Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Tämä aihe sisältää 184 vastausta, 33 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi pihkatappi 2 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Esillä 4 vastausta, 181 - 184 (kaikkiaan 184)
 • Kannattako sijoittaa?

  Arvoisat metsänomistajat

  Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

  Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

 • Tolopainen

  Trump lähti soitellen kauppasotaan kiinan ja EU:n kanssa ja mikä on tulos, kauppataseenvaje on uusissa ennätyslukemissa. Liittovaltion velka jatkaa kasvuaan, velkaa on yli 100% bkt:stä ja summa on jo niin valtava, että sen voisi vaikka nollata, ei sitä koskaan mihinkään makseta. Jenkkilä painaa lisää taaloja ja kaikki ovat tyytyväisiä. Jyrkänteen reuna on jokapäivä lähempänä. Maailmantalous pysyy pystyssä  uskonvarassa, sille rahamäärälle joka taloudessa liikkuu ei ole mitään katetta ollut enää vuosikymmeniin.

  Aimo Jortikka

  Helposti olisi nollattavissa, suuren osan tuosta velasta omistaa keskuspankit niin Euroopassa kuin Amerikassa ja Japanissa. Suomen valtion velasta taitaa olla kolmasosa Suomen pankin hallussa. Ei muuta kuin yksi napin painallus keskuskoneella niin se on hävinnyt eikä kukaan huomaa mitään. Suomi ja Eurooppa on japanisoitumassa, eli jäädään ilmeisesti ikuisesti nollakorkojen tilaan.

  Puuki

  Nyt kun Norjan öljyrahastokin on myynyt sijoituksensa fossiiliseen energiaan, kannattaa ostaa uusiutuvan energian etf:iä. Pienet kulut ja maksavat osinkoja useammin kuin kerran vuodessa.  Puhtaan veden etf:t on myös harkinnan  arvoisia. Vedestä tulee pula jossain päin maailmaa.

  pihkatappi pihkatappi

  Ei öljyrahasto vielä ole myynyt. Jos myisivät normi pörssi kauapankäynnissä laitaan kaikki, eli muutamassa päivässä, tulisi huimia ostopaikkoja, kun omistuksia öljyn ja kaasuntuotannon yrityksissä on 32 miljardilla ja yksittäisissä yhtiöissäkin satoja miljoonia. Öljyrahasto myi kokonaan Nordean osakkeet, eli myivät sadoilla miljoonilla Nordeaa, josta johtuen Nordea on halventunut. Nyt pelkkä ilmoitus öljyrahaston myynneistä on varmaan muuttanut suunnitelmia sijoittajilla. Pitää ihmetellä sivusta.

  Missähän määrin nuo vesi etfien omistukset on noita ylivelkaisia putkiliikkeitä. Usan etfiä ei saa enää nordnetin kautta ja siellä olisi monenlaisia.

Esillä 4 vastausta, 181 - 184 (kaikkiaan 184)