Keskustelut Luonto Kemin sellutehdas

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 73)
 • Kemin sellutehdas

  Lapin ELY-keskus antoi tehtaasta lausunnon. Lausunnon perusteella, pilkkimiehet ja -naiset voivat kaataa hankkeen. Ely-keskukselta linjakas ratkaisu. Kiitos virkamiehille.

 • jees h-valta

  Kyllä sitten on korkea aika vaihtaa päättäjiä ja nopeasti. Teollisuus eri muodoissaan ne tulevaisuudenkin työpaikat tuo ja palveluala seuraa niiden imussa. Jos alamme teollisuutta alas ajaa jollain olemattomilla ympäristönsuojelufanaatikoilla voimme itekkin muuttaa niiden työmaiden perässä Viroon.

  mehtäukko

  Että Äänekoski jäisi viimeiseksi, ei kyllä ole millään mittakaavalla realistista.Ei, vaikka mikä trolli-virkamies tai viherhörhäkkeet mustamaalaisivat. Kun koko elinkeinorakenne alkaa olla uhattuna, alkaa kovien panosten veto piippuun ja kyllä rotat putoilevat laivasta.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ei Äänekoski viimeikseksi uudeksi investoinniksi, mutta toiseksi viimeiseksi kylläkin todennäköisesti. Olemme paljon viisaampia vuoden lopussa, jos siihen mennessä ei Kemijärven biolaitoksen rahoitus ole järjestynyt, niin silloin taitaa nousematta jäädä. Talouden realiteetit suurin investointien este ja siihen kun lisätään mutkikas ja hidas ympäristöriski prosessi, niin se vaan on .

  anttik anttik

  Kiinasta tuleva raha meni nyt vaikeaksi. Siitä pitää nyt huolen sarssin sisko..

  mehtäukko

  Joz Kuopion laitos olisi luvituksistaan selvinnyt, tämä nyt puhjennut ryvitys olisi saattanut kampittaa sen kuitenkin..?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Boreal Bioref voisi laittaa pystyyn kansalaisille suunnatun osakeannin; biotuoteala saattaisi kiinnostaa halvan kuitupuun myyjiä puukaupparahan sijoituskohteena.

  anttik anttik

  Hyvä idis..!

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Kuopion laitos oli alunperinkin hyvin epävarma hanke. Laitos oli kooltaan suuniteltu mammutiksi, jollaista kolme suurta metsäyhtiötä hevin olisi sallineet puuvirtoja imemään reviireiltään. Toiseksi ilman nykyistäkin epävarmuutta rahoitus olisi ollut todella haasteellista saada kasaan. Eihän Metsä-Groupin Äänekosken tehtaankaan rahoitus ollut läpihuutojuttu aikanaan, vaikka kyseessä oli kohtalaisen vakavarainen suuri toimija.

  Visakallo Visakallo

  ESS:

  Lahti Energian uuden Kymijärvi 3 -biolämpölaitoksen vihkiäisiä siirretään koronaviruksen vuoksi. Vihkiäiset oli tarkoitus järjestää 17. maaliskuuta.

  Lahti Energian viestintäpäällikkö Anne Tuovisen mukaan laitoksella ei ole tautiepäilyä, vaan kyse on varotoimesta.

  – Energiayhtiö turvaa toiminnallaan yhteiskunnan elintärkeitä toimintoja, ja meidän pitää pystyä toimimaan kaikissa mahdollisissa tilanteissa. Pyrimme nyt välttämään tilaisuuksia, joissa yhtiön henkilökuntaa on runsaasti koolla samassa tilassa. Toteutuessaan henkilökunnan laaja karanteeni vaikeuttaisi merkittävästi yhtiön toimintaa

  Uusmetsäläinen

  Metsä Groupin Kemin hanketta lukuunottamatta kaikki nämä uudet tehdashankkeet ovat olleet rahoituksellisesti hyvin epävarmalla pohjalla melkeinpä vain kiinalaisia vedätyksiä. Tehdasta ei saada pystyyn  yleisöosakeanneista kerättävällä omalla pääomalla ja vaan tarvitaan myös toinen puoli ja enemmänkin vierasta pääomaa rahoitusmarkkinoilta.

  Voi olla, että Metsä Groupillakin on vaikeuksia rahoituksen järjestämisessä rahoitusmarkkinoiden varovaisuuden lisääntyessä. Mielenkiinnolla odottelen  UPM:ltä investointipäätöstä Kotkan biojalostamosta.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 73)