Keskustelut Metsänhoito Kemera

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 89)
 • Kemera

  Merkitty: 

  Kestävän metsätalouden määräaikaisen rahoituslain mukaan valtioneuvoston asetuksella annetaan tarkemmat säännökset tuen myöntämisen kriteereistä. Kyseisen asetuksen 9 §:n mukaan kohteelta tulee kaataa vähintään 1 500 kantoläpimitaltaan vähintään kahden senttimetrin paksuista runkoa hehtaarilta. Toimenpiteen jälkeen kasvatettavan puuston määrän tulee olla enintään 3 000 runkoa hehtaaria kohden. Metsäkeskuksen noudattamissa tukikriteereissä on kuitenkin vaikka minkälaista paljon tiukempaa runkolukutaulukkoa. Samoin lisäkriteerinä on, että poistumaan laskettavien runkojen pituuden on pitänyt olla vähintään puolet vallitsevan jakson keskipituudesta. Mitä helvettiä? Eihän laissa ja asetuksessa mitään tällaisia ole. Poistuvien runkojen paksuusraja muutettiin 3cm -> 2cm huhtikuussa 2017. Kesäkuussa 2017 MMM ja metsäkeskus sopivat linjauksesta, jolla poistumalle asetettiin pituuskriteeri. Tämähän vesitti asetusmuutoksen kokonaan. Minun silmiin näyttää, että MMM ja metsäkeskus ovat kaapanneet lainsäädäntövallan itselleen, tai vähintään pitävät lainsäätäjää pilkkanaan. Mitä mieltä?

 • jees h-valta

  Toloppahan saisi nykykiesistäänkin jo voittoa jos romuttaisi. Aika huikean hyvä tarjous koreankippanasta.

  Tolopainen

  Kohta näpeimmillään, kun kulutus 5l/100km. Olishan sille ostajia melkein päivittäin.

  jees h-valta

  Ai, onko romukoijareilla noin kova pula siellä suuntia?

  Visakallo Visakallo

  Tolopainen pitää itse nuorta rouvaa, mutta vanhaa autoa. Rouvalla on sentään ilmeisesti uusi auto?

  Planter Planter

  ”Ahkerin matkustelija oli valtiovarain ministeriösta tarkastusvaliokunnan ylijohtaja, matkakulut 55000€ edestä vuodessa, yli 30 ulkomaan matkaa. Tämä valiokunta on virkamatkojen ylin valvoja. Tällä naikkosella ei ilmeisesti ole mitään tekemistä virkapaikallaan.”

  Tolopainen ei nyt ymmärtänyt. Täytyyhän valvojan itse osallistua jokaiselle toisten virkamatkalle, että voi valvoa, onko se tarpeellinen.

  Visakallo Visakallo

  Maaseudun Tulevaisuuden mukaan nykyiselle Kemeralle esitetään kolmen vuoden jatkoaikaa, eli se olisi voimassa vielä vuodet 2021, 2022 ja 2023.

  jees h-valta

  Joo, luin saman ja oikein hienoa, ei vielä mitään aikeitakaan lopettaa järkevää metsätalouden tukea. Todella hieno uutinen!

  Visakallo Visakallo

  Pääsee suorittava porraskin vielä eläkepäivillään nauttimaan energiapuun korjuusta, kun kuitupuun kysyntä vähenee, mutta energiapuun menekki vastaavasti lisääntyy.

  suorittava porras suorittava porras

  Verkostot on viritetty energiapuun tuontia varten. Kovin suurta hurraata en kemeran säilymisestä huutelisi. Tarvitaan vain  yksi päätös kemeran leikkaamiseksi ja tilanne voi olla nykymenolla piankin käsillä. Rahalle on tärkeämpiäkin kohteita.

  Energiapuuta varmasti korjaan tulevaisuudessakin. Teen pilkkeitä kevätauringon paisteessa ja lämmittelen samalla saunaa.😊

  Visakallo Visakallo

  Kemeraa tarvitaan juuri sen takia, ettei energiapuun tuonti räjähdä aivan käsiin.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 89)