Keskustelut Metsänomistus jokamiehenoikeus

Esillä 7 vastausta, 51 - 57 (kaikkiaan 57)
 • jokamiehenoikeus

  En tuosta löytänyt aikaisempaa ketjua niin uudistetaan.

  Nyt ajetaan maailman perintölistalle tätä aineetonta asiaa.Eilen 3 uutisissa hehkutettiin ihan metsänhoitoyhdistysten oisko ollut pj.?,että tämä ei tuota mitään haittaa tai muuta mitään metsänomistajille.Tullaan lopulta kutsumaan myös metsänomistajat mukaan päätöksissä jne. jotenkin noin.

  Sitten tuli selvennystä mitä saa jokamiesten oikeuksilla tehdä ja mitä ei.Tuosta aineettomasta arvosta maailman perintönä vielä mainittiin sauna ja joku muu.On huomioitava,että joku pieni yksittäinen kohde voi olla oikeaa mutta tämän metsäpuolen laajan omistaja piirin kädet sidotaan jo tulevaan.Jos metsänhoitoyhdistyksissä ollaan noin hövelisti asian puolesta.Vaikuttaa,ettei sitä tulla tulevaisuudessa tarvitsemaan

  Vanha sanonta on-anna pirulle pikkusormi niin se vie koko käden.Mitä mieltä.Onko asiaa vai ulos.

 • Jätkä

  Gla: ”Minusta on syytä olettaa, että puut kommunikoivat keskenään ja väite siitä, etteivät kommunikoi, pitäisi osoittaa todeksi.”

  Tottakai puut kommunikoivat ja toimivat keskenään. Jo pieninä taimina ne leikkivät keskenään, enskavaiheessa ne alkavat seurustella ja menevät avioliiton kaltaiseen suhteeseen.

  Aviorikoksiakin tapahtuu aivan väistämättä, eli emikukat saavat vierasta siitepölyä ainakin jossain määrin. Siinä ei auta ”käteenvetokaan”, koska tuuli pahus sekoittaa pölyttäytymistä.

  Autoiluun vertaaminen on vähän niin ja näin. Pitäähän toki vapaata tietä olla näkyvissä riittävästi.

  Gla Gla

  Voi tietysti aiheesta kyseenalaistaa tarvetta tehdä vertaus autoiluun, kun pitäisi puhua metsästä. Mutta tuossa vertauksen kommentissasi osuit täsmälleen oikeaan kohtaan. Ei riitä, ettei näe vastaantulijaa. Pitää nähdä, ettei vastaantulijaa ole. Aikamoinen ero noilla tilanteilla. Sama pätee melkein mihin tahansa asiaan. Mennäänkö sokkona vai ei.

  Matti Kärkkäinen kertoo luennostaan, jossa näytti kuvaa kuusesta, jonka kasvu oli parantunut muutama vuosi sitten. Tuolloin tehtiin lannoitus. Kysymys kuului, mitä päättelet kuvasta. Lannoituksen kasvua parantava vaikutus oli väärä vastaus, vaikka oppilaat järjestään niin vastasivatkin.

  puunhalaaja

  Minusta ainoa iso ongelma on jokamiehenoikeuksissa on liittynyt kaupalliseen marjanpoimintaan. Ratkaisisin ongelman niin, että pidetään oikeudet ennallaan mutta lopetetaan viisumien myöntäminen metsämarjojen poimintaan. Viisumiväkeä voisi hakea vain ne yrittäjät, jotka palkkaavat työntekijöitä omille pelloilleen marjanpoimintaan.

  Jotain ongelmaa on myös liittynyt autiotupien väärinkäyttöön. Tähänkin voidaan puuttua muilla keinoilla kuin rajoittamalla jokamiehenoikeuksia.

  wanhajätkä

  Jos ei marjoja saa poimia ni ei puitakaan saa halata muutaku kaupunkipuistossa. Kuis sie voit kadehtia marjanpoimijoita. Mee itte. Tuottavampaa ja terveellisempää ku puun halailu. Halaa puistossa puita ku meet kapakasta taksitolopalle. Sehän onnistuu sulla luontojaan…

  puunhalaaja

  Wanhajätkä, luit ehken vähän huonosti tuon kirjoitukseni? Puhuin siinä viisumeista. Sinä et tarvitse viisumia päästäksesi metsääni marjoja poimimaan. Saat ihan vapaasti myydä mustikat kaupparatsulle, jos se on sinusta hyvää bisnestä. Myös norjalaiset saaat tulla ihan vapaasti tulla retkeilemään Suomeen, sillä vastavuoroisesti retkeilen heidän maassaan.

  Viisumijengin toiminta Suomen metsissä on hyvin monella tasolla ongelmallista. Siinä on ihmiskaupan ja hyväksikäytön piirteitä hetkittäin. Ennen kaikkea se on uhka jokamiehenoikeuksille, ja se minua kammottaa. Tyyppi hommaa sadoittain thaimaalaisia Suomeen ja pistää ne töihin muiden metsiin, kerää hillot! itselleen ja metsänomistaja katselee ihmeissään revittyjä varvukkoja ja roskaisia leiripaikkoja. Tuo ei vastaa minun käsitystäni jokamiehenoikeuksista,

  wanhajätkä

  Sulaa kateutta. Parempi määttää ku poimia. Parasta kehitysapuahan tuo on, Roskaamista en ole havainnut mutta toki ampuvat tieltä kanalintuja impalla. Nykyisin riistanvalvonta on hereillä.

  Onko joku repiny maillasi jopa kanervia. Kerro haitta. Minusta se edistää luontaista taimettumista ja maan lämpötalous senku paranee.

  Joku kerää hillot. Alappa itte yrittäjäksi. Eihän se vaikeeta oo. Kyllä kateus häviää…

  puunhalaaja

  Wanhajätkä, etkö oikeasti koe tällaista toimintaa ongelmalliseksi? https://yle.fi/uutiset/3-10030628

  En tunnusta olevani kade, koska en edes viitsi kerätä marjoja. Itsekäs motiivi tässä kyllä on silti taustalla, sen myönnän. Minulle mahdollisuus liikkua laajasti luonnossa on niin tärkeä, että sitä varjellakseni olen valmis kieltämään viisumit metsämarjanpoimijoilta. Paras keino ylläpitää jokamiehenoikeuksia jatkossakin on vastustaa pinta-alaveroa ja tuota YLE:n jutussa kuvattua toimintaa.

Esillä 7 vastausta, 51 - 57 (kaikkiaan 57)