Keskustelut Metsänhoito Maalaisliittolaisten metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 951 - 960 (kaikkiaan 969)
 • jees h-valta

  Toloppa oikeassa, kerrankin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Miksi Toloppaa närästää nämä avustajat? Eihän heitä ole kuin muutama. Tuollaisella määrällä ole mitään merkitystä valtiontaloudessa. Jos he parantavat lainvalmistelun laatua, ovat haukkuneet palkkansa. Toinen työmäärää lisäävä tekijä on EU-puheenjohtajuus. Minua närästää enemmän se, että valtio-omisteisten yhtiöiden johtajille maksetaan enemmän kuin valtion johtajille. Ei ainakaan Postin toimiala ole mitään rakettitiedettä. Kuka tahansa logistiikkaa opiskellut pystyisi tuon puljun hoitamaan.

  Mitä puuntuotannon verotukseen tulee, ei se oikein hyvältä kehitykseltä vaikuta, että pääomaveroja on nostettu sekä kuluja, kun kuitupuun hinta laahaa tuotteiden hintojen perässä. Mielenkiintoista kyllä, Taalerin Jyrki Ketola näytti LähiTapiolan metsäillassa toissa päivänä käppyrän, jonka mukaan puun reaalihinta on pitänyt pintansa eli hiljalleen noussut pitkällä aikavälillä. Häneltä kysyttiin myös pääomatuloveroprosenttia – on kuulemma jotain 5-10 % johtuen hyvästä verosuunnittelusta, mm. metsävähennyksen hyödyntämisestä täysimääräisesti.

  Ketola näytti muuten oikein kauhuesimerkin siitä, mitä voi käydä jos sukupolvenvaihdosta ei tehdä ajoissa. Lapsettoman parin miljoonametsä perittiin kaksi kertaa ja perintö hupeni veroihin niin että jäljellä oli alkuperäisestä pääomasta enää 20 prosenttia. Maksettiin siis ensin toisen veroluokan perintöverot kahteen kertaan ja sen päälle vielä perintöverojen maksamiseksi tehtyjen puukauppojen pääomatuloverot.

   

  Puuki

  tupla

  Puuki

  Taalerin Jyrki Ketola näytti LähiTapiolan metsäillassa toissa päivänä käppyrän, jonka mukaan puun reaalihinta on pitänyt pintansa eli hiljalleen noussut pitkällä aikavälillä. 

  Tuohan on mielenkiintoista, että miten saadaan reaalihinta näyttämään nousevalta vaikka samaan lopputulokseen ei pääse mitenkään esim. tilastoja ja vanhojen kauppojen toteutuneita hintoja katsomalla.

  ( On muuten hankala tuo uusi tuplauslähetys pakko. Johtuukohan se ”facebook kierroksesta”, jonka kirjoitettu teksti näyttää tekevän ennen julkaisumahdollisuutta ??)

  Metsuri motokuski

  Kalle Kehvelille voisi sen verran kertoa että kannattaa ihan oikeasti tutustua eläkeläisten verotukseen. Samasta tulosta palkansaajiin verrattuna eläkeläinen maksaa noin 3 – 4 % suurempaa veroa. Syy on siinä että osa palkansaajan vähennyksisyä puuttuu enkä tarkoita pelkästään työmatkavähennystä, joka nykyään suurimmalta osin kompensoituu omavastuuosuuteen.

  Tolopainen

  AJ toistelee poliitikkojen sloganeita, avustajien määrä lisää lainvalmistelun tasoa ym. hömppää. Ei ne avustajat noita lakeja tee, se on asiantuntijoiden työtä, miten entinen napinpainaja alkaisi tehdä pykäliä, kun hänen tittelinsä vaihtuu avustajaksi. Hallitus on päättänyt viinan tupakin ja dieselpolttoaineen runsaista veronkorotuksista, eli vuosikymmeniä vanhalla kaavalla mennään. Ei mitään uutta parantunutta lainsäädäntöä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Ehkäpä niinkin Tolopainen, mutta ns. poliittinen ohjaus on tarkempaa, kun on enemmän avustajia. 😝

  Vasta hallituksen ensimmäinen budjettiesitys tulilla, ensi vuonna energiauudistus. Mielenkiintoista nähdä mitä tulee – ilmeisesti ei mitään äkkinäisiä käännöksiä onneksi kuitenkaan, vaan hidasta taapertamista. Jos vain suunta olisi oikea. Nuorten ilmastolakkoilu viittaa siihen, että heidän mielestään vauhtia voisi parantaa. Saksassa aiotaan lisätä uusiutuvia energioita ja luopua vähitellen kivihiilestä ja jopa ydinvoimastakin. Tavoitetaso on siellä korkealla, saa nähdä miten onnistuu.

   

  rööri roope

  Varmaan kaikilla olis parantamisen varaa.Piiperöministerin pitäisi näyttää esimerkkiä,mutta ei näytä.Viikottain Joensuusta rahtautuu hesaan kerosiinin avustuksella kuitenkin pääsisi lähes eduskunnan portaille sähköjunalla.

  Teot ja puheet ei kohtaa.

  arto arto

  https://www.youtube.com/watch?v=5Fkbw5wFjKA         Siinä nyky menoa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Tavallinen kansalainen vierastaa näitä erityisavustajia erityisesti siksi,että suurella palkalla olevista huomattava osa on eduskuntapudokkaita.Itsekkin katson kyseisiä tapauksia suojatyöpaikojen palkintoviroiksi.Katsotaan rauhassa parivuotta,jolloin voi hallitukselle välitilinpäätöksen antaa.Ettei vaan olisi vekselihallitus,jolta jää rempallaan oleva maa peruiksi.

Esillä 10 vastausta, 951 - 960 (kaikkiaan 969)