Keskustelut Metsänhoito Kemera

Esillä 9 vastausta, 81 - 89 (kaikkiaan 89)
 • Kemera

  Merkitty: 

  Kestävän metsätalouden määräaikaisen rahoituslain mukaan valtioneuvoston asetuksella annetaan tarkemmat säännökset tuen myöntämisen kriteereistä. Kyseisen asetuksen 9 §:n mukaan kohteelta tulee kaataa vähintään 1 500 kantoläpimitaltaan vähintään kahden senttimetrin paksuista runkoa hehtaarilta. Toimenpiteen jälkeen kasvatettavan puuston määrän tulee olla enintään 3 000 runkoa hehtaaria kohden. Metsäkeskuksen noudattamissa tukikriteereissä on kuitenkin vaikka minkälaista paljon tiukempaa runkolukutaulukkoa. Samoin lisäkriteerinä on, että poistumaan laskettavien runkojen pituuden on pitänyt olla vähintään puolet vallitsevan jakson keskipituudesta. Mitä helvettiä? Eihän laissa ja asetuksessa mitään tällaisia ole. Poistuvien runkojen paksuusraja muutettiin 3cm -> 2cm huhtikuussa 2017. Kesäkuussa 2017 MMM ja metsäkeskus sopivat linjauksesta, jolla poistumalle asetettiin pituuskriteeri. Tämähän vesitti asetusmuutoksen kokonaan. Minun silmiin näyttää, että MMM ja metsäkeskus ovat kaapanneet lainsäädäntövallan itselleen, tai vähintään pitävät lainsäätäjää pilkkanaan. Mitä mieltä?

 • Haba Haba

  Höpöhöpö, tuki vääristää kilpailua.
  Jos risujen myynti ei onnistu ilman tukea se on parempi jättää heille joilta se onnistuu.

  Visakallo Visakallo

  Haba siis myy risuja? Minä en ole niitä myynyt koskaan.

  jees h-valta

  Ja mitähän ovat nuo Haban he joilta se onnistuu?  Jokainen joka tuntee vastenmielisyyttä kemeratukeen voi jättää hakematta. Jota voi vaan ihmetellä.

  Kalle Kehveli

  Kaikki muut yritystuet, paitsi aloittavan yrittäjän tuet, ovat turhia. Varsinkin pörssiyrityksille ei senttiäkään.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Säästöpuiden kanssa ei näemmä kannata vetää övereitä. Mhy:n neuvoja kertoi että jos säästöpuita on yli 20 per hehtaari, taimikonhoidon kemeratukea ei saa. En minä olisi jättänytkään, mutta kun rantakaistale oli korjuun kannalta haasteellinen niin sinne jäivät.

  Puuki

  Miksi rantakaistaleelle pitää tehdä th ennen ylispuiden poistoa ? Eikö sen voi rajata kokonaan th-alueen ulkopuolelle tai hakata pitkäpuomisella koneella ylispuut pois ja hoitaa sen jälkeen taimikkoa ?

  Kemeratuki on suht. pientä ja paljon tuottavampaa ja järkevämpää valtiollekin kuin esim. vuokrafirmojen (esmes Koijaamo) verotuki tai juottoloiden edestakaseen seilaamiseen annettu tuki.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ylispuiden poisto tehtiin viereisellä männyn siemenpuukuviolla jo vuosia sitten. Alueella on rantakaava eli puilla maisemallista merkitystä, joten sinne ylispuut varmaan jäävätkin, ellei sitten joku tarvitse jossain vaiheessa hyvää rakennuspuuta.

  Puuki

  No sitten vain rantakaista erilleen th-rajauksessa karttaan.

  pihkatappi pihkatappi

  Kemera tarkastus ohjeessa on näin: Taimikossa ei saa olla yli 20 kpl/ha siemenpuita tai ylispuita. Tuossa ei sanota säästöpuusta mitään, säästöpuu ryhmässä saa olla enempikin riukuja, eikä vaikuta tuen saantiin. Sitäpaitsi riistatiheikköjä saa jättää ja jos jätät vaikka pyytä varten leppäpuskan jo varhaisperkauksen yhteydessä, ehkä parin aarin kokoisen, niin tuossa on taimikonhoidon aikaan jo 50 kpl lähes tuplaten taimikkoa pitempää leppää ja jos tuolla perusteella joku evää 2 hehtaarin taimikon kemeratuen, niin syön hatullisen.

  Säästöpuita on joissain taimikoissa todella paljon ja kemerat on haettu. Nuo pienet säästöpuuryhmät muutaman kymmenen metrin välein ovat kyllä hankaloittamassa taimikon kehitystä ja taimikonhoitoa, mutta tarkistuksissa eivät ole tietääkseni noihin puuttuneet.

Esillä 9 vastausta, 81 - 89 (kaikkiaan 89)