Keskustelut Metsänomistus Kannattako sijoittaa?

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 676)
 • Kannattako sijoittaa?

  Merkitty: 

  Arvoisat metsänomistajat

  Mitä mieltä olette metsäyhtiöiden osakeista, ovat tippuneet vuoden aikana 25-35 prosenttia, joko ollaan pohjalla?

  Onko parempia ehdotuksia metsärahojen sijoittamiselle.

 • A.Jalkanen

  Mihin sijoitetaan viime vuosien puunmyynneistä saadut muhkeat tulot ja miten niiden arvo turvataan perillisiä ajatellen? Taloussanomissa neuvoja.

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009873031.html

  Tolopainen

  Kerran 80-luvulla piti vaihtaa auto, eikä ollut riittävästi käteistä, soitin faijalle, että tarvitsen 35000mk, löytyiskö. Parin päivän kuluttua oli rahat tilillä ja minulla käteisellä ostettu auto. Se oli huono sijoitus.

  Makarov

  Ajattelin tuossa kun nyt hyvillä puunhinnoilla on tullut puukauppoja tehtyä ja lainamäärä on sopivalla tasolla että tekisikö tarjouksia uusista metsätiloista. Omavaraisuusaste on sillä tasolla että nyt tai kohta voisi olla ostonpaikka kun kassaan on kertynyt varoja. Koronnousu on jo vaikuttanut yksityisiin metsänostajiin ja tainnut sijoitusyhtiöihinkin vaikuttaa. Parhaita kauppoja tein 2010v. Tienoilla kun maailmalla oli turbulenssia finanssikriisin jäljiltä ja ihmiset olivat varovaisia. Silloin korot oli nollissa ja raha oli halpaa joten ostin velkarahalla useamman hyvän tilan. Nyt on taas päinvastainen tilanne korot ovat nousseet että velaksi ei kannata ostaa mutta kassassa olisi rahaa mutta periaatteessa olisi kuitenkin vähän sama tilanne kuin 2010.  Tekisi vain tarjouksia eikä lähtisi hulluttelemaan jos jostakin tärppäisi. Metsäpuolen osaa niin sinne sitä kannattaa isommat panokset pistää.

  Indeksirahastot on hyviä suosittelen kun kulut on matalat. Minulla on yksityisellä puolella op:n kautta joku amerikkalainen indeksirahasto johon kuukausittain menee tietty summa. Hyvin on tuottanut suosittelen, tieten nämä pohjoismaiden indeksirahastot viime aikoina olleet laskussa.

  Makarov

  Jos haluatte ilmaisen sijoitus vinkin osakkeesta niin Nordean osaketta kannattaa mielestäni ostaa. Luin tänään jostakin ennusteen  viideksivuodeksi koroista että ne pysyisi aikalailla tässä nykyisellä tasolla ehkä vähän laskisi, se suosisi pankkeja. Nordea maksaa vielä hyvää osinkoakin ja jos tosiaankin tuo ennuste pitää paikkansa niin osake on tällä hetkellä aliarvostettu.

  Visakallo

  Nordeaa minäkin olen pitänyt kohtalaisen hyvän osingon takia. Varsinaista osakekauppaa on tullut tehtyä aika vähän.

  Tolopainen

  Osakemarkkinoille ei kannata mennä tässä taloustilanteessa. Lyhytaikaiset korkosijoitukset turvaavat pääoman. Ei ole ollenkaan varmaa tarvitaanko pankkeja tulevaisuudessa. Niille tulee kilpailijoita, ei pankeilla ole enää juuri asiakaspalvelua. Maksuja välittävät tietokoneet, omat rahat voi sijoittaa itse ei siihen tarvita pankkien rahastoja. Lainaakaan ei tarvitse, kun toimii omilla pääomilla eikä elä velan varassa pankin renkinä.

  Scientist

  Eikö juuri nyt kannattaisi mennä osakemarkkinoille? Kun osakkeet ovat alhaalla, tosin pohjia ei ehkä vieläkään ole saavutettu. Joku moitti täällä pohjoismaisia indeksirahastoja, mutta esim OP-Pohkoismaat indeksi on +15% vuodessa toisin kuin OP Suomi indeksi. Pohjoimaisessa rahastossa on mukana myös Norja, jossa ei oikein koskaan ole lama.

  A.Jalkanen

  Yksi pitkäaikaista osakesijoittamista harjoittava ystäväni oli sitä mieltä että alkaisi olla osakkeissa ostopaikkoja. Sitten hän meni ja osti Wärtsilää ja UPM:ää. Itse en olisi ostanut UPM:ää, kun lähiajan kasvunäkymät ovat sumeat sekä metsäteollisuuden että energian puolella.

  Tolopainen

  Mistä se uusi ostovoima tulisi, joka nostaisi suomalaisten osakkeiden kurssin. Tämä on taantuva talous, jossa väestö vanhenee ärjyvän ryssän naapurissa.

  A.Jalkanen

  Osakesalkun hajautus on nykyään helppoa – omistusten ei tarvitse rajautua Suomeen. Osinkojen verotus menee kuitenkin ulkomaisissa osakkeissa eri tavalla (lähdevero), ja lisäksi pitää päättää onko itselle parempi valinta arvo-osuustili, osakesäästötili vai molemmat. Osakkeita voi itse omatoimisesti poimia eri markkinoilta ja rahastoilla saa lisää riskien hajautusta.

Esillä 10 vastausta, 651 - 660 (kaikkiaan 676)