Keskustelut Metsänhoito Kemerakysymys

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 124)
 • Kemerakysymys

  Merkitty: 

  Iltaa, istutin keväällä 2012 kuusentaimikon ja sain siihen kemeraa, koska oli vajaatuottoinen metsä aiemmin. Milloin minulla on mahdollista aikaisintaan saada samalle kuviolle kemeratuki varhaisperkaukseen?

 • Visakallo Visakallo

  Kyllä kuitenkin yhdet kaupat tehdään. Eiköhän niille liioille rahoille jotain käyttöä keksi.

  Tolopainen

  Millä tasoilla päätehakkuussa hinnat, ilman mitään lisiä.

  Visakallo Visakallo

  Yli kuudenkympin.

  Tolopainen

  No ei ihme jos kaupat syntyy, onpa hinnat vielä korkealla etelässä.

  suorittava porras suorittava porras

  Visakallolle vain onnitteluja. Paikalliset hirvestäjät ovat hoitaneet hommansa.

  Näkymä raivausalueesta ,josta kerroit on tuttu jopa eilisillalta.( tuoreita hirven jälkiä löytyi) Tosin on niitä tullut raivailtuakin r-sahalla keskivertoa mo:ta enemmän vuosien varrella sekä omissa metsissä että virapelihommina työn ohella. Mitä eilisiltaan tulee ,lopetin kuvion hakkuun ko ryteikön reunaan ja jätin raivaamattoman ryteikön riistapuskaksi. Aluetta vähintäänkin riittävästi tiukimpaankin sertiin.

  150 m mpy ja ylänkö ??? Minun toimintaympäristöni on välillä 130 -250m mpy. Eilen illalla 220 m mpy.  Tiedän tasan tarkkaan ,mitä lumi voi saada näissä olosuhteissa aikaan. Siksi en suosikaan riukumetsien/energiapuu kasvattamista ,kun niihin voi tulla kerralla täystuho. On panostettava taimikosta lähtien siihen ,että puilla on riittävästi tilaa vankistua kestämään luonnon voimia.

  Aina sekään ei riitä. Teon alla olevan palstan ympäristössä oli tuhansien kuutioiden lumituhosavotat viime talven myräkän seurauksena. Tervelatvaisia puita sai hakemalla hakea . Sopivassa tiheydessä kasvaneet nuoret metsät kärsivät vähemmän . Vanhat ja riukuuntuneet nuoret metsät enemmän.

   

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Peukut suorittavalle: asiallinen puheenvuoro.

  Jean S

  Mulle tarjottiin 1 kk sitten Etelä-Karjalassa päätehakkuulta sorvikuusesta 59 ja kuusitukista 57, kuidusta 18 eur. Visakuusella on selvästi erityinen laatulisä 😉

  En raaskinut myydä, odotellaan tilanteen kehittymistä.

   

   

  Visakallo Visakallo

  Suorittava: ”150 m mpy ja ylänkö ??? Minun toimintaympäristöni on välillä 130 -250m mpy. ”

  Ylänkö ei ole sidottu tiettyyn metrimäärään, vaan korkeuseroon ympäristöönsä nähden. Täällä eteläisessä Suomessa Päijänteen ja Saimaan välissä 150 metriä on jo ylänkö, koska ko. järvien korkeus on vain 77-78 metriä merenpinnasta. Tämä ero näkyy hyvin selvästi lumimäärässä ja valitettavasti myös lumituhoina. Lahdessa Salpausselkä on n. 150 metriä. Viron Otepään hiitokeskuksen lähtöalue on myös 150 metrin korkeudella. Paikka on 400 km etelänpänä kuin Salpausselkä, mutta siellä on useimmiten aikaisemmin hiihtokelit kuin Suomessa, sillä Otepään ylänkö sijaitsee Itämeren (0 m) ja Peipsijärven (30 m) välissä. Espoon Nuuksion järviylängön korkein kohta on 123 metriä ja alueella olevat järvet 20-50 metriä.

  JS

  Mitenkä toimisitte kun kemera hakemus meni vanhaksi. Uusinko vain ja ilmoitan tehdyksi sitten kun kokonaan tehty. Useamman hehtaarin kuviosta kerkesin viimekesän tehdä puolet, ensikeväänä loput. Toinen 4ha kuvio taas sellainen missä noin puolet vaatii töitä, puolelle ei tarvitse tehdä juuri mitään ainakaan niin että poistuma täyttyy, voiko alueen ns puolittaa, . Nuorenmetsänhoitoa.

  jees h-valta

  Kemera pitää uusia vuoden välein. Ei yli vuoden vaan voimassaoloaikana uusinta. Muuten aivan juuri noin. Ilmoitat sitten kun tehty kokonaan Kemera-alue.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 124)