Keskustelut Metsänhoito Kuusitaimikon täsmälannoitus

Esillä 7 vastausta, 51 - 57 (kaikkiaan 57)
 • Kuusitaimikon täsmälannoitus

  Olen muutamalta kuullut, että täsmälannoittavat nuorta kuusen taimikkoa siten, että kasvusta jälkeen jääneet saavat lisäpotkua.

  Onko palstalaisita kukaan harrastanut tätä? Millä lannoitatte?

 • Gla Gla

  Käytän n. 250-300 x 700-800 mm rumpuputken pätkää taimen suojaukseen. Eivät ole tällöin kärsineet.

  Pianhan taimi kasvaa niin, ettei oksat enää putkeen mahdu, mutta eipä silloin enää ole tarvetta ruiskuttaakaan. Heinikko harvenee 1-2 ruiskutuksen jälkeen riittävästi.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hyvä vinkki Gla. Kirkas läpinäkyvä muoviputki ehkä parempi taimen kasvun kannalta.

  Gla Gla

  Tarkoitin, että ruiskutuksen ajaksi laitan tuon putken taimen päälle. Kun glyfosaattisumu on laskeutunut, siirrän putken seuraavaan taimeen jne. Kuljen siis taimikon läpi tuon putken kanssa.

  Puuki

  Taimen voi suojata ruiskutuksen ajaksi siihen sopivalla suppilolla tms.   Juuren kasvu ja kunto on tärkeämpi kuin taimen pituus. Mutta ennen ne peltoon istutettavat taimet olikin  isoja 2,5 tai 3 vuotisia juuristoltaan ja pituudeltaan nykysiin 2 vuotisiin verrattuna (tänä vuonnakin 1.vuotiset oli isompia kuin 2-vuotiset norm. kasvusta jälkeen jääneet taimet) .   Olen joskus ollut valvomassa niitä peltokuusikoiden myrkytyksiä . Ei ollut hyvää hommaa metsureille  tehdä sitä pitkää aikaa putkeen ainakaan.  Nykymyrkyt on tosin melko mietoja niihin entisiin verrattuna mutta sopivissa olsosuhteissa taimitassu tms. suoja toimiin ihan hyvin ja lannottaa samalla taimen tyvialueen boorilla.

  Näkkeehän tuon tamperelaisen kuvastakin miten voi käydä ; sutta lähtee pakoon ja karhu tulee vastaan.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kiitos täsmennyksestä. Läpinäkyvä muoviputki toimisi myös suojana myyriä ja jäniksiä vastaan, mutta se pitäisi ankkuroida hyvin maahan vaikka parilla kepillä, joten asennus on työläs. Ehkä jalopuille tai visakoivulle maksaisi itsensä takaisin.

  Puuki

  Onkos kellään tietoo, mistä saisi läpinäkyvää väljää muoviputkea kohtuuhintaan ?  Tumma kierresuojahan ei ole hyvä koska voi aiheuttaa sienen/hommeen kasvua puun tyvelle.

  tamperelainen tamperelainen

  Näitä Tubexin putkia jaettiin jo 90-luvun alussa pellonmetsityksen yhteydessä,niiden piti hajota 5vuodessa auringon vaikutuksesta,ne ovat edelleen ihan käytökelpoisia,jos ne ehyenä löytyvät

  Muistaakseni Hankkijalla myymälässä oli näitä TUbex-putkia(n 60cm) viime keväänä

Esillä 7 vastausta, 51 - 57 (kaikkiaan 57)