Keskustelut Metsänhoito Kemerakysymys

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 124)
 • Kemerakysymys

  Merkitty: 

  Iltaa, istutin keväällä 2012 kuusentaimikon ja sain siihen kemeraa, koska oli vajaatuottoinen metsä aiemmin. Milloin minulla on mahdollista aikaisintaan saada samalle kuviolle kemeratuki varhaisperkaukseen?

 • Visakallo Visakallo

  Murheet ne on kim1:lläkin!

  pikkutukki

  Aikamoinen seulonta on vastauksissa ! Täyttä paskaa , räkytystä , asiaa ! Raati voi tämän vastauksen kyllä mollata !

  Puuki

  Kannattaa ottaa yhteyttä metsäkeskukseen, niin selvää ihan tarkkaan asia. Ei ihan noin mene kuin Jean.S. kertoi mutta melkein.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kiitos vastauksista! Minulle valkeni niiden ansiosta, että en saakaan vielä kemeraa varhaishoitoon: Asta-myrskystä ei ole vielä kulunut 10 vuotta ja sen jälkien korjaamiseen sain kemeraa. Pitäisikö siirtää taimikonhoitohanke vuodella tai kahdella eteenpäin…

  Tolopainen

  Miten se tuo aika lasketaan, kun suunnitelman teosta on vuosi aikaa tehdä toteutus. Eli voiko anomuksen tehdä jo 6v päästä, niin rahat saa sitten kun 7v on kulunut vaimitenseoli.

  Niin taimikonhoidon voi tehdä ja hakee rahat sitten määräajan kuluttua.

  Puuki

  Luulisi että tot.aika ratkaisee. Kun rahat saa vasta tot.ilmoituksen teon jälkeen. Ei sitä kemeraa myönnetä jos ehdot ei täyty. Aikaraja kuuluu ehtoihin.

  Kannattaa hakemuksia tehdä. Nytkin on jäänyt aika paljon käyttämättä myönnettyjä varoja. Ne hilut menee varmaan takasin EU:lle jonnekin virastoon tjms:een ja sitten johonkin turhuuteen toiselle momentille esim. matkarahoihin Brysselin ja Strasburgin väliä reissaaville.

  Miikkam

  Poistuman suhteen ehdot kyllä täyttyvät lähes aina 3000kpl/ha. Jos on tekemisen puute ja kemeroilla haluaa lyödä rahoiksi niin tekee nyt reikäperkauksen ja sitten kun 10 vuotta täynnä varhaisperkauksen. Saapi ainakin teboililla kehua miten paljo on metsätöitä tehnyt.

  Visakallo Visakallo

  Joillakin on suorastaan ihmeellinen taipumus kehittää ongelmia asioista, joissa ei oikeasti ole ongelmia, kuten nyt kemerakin. Sehän on ollut tosi hyvä puuntuottajan apuväline, eikä ole edes pakollinenkaan! Olen ollut kemeraan erittäin tyytyväinen.

  Metsuri motokuski

  Tuo on hyvä konsti varmistaa kemerat kun reikäperkaa kerran varhaisperkauksen ja nuorenmetsänkunnostuksen välissä. Kannattaahan nuo kemerat ottaa onhan melkoinen lisä ja ilmaista rahaa. Voi vaikka metsurireppanalle maksaa ihan oikean palkan.

  eero heikki eero heikki

  Ei kemerassa ole mitään epäselvyyttä,olen tehnyt hakemukset muutamille metsänomistajille ja läpi mennyt  ,terv metsurin reppana ,

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 124)