Keskustelut Metsänhoito Kaivurilaikutusta kanta-häme

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 52)
 • Kaivurilaikutusta kanta-häme

  Merkitty: 

  Mistähän voisi kysellä mommilan alueelle laikutusta? Tarviaisi tulevaisuudessa , jos joku tietää tekijöitä niin voisi laittaa yhteystietoja.

   

  MHY kautta en ota kun ei homma toimi

 • Jätkä

  Mätästystä varten pitäisi värkätä yhdistelmä, jossa matsäkoneen (mieluusti ajokoneen ) -alustalle istutetaan ympäripyörivä kaivukone. Silloin olisi hyvät puolet kahdesta koneesta yhdistetty. Ainoa huono puoli olisi, että löytyisikö koneelle niin paljon töitä, että se tienaisi hintansa. Toki se voisi talvet olla hakkuulla, onhan kaivukoneista modattu hakkuukoneita kohtuullisella menestyksellä. Metsäkoneen keinutelien avulla kone pärjää hienosti kivikossa ja kannokossa verrattuna jäykkätelaiseen kaivukoneeseen.

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Onhan olemassa tutkimustuloksia että harvennuspuun kokopuun korjuu näkyy kasvussa. Hakkuutähteiden poistosta päätehakkuissa en muista tutkimuksia. Joku paremmin muistava voi korjata tai lisätä.

  Tolopainen

  Kun katsoo pari vuotta vanhoja reheviä hakkuualueita, ne ovat maitohorsman valtaamia. Se voitaa kasvussa jopa vatukon. Mitä niillekin voisi tehdä, lisää tulee joka vuosi ja leviäminen jatkuu.

  mehtäukko

  Jätkän esittämään muokkauskonstruktioon sen verran, että parikytä vuotta sitten tein motosta muokkauskoneen. Koura pois ja tulpat letkuihin. Puominpäähän lisälaite jolla muokkaus uudisalalla raudukselle siemenpuista. Huippuhyvä näkyvyys ja maastokyky.

  Kohta ne koivikot ovat eh kunnossa…

  Tolopainen

  Mikäs vika kaivinkoneen maastokyvyssä on se menee pahemmista kivikoista kuin metsäkone. Täysin panssaroitu alusta ja kauhassa paljon enemmän voimaa kuin metsäkoneessa. Lisäksi pyörivä alusta tekee työskentelystä tehokkaampaa ja kuskille helpompaa.

  mehtäukko

  Tuo nyt Tolopainen ei pidä kyllä paikkaansa ”-pahemmissa kivikoissa…”

  Ja ”täysin panssaroitu alusta” se on metsäkoneissakin. Sotket nyt Joovainin rattorit asiaan…

  Tolopainen

  Kaivinkone menee vaikka kolme metriä korkean kiven yli mutta metsä kone ei. Tai sillä voi siirtää kiviä pois ajouralta.

  mehtäukko

  Miksi olisi kiivettävä tai siirrettävä tuollaisia kiviä?

  Sellainen kuski on kyllä täysin väärällä alalla.

  Jätkä

  Maitohorsma ei ole varsinainen uhka uudelle puusukupolvelle. Aukolla se antaa jopa varjoa paahtavalta auringolta. Heinä tappaa ja vikuuttaa taimia.

  Jäykillä teloilla kulkeva ”pillari” ei ole todellakaan suunniteltu kiipeilemään kantojen ja kivien yli, myös kuljettaja huomaa, kuinka kone heittelehtii niitä ylittäessään. Ajouran teko olisi melkein välttämätön sellaiselle, siihen sen aika tuhrautuisikin. Kantojen nosto on täysin eri juttu, se sopii kaivukoneelle. Niissä on muuten maavarakin aikalailla olematon, sinne kannon tai kiven päälle se jää helposti killumaan ja kuski keskittyy työntelemään konetta eteenpäin.

  Tolopainen

  Eivät ole herrat näemmä nähneet, miten omistajat ajavat kavinkoneillaan. Eipä ole koskaan maastosta valitettu ja eikä se työn teettäjän murhe olekaan. Yleensä kaikki mätästykset tehdään nykyisin kaivinkoneilla. Onhan niitä pikkukaivureita asennettuna myös nelivetotraktorin rungolle. Mutta ne on lähinnä askartelukoneita. Yleensä on riittänyt kun on käynyt näyttämässä muokattavan alueen, en ole koskaan jäänyt koneen heilumista seuraamaan, joten se ei ole haitannut.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 52)