Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Tämä aihe sisältää 196 vastausta, 36 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi MJO 3 tuntia, 22 minuuttia sitten.

Esillä 6 vastausta, 191 - 196 (kaikkiaan 196)
 • Kannattako sijoittaa?

  Arvoisat metsänomistajat

  Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

  Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

 • Puuki

  Jos haluaa laajentaa sijoitushorisonttiaan, niin joissakin ulkomaan loma-asunnoissa on kohtuulliset tuotot,

  Esim. Kreikassa näkyi olevan myynnissä joku omakotitalo. Oliivit omasta puutarhasta ja saunakin oli talossa jne. Mutta kulttuuri voi olla aika paljon erilainen jos etelänmaista talon ostaa. Kuka omistaa sen muutaman vuoden päästä, jos vaikka veroja ym. maksuja aletaan periä enemmälti ? Käy vielä kuten Venäjällä, jossa kannattavat yritykset saattaa vaihtaa yllättäen  omistajaa jonkin sopivan lakimuutoksen jälkeen.

  Tolopainen

  On se merkillistä, että ihmiset eivät voi pitää itsellään omia rahojaan, niitä ollaan jakamassa kaikenmaailman salkunhoitajille pelkkien lupausten varassa. Lähettäkää rahanne minulle, jos ne tuntuvat ahistavan tilillä.

  pihkatappi pihkatappi

  Kärsivällinen sijoittaja voi unohtaa salkkunsa pitkäksikin aikaa, mikä on järkevää. Toisaalta menestyksekkäästi reidaaviakin on jonkinverran. Jokin aika sitten katsoin Sharewillestä Upm keskustelua ja siinä etusivulla on myös vuoden aikana parhaiten tuottoja saaneiden ko osaketta omistavien salkun tuottoprosentit, paras oli yli 60%, indeksi on vuodessa kuitenkin laskenut, lienee käytetty viputuotteita.

  Tolopainen

  Osakkeista saa tuottoja, vasta kun ne myy ja senjälkeen ei saa osinkoja. Myyntivoitoista muuten menee kolmannes veroihin, nämä 60% tuotot on virtuaalivoittoja.

  Tolopainen

  Meillä olisi aika paljon milonäärejä, jos Nokian omistajat olisivat luopuneet osakkeista, kun ne olivat huippuhinnoissa 65€/kpl. mm.Pukkilan kunnan potti oli yli 200milj€. Soros omisti aikoinaan Nokiasta 15% mutta myi omistuksensa aivan liian aikaisin. Osakkeilla on vaikea vaurastua, kun kurssitasoja kukaan ei pysty ennustamaan.

  MJO

  Suomessa on tuhansia miljonäärejä, jotka ovat rikastuneet pörssiosakkeilla. Muttei ensimmäistäkään metsäliiton osuuksilla miljoonia ansainneita.

  Tollo on oikeassa. George Soroskaan ei pystynyt myymään Nokiaa huipulla. Hän on ’huonona sijoittajana’ silti kerännyt yli 8 miljardin dollarin omaisuuden pääasiassa sijoittamalla.

Esillä 6 vastausta, 191 - 196 (kaikkiaan 196)