Keskustelut Metsänomistus Lainan korko

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 104)
 • Lainan korko

  Millä marginaalilla olette saanut viime aikoina lainaa metsätilan ostoon? Näyttäisi ettei paljoa alle parin prosentin enää saa ja pankkeja on keskenään turha kilpailuttaa kun pitäisi kaikki asiointi siirtää samalla.

 • Visakallo Visakallo

  Pankit siinä mielessä vahvoilla, että voivat valita mihin kohteisiin yleensäkään myöntävät asuntolainoja tai taloyhtiölainoja. Metsäpuolelle tulee vähitellen sama käytäntö.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Metsätilojen arvo ei ole tainnut miesmuistiin romahtaa, hetkellistä taantumista lukuun ottamatta. 90- luvun lamassakin vain edellisen vuosikymmenen taitteen kohouma suli. Neljännesvuosisata sen jälkeen on ollut hinnat nousevia ja viimeiset vuodet sijoitusrahastojen vetäminä hyvinkin nousujohtoista hinnanmuodostusta.

  Itsellä on taipumus ilmeisesti kuten Visallakin, varautua huonoihin aikoihin. Sinällään voidaan arvostella liian negatiivisesta asenteesta, mutta omakokemukseni varautumisesta ”huonompiin” aikoihin on kannattanut. Ison riskin ottaneista monet ovat katajaan kapsahtaneet, kun kaikki ei ole mennyt optimaalisesti. Jeanin esimerkissä ei ole kysymys oikeasta korttitalosta, vaan normaalista lainalla rahoitetusta terveestä metsätaloudesta. Kyllä huonommallakin palkalla pystyy 20 000 lyhentämään vuodessa metsätulojen kera. Myyjän palkallahan itsekin aikanaan näin tein ja kuten tunnettua palvelualojen palkat eivät ole korkeimmasta päästä, paremminkin alapäästä. Ei isot tulot, vaan pienet menot talouden takaavat.

  Tolopainen

  Täytyy nostaa hattua tosi yrittäjille. Tunnen eräänkin, joka aloitti tyhjästä 80-luvulla ja laajensi isosti 90-luvun alussa oli vajaa 10milj mk velkaa ennen devalvaatiota. Kyllä pohjalla kävi, mutta pankinjohtaja antoi maksuaikaa ja velat tuli hoidettua. Nykyisin menestyvä ja tunnettu yrittäjä. Ei taviksen hermot noita riskejä kestä.

  Petkeles Petkeles

  Korttitaloista puheen ollen kannattaa myös pitää mielessä, että useimmiten siihen lainasopimukseen on kirjattu ehto koko lainan nopeutetusta takaisinmaksusta, jos lainanantajan vakavaraisuus sitä edellyttää.

  Tuon asian takia on joku menettänyt yöunensa.

  Tolopainen

  Maataloustuet on vielä samalla tasolla kuin 2005 ja tuottajahinnat laskeneet. Jos tämä ei ole petosta niin, mikä sitten. Maataloudessa on tehty paljon suurempi rakennemuutos kuin missään muussa elinkeinossa. Eikä lopettajien määrä ole vähenemässä.

  Visakallo Visakallo

  Ennen lopettivat pienemmät tilat tuotannon, nyt lopettavat jo isotkin, joten kohta Teukka voi nukkua yönsä ihan rauhassa.

  rööri roope

  Maatalous on tuottavaa.Yhteiskunnan palkolliset ei tuota vaan syövät yhteiskunnan pöydästä koko ajan.

  Teufelin Zumi

  ”Ennen lopettivat pienemmät tilat tuotannon, nyt lopettavat jo isotkin, joten kohta Teukka voi nukkua yönsä ihan rauhassa.”

  Seurauksena tuosta on vain positiivisia asioita.

  oksapuu

  Viimeisen metsänosto-lainan viimeinen maksuerä tuli syksyllä maksettua. Pankki oikein onnitteli…

  Kaikki mitä on tullut ostettua on nyt maksettu ja vuosittainen hakkuumäärä pienempi mitä kasvu. Nykyisillä metsätilojen hinnoilla tuskin tarvitsee enää lainaa ottaa ja hyvä niin…

  jees h-valta

  Oksapuun pankkia kovasti ihmettelen. Pankkihan elää toiminnan rahoituksen tuloilla ja silloin luopuvien jäsenten pitäisi saada mononkuva persiille. Minulla onneksi vielä haluja on pitää pankkiakin rahoissa ja suunnitella uutta toiminnan muotoa.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 104)