Keskustelut Metsänhoito Kaivurilaikutusta kanta-häme

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 52)
 • Kaivurilaikutusta kanta-häme

  Merkitty: 

  Mistähän voisi kysellä mommilan alueelle laikutusta? Tarviaisi tulevaisuudessa , jos joku tietää tekijöitä niin voisi laittaa yhteystietoja.

   

  MHY kautta en ota kun ei homma toimi

 • Puuki

  Kantojen korkeudeksi sopii kunhan eivät ota mihinkään kohtaa tr:n pohjaa kiinni. (n. 10- max 20 cm kork.) .

  Pitää olla tietysti kokemustakin tr:n käytöstä eikä kylmiltään lähteä ajelemaan metsään renkaita puhkomaan ja muuta vahinkoa tekemään.

  Petkeles Petkeles

  Pelkästään juurenniskojen takia noin lyhyitä kantoja ei ole millään uudistushakkuualalla.

  Puuki

  Voi sen mitata juurenniskastakin mikä on kannon max korkeus että voi ajaa käytettävissä olevalla kalustolla.

  Jätkä

  Petkeles:” Pelkästään juurenniskojen takia noin lyhyitä kantoja ei ole millään uudistushakkuualalla.”

  -Kyllä oikeat konemiehet tekevät asialliset kannot. Vanha ohje on, että MAX katkaisukorkeus on 10 cm ylimmän – kaatoa haittaavan juurenniskan päältä.

  Sahoilla on sievistäjät, jotka jyrsivät liiat tyvilaajentumat pois. Tämä vain sen takia, että tukki mahtuisi nykyisiin – melko ahtaisiin sahauslinjoihin.

  Onhan jo lähes kaikilla sahoilla Max latvaläpimitta 45 cm, eli paljon olisi kertopuulle taikka sorvaajille vietäviä tukkeja, ellei olisi sievistäjää.

  mehtäukko

  Ennen kuin mehtäukon tarvitsi alkaa repiä pelihousuja, valinta oikeanlaisen välineen käytöstä piti/pitää päättää ennen ”leikkimistä.”

  On laikutettu kuivia kankaita järeällä kantokoukulla 4-vetotraktorilla. Siitä vaikeammat alueet 14 tn. telakoneella. Ja siitä vielä hankalammat rinteet ja rommakot ajokoneen kouralla turve puristamalla kääntäen

  Ja housut on pysyneet ehjinä.. 🙂

  Kurki

  Kyllä kaivuria on lähes mahdoton saada, jos ei ole sopinut puiden ostajan kanssa kauppaa tehdessä hakkuun jälkeisistä maanmuokkauksista.

  Tolopainen

  Kohta on maastokin niin kuivaa, että mätästyksiä ei tehdä.

  Jätkä

  Kurki. Osta kaivukone itselle. Niitä on todella edullisiakin , joilla voi omat kaivannot tehdä lähes polttoaineen hinnalla. Nytkin on yksi täysin iskussa oleva Bröyt-tyyppinen kaivuri myynnissä, mutta taitaa mennä purkuun, kun ei ole kysyntää.

  Tolopainen

  Kaivinkoneita on pilvin pimein maaseudulla, lähes jokaisella isolla maatilalla on sellainen. Kyllä pieniin töihin tekijöitä on.

  Kurki

  Osta kaivukone itselle.

  Noihin muokkauksiin en tarvitse omaa kaivuria. Ne tekee urakoitsija, kun on sovittu puukaupan teon yhteydessä ja ovat myös toteutuneet, mutta muihin hommiin kuten ojien, penkkateiden ja rumpujen tekoon kyllä.

  Minulla on sellainen.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 52)