Keskustelut Metsänhoito Laserkeilaus (metsään.fi) vs. moton mittaustulos?

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 438)
 • Laserkeilaus (metsään.fi) vs. moton mittaustulos?

  Tähän mennessä on varmaan jo kertynyt käytännön kokemuksia metsään.fi:ssä käytetyn laserkeilauksen vs. moton mittaamissa puumääristä.

  Omaan varovaiseen arvioon nähden metsään.fi:n tuloksissa on vähän ylimääräistä, vaikkei ota huomioon tukkien laatuvähennystä, mistä laaseri ei varmaan tiedä mitään(?).

  Miten kauas on moton tulos mennyt arviosta: puutavaralajeittain ja kokonaistilavuudessa?

 • omapäinen

  Motomittaus riippuu huolellisesta kuskista, kontrollisaksista koneesta, Talvella kuoren ollessa jäässä helpompi pitää kohdallaan läpimitat,pituudet Aikoinaan oli koneita jotka mittasivat vetorullista tai karsinta,mittateristä. Isossa kontrollimitassa piti mitata 50+kpl pölkkyjä pomon. tänään kaikki on varmaan toisin?

  Metsuri motokuski

  Yleensä on niin ollut että koivukuidun osalta todellinen puumäärä on pienempi kuin motomitta näyttää. Syyt ovat yllä kerrottukkin. Varmaan siitä johtuu kuidun huonompi hintakin jossa asiaa on huomioitu.

  mehtäukko

  Mittauksissahan kuitupuun ns. tehdasmitta on pinomitta, jossa ”vakioitunut” pino vain on puu-auton pankoilla. Sivukuvan profiili tulee kuvauksesta, oksaisuus,ladonta,lenkous keskijäreys yms. keppi-ukon tulkinnoista, josta kiinto-%.

  Tukit taas mitataan yksin kappalein, kuten motokin tekee joka ainoan.

  Jean S

  Sovellukset senkun kehittyy:

  https://www.koneviesti.fi/metsa/artikkeli-1.355994

  Tuolla oli jo aika mielenkiintoinen kuvasarja lopussa.

  Mites, joko Harjavallan mies on tilannut Roopilta tällaisen suunnitelman? Onko kokemuksia?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kiitos Jean S linkistä, kannattaa lukea. Tuo on varmasti metsäsuunnittelun tulevaisuutta.

  Puuki

  Tarkkaan on mitattu 10-pykälän metsälakikohteiden puut metsään.fi:ssä, kun puiden keskipituudet on sentin tarkkuudella ja -paksuudet 10-osa mm:n  tarkkuudella. Millä vekottimella päästänee moiseen tarkkuuteen ?

  Jätkä

  Tekniikka on jo aika hyvä. Entiesllä työnantajallakin on jo pyörinyt Drone-koulutus hyvän aikaa. Kyllä ajan hermolla pitää pysyä, vaikka ei MG:n uhri olekaan. Enpä ole kysynyt, montako helikopteria siellä on, mutta varmasti koko konsernilla on jo kymmeniä.

  Sehän on pätevä vehje myös peltojen tarkastamisissa, kun paraimmillaan se tietää itse rajat ja tutkii viljeltävät kasvit  niiden halvatun tukiaisten takia.

  Mäyräkoira

  Itsellä kuvattiin dronella elokuussa. Vielä ei ole metsäsuunnitelmaa tullut. Odotan mielenkiinnolla. Metsään . fi kuutiot pitäneet hyvin paikkansa. Puulajisuhteet ja iät eivät. Keilaus tehty 2012.

  Berza

  Itselläni myös kuutiot olleet yllättävänkin tarkkoja, vanhoissa metsissä etenkin.

  Nuorissa sekametsiköissä vähän sinne päin, mutta tilojen kokonais puustomäärät hyvin yhtenäisiä maastoarvioitten kanssa.

  Tolopainen

  Metsään. fi tarkkuus on erittäin hyvä,on ollut alle  10 kuution tarkkuudella monissa kuvioissa oikein kokonaispuumäärä, yleensä puuta löytyy hiukan enemmän. Puulajit noissa on usein aivan väärin, eli miksi tuo helpompi asia on pielessä. Tarkkuus on hakkuiden kannalta aivan riittävä ja ennakot laskettu metsään. fi mukaan.

Esillä 10 vastausta, 411 - 420 (kaikkiaan 438)