakkaralle tässä maailmankaikkeudessa, että ymmärtäisimme ympärillämme olevan elollisen elämän toiminnasta edes pientä osaa. Rajoittuuhan kansan käsitys kesän sinileväkukinnoistakin puhuttaessa kahteen virheeseen, kun kyse ei ole levistä, eikä kukinnoista.

  Kun tuntemistamme asioista moni toimii yhteisöissä, miksi nimenomaan puut olisivat siellä yksilöitä? Minusta on syytä olettaa, että puut kommunikoivat keskenään ja väite siitä, etteivät kommunikoi, pitäisi osoittaa todeksi. Se, että minä en havaitse noiden kommunikaatiota tai en tunnista sitä, ei riitä. Vai lähdetkö sinä mehtäukko autolla ohituspaikkaa  kytätessäsi ohittamaan edellä ajavaa, jos vastaantulijaa ei näy?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 57)