Keskustelut Metsänhoito Kemerakysymys

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 124)
 • Kemerakysymys

  Merkitty: 

  Iltaa, istutin keväällä 2012 kuusentaimikon ja sain siihen kemeraa, koska oli vajaatuottoinen metsä aiemmin. Milloin minulla on mahdollista aikaisintaan saada samalle kuviolle kemeratuki varhaisperkaukseen?

 • pihkatappi pihkatappi

  Eipä noissa ongelmia, jos ei viimeisen 10 vuoden aikana ole tehty jo kemeraa. Hakemuksen teon jälkeen voi mennä vaikka puoli vuotta ja sitten metsäkeskus ilmoittaa että tässä on osalle kuvioista saatu kemeraa 9 vuotta sitten, olet jo tehnyt työn ja tuki vaan jää saamati kun olit vuoden etuajassa. Ei noita metsurin reppana tietysti jälkeenpäin kysele isänniltä. Hakemusta tehtäessä metsurin pitäisi kysyä metsäkeskukselta, voiko näihin kuvioihin saada kemeran, muutoin voi antaa katteettomia lupauksia isännälle. Ja hakemuksen tekopäivä on se mihin vertaavat nykyhetkeä, vanhojen kemeroiden osalta veikkaan päivämäärän olevan toteutusilmoitus, jonka kanssa pelkästään ennen toimittiin tai sitten rahoitus. Itselläkin on tuossa kerran virhe käynyt ja jäänyt kemera saamatta, oli täpärä tapaus, päivämäärä väli pitää olla vähintään 10 vuotta, ei muutamaa viikkoa vajaa.

  Rane

  Metsään fi:ssä kartassa kun valitsee viranomaisasioinnin niin siellä näkyy valinnan mukaan joko rahoitushakemuksen tai toteutusilmoituksen päivämäärä.

  akkli

  Jos taimikko vaatii hoitoa-tee se-unohda kemera kokonaan,eikös puunkasvu ole tärkeämpi kuin verotettava kemera.

  Kemera pitäisi poistaa kokonaan ,puu kasvatetaan kasvun ehdoilla.

  Itse en tarvii kemeraa.

  Visakallo Visakallo

  Enhän minäkään sitä kemeraa itse ole tarvinut, olen maksanut sillä yhteensä kivitalon hinnan verran metsureiden ja urakoitsijoiden palkkoja ja laskuja.

  Metsuri motokuski

  Aika outoa on monen matikkataidot. Jos yhteiskunta työntää verollisia tukieuroja niin outoa että joidenkin mielestä niitä ei kannata ottaa. Varsinkin kun nykyiset kemerat ovat ihan oikeassa kohdin ja helposti saatavissa.

  Rane

  Akkli on siinä mielessä sovinnainen (en väitä että fiksu) kapinallinen ettei kukaan  pakota hakemaan kemeraa.Valtiohan löytää säästyneelle rahalle käyttöä.

  jees h-valta

  Just tänään hain Kemeraa eikä yhtään häijyä tehnyt.

  Visakallo Visakallo

  Tänään aloitti taas moto uudella kuviolla tekemään giljotiinikouralla energiapuuharvennusta. Kemera juoksee, minä en! Kysymys on luontaisesti syntyneestä nuoresta kuusikosta, josta voitaisiin saada myös hyvä kesäretkikohde.

  pihkatappi pihkatappi

  Rane tuossa kirjoitti noista näkyvistä päivämääristä, näkyy siellä osa haetuista kemeroista. Kuitenkin ostetuilla tiloilla ei näy edellisen omistajan kemera päätöksiä. En tiedä näkyykö omatkaan 9 vuotta sitten tehdyt kemerat. Mutta kehitys kehittyy, eräänä päivänä palvelu on ajantasalla, nyt kuitenkaan ei voi tietää sähköisen palvelun äärellä varmaksi, saako jollekin kuviolle kemeratukea.

  jees h-valta

  Tuollaista Visan giljotiinikouraharvennusta minullekkin on tuossa tarjottu. Varmaan hyväksynkin. Kesäkohde ja sekatyyppistä pääosin koivua ja mäntyä hiukan istutettuna. Mitä hirviltä sattunut ylös pääsemään. Tosi vähän. Olen vähän näkemäraivausta tehnyt juuri varsinkin kuusipuskiin. Ostaja on jo hyväksynyt sen tuollaisena että tästälähin käyn lähinnä kauneusarvojen vuoksi hiukan vielä raivailemassa. Ensi kesänä varmaan teko koska noin puolen vuoden sisään lupasi toteutusta. Hain tosiaan Kemerat tänään pääkuvioille ja ne nyt vain tehdäänkin.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 124)