Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 648)
 • Kannattako sijoittaa?

  Arvoisat metsänomistajat

  Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

  Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

 • Puuki

  Jos haluaa laajentaa sijoitushorisonttiaan, niin joissakin ulkomaan loma-asunnoissa on kohtuulliset tuotot,

  Esim. Kreikassa näkyi olevan myynnissä joku omakotitalo. Oliivit omasta puutarhasta ja saunakin oli talossa jne. Mutta kulttuuri voi olla aika paljon erilainen jos etelänmaista talon ostaa. Kuka omistaa sen muutaman vuoden päästä, jos vaikka veroja ym. maksuja aletaan periä enemmälti ? Käy vielä kuten Venäjällä, jossa kannattavat yritykset saattaa vaihtaa yllättäen  omistajaa jonkin sopivan lakimuutoksen jälkeen.

  Tolopainen

  On se merkillistä, että ihmiset eivät voi pitää itsellään omia rahojaan, niitä ollaan jakamassa kaikenmaailman salkunhoitajille pelkkien lupausten varassa. Lähettäkää rahanne minulle, jos ne tuntuvat ahistavan tilillä.

  pihkatappi pihkatappi

  Kärsivällinen sijoittaja voi unohtaa salkkunsa pitkäksikin aikaa, mikä on järkevää. Toisaalta menestyksekkäästi reidaaviakin on jonkinverran. Jokin aika sitten katsoin Sharewillestä Upm keskustelua ja siinä etusivulla on myös vuoden aikana parhaiten tuottoja saaneiden ko osaketta omistavien salkun tuottoprosentit, paras oli yli 60%, indeksi on vuodessa kuitenkin laskenut, lienee käytetty viputuotteita.

  Tolopainen

  Osakkeista saa tuottoja, vasta kun ne myy ja senjälkeen ei saa osinkoja. Myyntivoitoista muuten menee kolmannes veroihin, nämä 60% tuotot on virtuaalivoittoja.

  Tolopainen

  Meillä olisi aika paljon milonäärejä, jos Nokian omistajat olisivat luopuneet osakkeista, kun ne olivat huippuhinnoissa 65€/kpl. mm.Pukkilan kunnan potti oli yli 200milj€. Soros omisti aikoinaan Nokiasta 15% mutta myi omistuksensa aivan liian aikaisin. Osakkeilla on vaikea vaurastua, kun kurssitasoja kukaan ei pysty ennustamaan.

  MJO

  Suomessa on tuhansia miljonäärejä, jotka ovat rikastuneet pörssiosakkeilla. Muttei ensimmäistäkään metsäliiton osuuksilla miljoonia ansainneita.

  Tollo on oikeassa. George Soroskaan ei pystynyt myymään Nokiaa huipulla. Hän on ’huonona sijoittajana’ silti kerännyt yli 8 miljardin dollarin omaisuuden pääasiassa sijoittamalla.

  Tolopainen

  Pörssiosakkeilla ei voi rikastua, pitää rikastua ensin ja vasta senjälkeen voi ostaa osakkeita. ML:n osuudet omistajaa kohden tuottaa keskimäärin euromääräisesti ja prosentuaalisesti  enemmän kuin osakkeet. Esim. Nordnetin viime vuoden keskimääräinen osinko per sijoittaja oli vajaa 200€. Piensijoittajan osakkeiden nettotuotto on 3-4%. Monille sijoittaminen tuottaa pelkkää tappiota esim. viiden viime vuoden aikana OMHEX suuryhtiöiden kurssit ovat polkeneet paikallaan, mitää nousua ei ole tapahtunut, esim. Nokia, Nordea, Wärtsilä, Fortum, Sampo ei yhtään arvonnousua, tuotot tulevat pelkästään osingoista. Sijoituspääoma vain on pienentynyt, jos on nostanut osingot.

  Piensijoittajan ei kannata alkaa leikkiä Sorosta, turha kuvitella, että osaa poimia salkkuunsa tuottavimmat osakkeet, kun valinnat kuitenkin on vääriä, häviää indeksille, kuten suurimmalle osalle käy. Pitäisi uskoa asiantuntijoita ja sijoittaa indekseihin.

  Suomessa metsiä pidetään kansallisena omaisuutena, mutta niiden jalostamisesta saatava hyöty valuu ulkomaille yhä kiihtyvässä määrin. Miten kuvitellaan voitavan pitää yllä hyvinvointivaltiota, jos tänne jaa vain sahajauhot ja hiilipäästöt. Tämän maan itsenäisyyttä on puolustettu jopa asevoimin, nyt sitä myydään pala palalta ulkomaille.

  MJO

  Tollo pistää omat rahat tyynyt alle ja odottaa niiden ’lisääntymistä’. Sen jälkeen rikkaana Tollokin voi ostaa osakkeita. Sitäpaitsi hyvin moni ostaa indeksirahastoja, joka on hyvä vaihtoehto vähemmän markkinoita seuraaville.

  Ei kannata tollo pidättää hengitystä kokoaikaa odotellessa vaurastumistaan.

  pihkatappi pihkatappi

  Sitä tuottojen valumista ulkomaille voi estää ostamalla kotimaisten yhtiöiden osakkeita. Tolopaisen puheilla osakesäästäminen ei ainakaan lisäänny, mitä hyötyä tuosta sinun apatiasta on, nouse jo sieltä pakkomyyntien painajaisista.

  Ymmärrän, että jos ostaa 200 eurolla kerrallaan jotain osaketta, niin kaupankäyntikulu vuoden tuotoista voi olla jopa puolet.

  MJO

  Ulosottomies on mahtanut hoitaa tollon pakkomyyntejä.

Esillä 10 vastausta, 191 - 200 (kaikkiaan 648)