Keskustelut Metsänhoito Kaivurilaikutusta kanta-häme

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 52)
 • Kaivurilaikutusta kanta-häme

  Merkitty: 

  Mistähän voisi kysellä mommilan alueelle laikutusta? Tarviaisi tulevaisuudessa , jos joku tietää tekijöitä niin voisi laittaa yhteystietoja.

   

  MHY kautta en ota kun ei homma toimi

 • Jätkä

  Sinun on sitten hankittava oma kaivuri !

  miveer

  Jätkä taitaa olla mhy töissä . Jos pyytää 2 krt maamuokkausta edelliselle palstalle ja ei mitään tapahdu..niin mieletäni ”homma ei toimi”

  mehtäukko

  Hankaluutta on pirusti edessä jos sen kaivurin joku ajaisikin lavetilta pihamaalle. Onko käyttöön tieto taitoa..?

  Jätkä

  Jätkällä on sen verran hyvät välit myös kaivuriurakoitsijoiden kanssa, että kehtaa kysäistä sellaisilta, jotka ovat kyseisiä töitä tehneet. Yleensä ottaen parhaat tekijät ovat töissä ja tilauskirja on pitkä. Ohimennessään voivat sattumalta kuopaista pikkuhomman, mutta laikutuksellahan ei ole kiire. Nyt laikutetaan alueita, jotka istutetaan joko syksyllä tai ensi keväänä.

  Olen saanut muutaman kerran kauvukoneen tulemaan samana päivänä – kerran tuli 12 kilometrin päästä puolessa tunnissa pihaan (pyöräkone). Sellaisesta palvelusta olen halukas maksamaan ihan sen, mikä pyydetään.

  Apli
  Puuki

  Jos on sopivan tasainen ja vähäkivinen kangasmaa, niin edullisemman sitä vastaavan muokkauksen   voi tehdä  tr:n takalanalla. Varsinkin jos on korjuussa jätetty kannot tarpeeksi mataliksi.  Hämeessä(kin)  voi tosin maisemat olla liian mäkisiä ja muutenkin hankalia tavan traktorille.  Joillekin turvemaille sopii kevyt pintamaan laikutus kaivinkoneella parhaiten.

  mehtäukko

  ”…edullisemman sitä vastaavan muokkauksen   voi tehdä..” Voi, mutta on syytä huomioida isot riskit. Renkaan, jopa parin menetys, jos ei ole edes rättirenkaita. Seiväs voi työntyä läpi syylärin,nesteet pihalla ja pahimmillaan kiehuu motori- ja kuski. Tai paksu taipuisa seipakkokanto vääntää öljynsuodattimen sijoiltaa. Öljyt kankaalla ja motti leikkautuu kiinni… Monta on tarinaa maailmalta  🙂

  Puuki

  Monta on tarinaa ja tarinan kertojaakin.  Kun on leimikolla hoidettu esim. hakkuutähteet kasoihin ,niin ei ole ylimääräisiä kepinpätkiä tukkimassa kulkua. Kääntyvät etupyörätkin on keksitty väistämistä varten ettei tarte pahimpaan risukkoon tai kivikasaan välttämättä työntyä.

  Isommallekin muokkauskoneelle voi sattua vahinkoja yhtälailla, jos on vaikeat olosuhteet.  Kerrankin  yhden äestyskoneen kesän tienestit meni suunnilleen kokonaan vetoakseliremonttiin.    Monisssa pienemmissä traktoreissakin on metsävarustus . Eli pohjapanssari suojaa alapuolta ja renkaat on riittävän hyvät metsäajoonkin.

  Metät kunnossa!

  Siinä naapurissa Sulkavan kartanon poika ainakin käy telakoneella laikuttamassa…

  mehtäukko

  Mistä sinä Puuki täältä näet leimikoiden olosuhteet? Satujahan kerrot,- monissa ”on metsävarustus”…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 52)