Keskustelut Metsänhoito Kaivurilaikutusta kanta-häme

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 52)
 • Kaivurilaikutusta kanta-häme

  Merkitty: 

  Mistähän voisi kysellä mommilan alueelle laikutusta? Tarviaisi tulevaisuudessa , jos joku tietää tekijöitä niin voisi laittaa yhteystietoja.

   

  MHY kautta en ota kun ei homma toimi

 • Puuki

  Elähän revi pelihousujasi turhaan.  Kannattaa lukea koko kommentti eikä vain poimia jokin  osa lauseesta.   Edellä jo kerroin minkälaiset olosuhteet sopii tavan traktorillekin liikkua metsässä.   Metsävarustus on monissa tavan traktoreissa. Esim. Valtrasta saa saman mallin metsävarustuksella kuin peltokäyttöön tarkoitettu konekin on.  Karvalakki- A-malliinkin semmosen saa tarvittaessa.

  mehtäukko

  Kääntyvät etupyörät eikä kääntyvä jakkara tee traktorista metsävarusteista…” voi tehdä  tr:n takalanalla…” on varmaan toimiva yhdistelmä kannokossa, jossa liika maan möyhintä tuo vaan hyvät vesakonalustat. ” Varsinkin jos on korjuussa jätetty kannot tarpeeksi mataliksi.” – on sekin yhtä jossittelu. Tukeilla ei sallita tyvilenssiä, ja mikä kanto korkealla konottaa, siihen se jää.

  Tosi-asioita ja riskejä on esille tuotu, oli kenen housut kuinka repaleet tahansa.

  leku

  eiköhän Sulkavan mies ole lähin, varmasti paras jos aikataulu tiukka.

  muistaakseni hänellä asfaltti kone, ellei ole päivittänyt sitten viimenäkemän,

  eikös sielläpäin jameko, uku, orimattilan miehet mene 54- tietä ohi kuitenkin..

  oma kone liikkuu sälinkää-sulkava-hikiä syksymmällä…

  eikös pohjoisesta tule boren vastaan äkeen kanssa, jos äestys sopisi.

  Puuki

  Matalat kannotkin saa kun sopii etukäteen .  Laikutus ei ole niin vaikeaa hommaa kuin mehtäukkeli haluaa esittää.  Se tehdään yleensä äestyksen sijaan ja on yhtä hyvä maanmuokkausmenetelmä kuin se sopivilla kohteilla.

  mehtäukko

  Maita ei sahailla kannoissa rattoreiden takia,se on aivan selvä. Ja rattori soveltuu vain tasaisten kuivien kankaiden vehkeeksi.

  Tolopainen

  Kyllä ostomiehet järjestää muokkaajan ja taimet, ei siihen myhistystä tarvita.

  Jätkä

  Jos on metsävarusteinen maataloustrektori, johon on kuormain asennettu tuppisovitteilla, on se näppärä laikkujenraapija. Ketjut renkaisiin, että pääsee liikkumaan – kunnon nastaketjujen kanssa pääsee kyllä, jos ei ole liian kivikkoista, mutta kivikkoahan ei saa laikutettuakaan hyvin millään.

  Jos hakkuutähteet on kerätty pois, ei ikkunat ja lokasuojatkaan ole niin vaaralle alttiit.

  Jätkä

  Kun haluaa tehdä itse – ja säästää, niin paras laite traktorin perään syntyy, kun värkkäilee nanhasta yksirivisestä kultivaattorista muokkaimen , asentamalla vaikkapa kolme piikkiä kumpaankin reunaan lähelle toisiaan, syntyy laite, joka raapaisee kuntan irti ja ylös, kunnes se putoaa laikun viereen kultivaattoria ylös nostettaessa.

  Jousitetut piikit pomppaavat esim juuren yli, jos juuri on liian kestävä katketakseen.

  Traktorissa epätoivo päälle (= pieni vaihde), kuljettaja keskittyy ohjaukseen ja vekslaamaan nostolaitteen käyttövipua ylös ja alas.

  Helposti siinä pari – kolme hehtaaria / pv tulee laikutettua!

  jees h-valta

  Ja pari traktoria hajoitettua.

  Jätkä

  Sanoo tunari, joka ei ole traktorilla metsässä oikealla kuormalla ajanut metriäkään. Kun nelivetotraktorissa on telikärry perässä ja siinä  kymmenen tonnin painoinen tukkikuorma, tarvitsee kuskilla olla hieman pelisilmää, kun metsässä on kivien ja kantojen lisäksi epätasaisuutta ja pehmeitä kohtia.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 52)