Keskustelut Tekniikka Kaukoidän autot vastaan eurooppalaiset…

Esillä 8 vastausta, 101 - 108 (kaikkiaan 108)
 • Kaukoidän autot vastaan eurooppalaiset…

  Kiivaasti on mollattu jopa japanilaisia autoja puhumattakaan muista kaukoidän ihmeistä.

  Jotkut on rokotettu erilaisilla aineilla kuin toiset, mutta kaivelin esiin Auto Bild – lehden tekemän laaturaportin, jossa ei ainakaan materiaalin vähyys ole vaikuttanut tulokseen.

  Paremmuusjärjestys kahdenkymmenen parhaiten selviytyneen joukossa oli v. 2015 seuraava:

  KIA, Mazda, Honda, Huyndai, Toyota, Volvo, BMW, Dacia, Nissan, Mersu, Opel, Ranault, Seat, Audi, Skoda, Citroen, Peugeot, Ford, Volkswagen, Fiat.

  Jos joku merkki on listalta suorittanut huomattavan nousun, niin pitää muistaa, että pohjalta ponnistaen 50 %:n parannus ei välttämättä ole kovin iso sivusta seuraajien silmissä.

   

 • Jätkä

  Qasqai taitaa olla ns. katumaasturi, joten siinä lienee maasturin ajo-ominaisuudet ja kyyti. Ja katuauton ketteryys, mutta esim korotettu maavara on AINA heikentänyt ajonautintoa. Esim Volvon henkilöautomallitkin ovat viime vuosina kehittyneet traktorista henkilöautomaiseen suuntaan.

  Puuki

  80-luvulla ajelin 3 erilaisella isolla diesel h-autolla. Nissanilla ja 2:lla 244 Volvolla.  Jos autoja vertaisi traktoriin, niin eniten sitä muistutti Nissan eikä Volvot.

  Nykyäänhän uusilla traktoreilla on melkein yhtä hyvä ajella kuin hyvillä maastoautoilla.

  Visakallo

  Pitkä takuuaika ei selitä ainakaan Mazdan, Toyotan ja Nissanin sijoituksia, sillä niissä on vain kolmen vuoden takuut.

  Visakallo

  Saksalainen tuttavani silmäili listaa Suomessa eniten myydyistä automalleista. Pitkän hiljaisuuden jälkeen hän kysyi:  Oletteko te suomalaiset jotenkin masokisteja?  Se oli saksalaiselta kieltämättä aika hyvin sanottu!

  Jätkä

  Saksalainen tuttava siis silmäili Sakemannien tekemää listaa ja ihmetteli Suomalaisten mieltymyksiä? Mitähän hän mahtoi tarkoittaa?

  Visakallo

  Ei, vaan silmäili Suomen myyntitilaastoja vuosilta 2014, 2015 ja 2016. Suomessahan myydään hyvin paljon joitakin sellaisia automalleja, jotka eivät myy muualla. En nyt viitsi tässä mainita näitä saksalais-konsernin eri merkkejä ja malleja, ettei jotkut pahoita mieltänsä.

  A.Jalkanen

  Ettei se saksalainen vaan tarkoittanut masokismilla kaukoidän ihmeiden suurta suosiota Suomessa? ? Ajonautintoon sen verran, että on eurooppalaisella hyvä, sekä kesäkelillä että talvikelillä.

  Timppa

  Hain tänään kaupasta  euroopalaisen (Skoda Octavia Scout) ja mukavalta tuntui.  En toki verrannutkaan aasialaisia.  Vaihdoin siis 10-vuotiaan autoni uuteen.

  Täytyy todeta, että on tullut monenlaista lisää ja ajotuntumakin on muuttunut edukseen vaikka kyseessä on periaatteessa sama auto.

Esillä 8 vastausta, 101 - 108 (kaikkiaan 108)