Keskustelut Puukauppa Leimikoiden tarjoukset

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 220)
 • Leimikoiden tarjoukset

  Laitoin Kuutio.fi noin 800m3 kesäkorjuukelpoisen kuusitukki valtaisen leimikon. Sijainti Etelä-Savon ja Pohjois-Savon rajoilla. Paras tarjous tähän mennessä koko kuusitukkiosuudelle 67e/m3. Muutamalla kolmea eri hintaa tukkiosuudelle ( sorvitukki, kuusitukki ja latvatukki) Pari ostajaa käy vielä katsomassa leimikon ja niillä taasen runkohinnoittelu. Niin, katkonnastahan on täällä on ollut usein keskustelua. Mitä teille on tarjottu tai maksettu viime aikoina leimikostanne. Kiitos jo etukäteen jos kerrotte asiasta. Muuttujiahan on useita eri leimikoissa ja missä päin Suomea on.

 • Panu Panu

  Tänään kun soitin yhdelle ostajalle niin sanoivat, että syyskuussa voidaan keskustella kaupoista, nyt on ostettu riittävästi.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  En tiedä, mistä johtuu että nuoren miehen yli 3000 motin tarjoukset ovat huonommat nyt, kuin omani viimeviikolta. Eivät suotuneet ostamaan samaan hintaan, kun ei ollut tarjousta aikaisemmin pyydetty, kuten itsellä. On nyt Kuutiossa sitten tarjolla, hinnat selviävät ensiviikolla. kun käyvät paikanpäällä metsässä. Taitaa 80 jäädä saamatta veikkaan, mutta aika näyttää. Omat hakataan heinäkuun lopussa, joten hakkuutähteet  ajavat syksyllä, joten pääsen maat muokkauttamaan  talven alle.

  Aina ei tosiaan voi onnistua optimaalisesti, 2007 tuli kyllä kalliit istuinsuojat, kun myin liian aikaisin leimikot, mutta silloin oli velkaakin lyhennettävänä melkoisesti.

  Per Ä Reikäs

  Kalle Kehveli

  Asiantuntijat usassa ennustavat puunhinnan nousevan kesään 2022 asti, ennen kuin saadaan lisää sahauskapasiteettia. Oikeaan aikaan, korkeimpaan hintaan myyminen ei onnistu ikinä kuin tuurilla, mutta hyvään, tyydyttävään hintaan myyminen on helpompaa.

  Metsuri motokuski

  Meillä loppu kanssa tarjousaika kuutiossa ja kaksi tarjousta tuli noin 1000 motin leimikoista. Mukana on myös ensiharvennusta reilut kolme hehtaaria. Aika monelta tuli vastaus että kiintiöt ovat täynnä ettei tarjousta anneta. Toiset eivät vastanneet mitään. Tarjous tuli kahdelta suurelta ja toisen tarjous tukista oli 67 euroa ja toisella 74 euroa. Katkonta oli tuolla paremmalla 37 – 55 dm eli ihan ok sekä latva 16 cm. Kuusikuidussa oli eroa 1,50 euroa paremman tarjoajan hyväksi. Yllättävää oli ettei yksikään sahuri tehnyt tarjousta.  Ilmeisesti heidän kapasiteetti on nyt täysi. Näin tällä kertaa.

  Apli

  Hyvin on pysyneet hinnat kurissa, ilmeisesti päätehakkuita tullut myyntiin niin runsaasti että monella kiintiöt täynnä jopa koko loppuvuodelle, noh katsotaan sitten puukauppoja ensikeväänä uudelleen mikä on tilanne silloin, loppuvuosi huilataan sen suhteen kaikessa rauhassa.

  Mti-98

  Uskoisin hyvän suhdanteen kestävän ensi kevääseen ainakin. En hötkyile kaupan teolla. Ostajat vetäneet vähän takapakkia kun kauppa käynyt hyvin. Syksyllä hinta taas palautuu, saattaa jopa hieman nousta.

  Tolopainen

  Lama tästä tulee nopeasti. Nyt on syytä tehdä puukaupat heti eikä myöhemmin. Huippuhintoja ei kauan makseta.

  metsä-masa metsä-masa

  Itä- Suomessa on sama tilanne, täällä on sahureita paljon, mutta ostetun tukin varatot täyttyi toukokuussa ennätys suuriksi. Tuotanto sahoilla on trimmattu täyteen vauhtiin ja sahoilla on tuotanto käynnissä läpikesän.

  Edelleen kauppa käy, mutta kantohinnan nousu kehitys pysähtynyt. päätehakkuu kuusikko 63-66, kuidut 21-23 € / m3, myöhempi harvennus 56-58 ja kuidut 17-19 € / m3 ja hieman myöhästynyt ensiharvennukin sai hinnan 53-54 kuidut 14-16 €. Kuusitukin pituudet normaalit 31-61 / 16 cm.

  Puuki

  Inflaatio%;n nouseminen syö osan hinnan noususta.  2,2 % oli toukokuussa inflaatio.

  Puun sivutuotteiden hintakin on noussut; esim. kuorikatekin kustantaa nyt vähittäiskaupassa (irtotavarana) 60 % enemmän kuin keväällä koska puun hinta on kuulemma noussut, johtuu siitä.

  Mekaanisen puun käpistelijät valittaa kuten aina ennenkin kantohintojen vähän noustessa kustannusten noususta.   Ei ole vielä kovin paljon nousseet tukin hinnatkaan ; riippuu mistä roikkuu. Eli Virossa esim. on edelleen paremmat hinnat . Niitä ei selitä yksistään lyhyemmät matkat markkinoille.

Esillä 10 vastausta, 211 - 220 (kaikkiaan 220)