Keskustelut Puukauppa Leimikoiden tarjoukset

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 264)
  • Leimikoiden tarjoukset

    Laitoin Kuutio.fi noin 800m3 kesäkorjuukelpoisen kuusitukki valtaisen leimikon. Sijainti Etelä-Savon ja Pohjois-Savon rajoilla. Paras tarjous tähän mennessä koko kuusitukkiosuudelle 67e/m3. Muutamalla kolmea eri hintaa tukkiosuudelle ( sorvitukki, kuusitukki ja latvatukki) Pari ostajaa käy vielä katsomassa leimikon ja niillä taasen runkohinnoittelu. Niin, katkonnastahan on täällä on ollut usein keskustelua. Mitä teille on tarjottu tai maksettu viime aikoina leimikostanne. Kiitos jo etukäteen jos kerrotte asiasta. Muuttujiahan on useita eri leimikoissa ja missä päin Suomea on.

  • Jätkä

    En ymmärrä, mikä hinku on syynätä toisten puutavaravarastoissa olevien kasojen pölkyissä olevien kiinniniitattujen lappujen sisäpuolen tekstejä? Mahtaako se olla laillistakaan repiä toisten pinonpäälappuja auki?

    Saatteko siinä jotain orgasminsekaisia kiksejä vai onko pelkkää uteliaisuutta? Minä en kyllä kehtaisi niitä repiä auki, vaikka ne olisivat minun myymissä pinoissa.

    Se ei kuulu minulle pätkääkään, mihin puut ovat menossa ja onko ne mahdollisesti myyty isolla välityspalkkiolla jollekin kilpailevalle yritykselle.

    Visakallo Visakallo

    Samansuuntainen huomio kuin Timpalla oli myös täällä viime vuonna. Käytännöt vaihtelevat ostajafirmasta riippuen. Jotkut eivät näytä käyttävän lappuja, vaan homma hoidetaan maalilla pöllien päihin. Joskus puut lähtevät niin liukkaasti suoraan hakkuulta tehtaille, ettei merkintöjä tehdä lainkaan.

    Visakallo Visakallo

    Heh, tuota Jätkän juttua hieman sivuten, meilläpäin yksi vanha isäntä pyysi aikoinaan ajomiestä laittamaan kaikkien tukkien tyvipuolet tiellepäin, jotta ohikulkijat näkisivät miten vauraita puita oli talosta myyty!

    MaraKet

    Tässä taas huomaa miten Jätkä ei ymmärrä sitä, miten tärkeää puupinojen päissä olevien lappujen informaatio on. Timppa ja Visakallo sen sijaan ymmärtävät hyvin. Miten nuo ymmärtämättömät saataisiin hiljennettyä?

    Numerosarjoista voi ainakin arvailla, ja taitavimmat tulkitsijat saavat selvillekin: myyjän, kokonaskuutiot, hinnat, tukkiprosentin, tekokoneen kuljettajan nimen, ajokoneen kuljettajan nimen ja melko tarkan kuljetusajankohdan. Esimerkiksi kelirikkoaikaan voi olla todella tärkeää tietää milloin rekka tiellä mahdollisia painaumia tekee. Se on osa kauppaa sekin. MHY:ssä näistä on paras tietämys, samoin MG:llä.

    Tolopainen

    Olen tarkistanut myös lappujen takaosat samalla, kun ne kuvaan. Takaosassa ei lue mitään.

    Visakallo Visakallo

    Heh, oletko aivan varma Tolopainen? Tarkistitko myös uv-valon kanssa?

    MaraKet

    Miksi ihmeessä UV-valoa tarvitaan noiden tekstien lukemiseen? Kenen etua tuollainen toiminta palvelee? No, saahan sen UV-lampun onneksi verovähennyksiin.

    MaraKet

    UV-lampusta tulikin hauska juttu mieleen kun naapurin isäntä tuli minulta taskulamppua hakemaan lainaksi. Annoin tahallani UV-lampun hänelle ja isäntä lähti tyytyväisenä talolleen. Kyllä tuli vihaisen oloisena lamppua palauttamaan, mutta minulla pokerinaama pitää.

    Kometto

    Tärkeintä on pinojen omistusmerkkaus. Pinoissa voi olla vain ostajan pinolappu tai maalimerkkaus. Usein kuitenkin ptl-koodi, kaupannumero ja toimituskohteen numero. Puuautojen ajo-ohjelmassa näkyy tarkasti pinojen sijainti, puutavaralaji, myyjätiedot ja toimitusosoite.

    Puuki

    Kuka niitä toisten pinojen lappuja on sitten auki repinyt ?   Minä puhuin ainakin vain omista tekemisistäni enkä ole koskenut muiden pinolappuihin kuin joskus aikoja sitten  töissä mitassa ollessa, kun laitettiin laput pinoihin.

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 264)