Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Esillä 10 vastausta, 511 - 520 (kaikkiaan 648)
 • Kannattako sijoittaa?

  Arvoisat metsänomistajat

  Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

  Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

 • Musta miäs

  Se on muuten totta mitä Tolopainen aiemmin mainitsi että tuhlari tuhlaa ja kitupiikki säästää ja nuukailee vielä enemmän kun ikää tulee. Tunnen hyvin molempia tapauksia. Sekin on totta että mitä iloa on isoistakaan sijoituksista ja omaisuuksista jos niitä ei henno käyttää elämän laadun kohentamiseen ja erilaisiin kokemuksiin. Mutta, kukin saa mielihyvänsä mistä sitten saakin. Olkoon tuhlaaminen tai sitten kun heittää lusikan nurkkaan niin varallisuus on tapissaan. Itse harrastin rahastosijoittamista vuodesta 1997 lähtien ja kun möin pois alkoi metsätilojen hankinta noin 15 vuotta sitten kun niitä sai vielä järkevään hintaan. Jossain vaiheessa taas innostuin rahastoista ja noin pari vuotta sitten möin kaikki pois. Olivat tosi hyvin tuottaneet mutta meinasi tulla ahneuden peikko jos ne siitä vielä jatkavat kasvuaan. Tein kuitenkin heti päätöksen ja hyvä päätös oli koska alkoivat kohta tulla kurssit pakkaselle. Vielä on lähiaikoina tulossa metsätila suoraan omistajalta joka tarjosi sitä minulle. Sanoi suoraan että kun hänellä ei oli perillisiä niin haluaa myydä sen minulle kun aika on kypsä asialle. Töissä olen ollut yli 30 vuotta ja omien metsien hoito on harrastus ja elämäntapa. Niin kuin edellä kirjoitin niin saakoon jokainen mielihyvänsä mistä sitten saakin. Sen olen huomannut että esim hevosihmisillä ja harrastajilla se vasta onkin elämäntapa. Paras sijoitus on ollut kuitenkin lapsiini. Hyvin kouluttautuneet ja työllistyneet. Nuorin lukion tokalla oleva tyttö osoittaa mielenkiintonsa jopa metsäasioita kohtaan joka lämmittää isin mieltä. Harvakseltaan muissa kultuureissakin matkailu avaa näkemyksiä. Venäjällä muutaman kerran, Jenkeissä ja Bahamasaarilla kahdesti, Afrikassa ja lisäksi useassa Euroopan maassa. Nyt keskityn kotimaan matkailuun ja eri puolilla Suomea tykkään katsella aina metsiä ja miten niitä on hoidettu tai jätetty hoitamatta. Kannattaa sijoittaa itseensä mieleisellään tavalla mutta 4,5% sijoitus on nestemäisissä sijoituksissa parempi kuin 40%:n. Tai jopa pyöreä nolla 0

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Aika saman tyyppiset sijoitusperiaatteet minulla kuin Mustalla miähellä. Metsästä vähensin, ostin asuntoja vuokrasin, myin sitten pois, ja sijoitin omaan asumiseen. Nykyisin odotettavissa sijoitusta: asunnon remontointiin, puutarhaan, tutkimustoimintaan, lasten kanssa matkailuun ja mökkeilyyn. Etsin kaupoista samoin mietoja eli ykkösoluita ja alkoholittomia, joita on tullut äskettäin lisää kauppojen hyllyille ja jopa ihan juotavia. Myös kuohuviinejä.

  Tolopainen

  Sijoitusasuntoja monet myyvät jostain syystä pois, kun ikää tulee lisää , laitetaan rahat oman asumisen kohetamiseen. Vanhan asunnon remontointi on yllättävän kallista, saattaa ostajat erehtyä maksamaan liikaa noista vanhoista luukuista, joita nyt on paljon myynnissä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Juuri näin minullekin kävi: ei ollut riittävästi osaamista asunto- eikä oikein muuhunkaan sijoittamiseen. Jollei ota ulkomaan riskiä niin ML osuudet on tällä hetkellä ylivoimainen sijoitusmuoto. Niistä ei saa sijoitusta nopeasti pois mutta osa kannattaa laittaa sinne jos on mitä laittaa. Vinkki: jos on nopea tarve niin jäsenyyden loppuessa sijoituksen saa nopeasti pois.

  Niin, missio vai vedätys?

  Puu Hastelija

  Voi mahdotonta näitä puheita! Samainen kaveri söpöttää, kuinka piensijoittaja ei voi pärjätä osakemarkkinoilla, ei ainakaan osakepoiminnalla. Sitten saa lukea tällaisia kukkasia! Ei ainakaan päätä palele, itsellä ei ainakaan rohkeus riittäisi eikä ole haluja Rinteen hukattavaksi liikoja lahjoittaa, mutta kukin taaplaa tyylillään.

  Osakkeiden tuotto on liian vaatimaton, eivät Tällä hetkellä kuulu portfoliooni.” 

  Tolopainen

  Joskus on tilanteita että osakemarkkinoilta saa parhaan tuoton pysymällä pois. Ei osinkoja saadakseen osakkeita tarvitse omistaa kuin yhtiökokouspäivän, ne eivät tuota korkoa.

  Puu Hastelija

  Aina paranee, siirrymme siis suoraan markkinoiden ajoittamiseen, joka on tunnetusti helppoa ja onnistuu varmasti. Niin poistuminen, kuin mukaan tulo. Ja välittäjät ja verottaja kiittävät.

  Jos haluaisi viisastella, niin voisi miettiä, paljonko tuottoja on menetetty, kun on suojattu varoja ja vetäydytty markkinoilta. Varovaisimmat tekivät sen jo 2009, koska nousu ei perustunut todellisuuteen. Tai eivät uskaltaneet ostaa lainkaan osakkeita, koska (keksi mieleisesi selitys). Lienet yksi näistä?

  Tolopainen

  Katsotaanpa maanataina vieläkö osakkeiden omistaminen on mukavaa.

  Visakallo Visakallo

  Sellaiselle metsänhoidolle, millä saa vältettyä HCV-alueiden synnyn mailleen, saa nyt huippputuoton.

  TTL

  ”Ei osinkoja saadakseen osakkeita tarvitse omistaa kuin yhtiökokouspäivän, ne eivät tuota korkoa.”

  Tämä Tolopaisen kommentti pisti miettimään.

  Tätä voi pohtia ainakin kolmelta tasolta.

  1) Osingon (ehkä 4% keskimäärin) tosiaan saa osingon maksupäivänä nimellisesti.

  2) Markkinoilla osakkeen hinnan pitäisi laskea osingon irrottua noin osingon verran. Tästä seuraa, että päivän omistus ilman kulujakaan on hyödytöntä.

  3) Todellisuudessa osakkeen hinta ei ilmeisesti laske täysin osingon määrää (kekimäärin). Lisäksi osinkojen verotus on osingon saajalle pääsääntöisesti kevyempää kuin moni muu pääomatulo. Tästä seuraa, että päivän omistuksen jälkeen myymällä ja vähentämällä tappion pääomaverotuksessa (mahdollisesti 34 %:n alueella) teoreettisesti tekee voittoa. Kulujen jälkeen kuitenkin vähemmän….

  Vai tarkoittiko kirjoittaja äänivallan käyttöä yhtiökokouksessa.

Esillä 10 vastausta, 511 - 520 (kaikkiaan 648)