Keskustelut Luonto Liito-orava havainto

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 118)
 • Liito-orava havainto

  Merkitty: 

  Kävin tänään metsään.fi palvelussa ja erään palstan kohdalla oli mainita liito-oravan vaikutusalue tai jotain sinne päin, ei kuitenkaan liito-oravan havaintoaluetta. Asia on melko tuore koska viime syksynä mainintaa ei ollut. Silloin mainintana oli muinaismuistoalueen vaikutusalue, mutta ei itse aluetta. Ja nyt tämä maininta on korvautunut liito-oravalla. Mistään muinaismuistoalueesta ei ole todellisuudessa kyse, ainut mikä viittaa historiaan on meidän palstalla sijainnut pontikkatehdas joskus 1800 luvun lopulla. Ilmeisesti arvoisa Herra Naapuri on paikallisten viranomaisten kanssa napit vastatusten, koska kyseinen herra on keräillyt tontilleen kaikenlaista tavaraa, lähinnä romua ja on saanut ilmeisesti useita huomautuksia. Ja ilmeisesti yrittää näillä tempauksillaan hidastaa jotakin toimeenpanoa. Liito-oravista en tuolla suunnalla ole koskaan kuullut puhuttavan ja herran metsäpläntti on sellaista ryteikköä, että liito-orava ei siellä kyllä liitele. Kai pitää huomenna soittaa ympäristökeskukseen ja kysellä lisää, kun sieltä tuo tieto oli metsään.fi sivulle uinut. Tämä naapurin herra on senverran spesiaali tapaus, jotta mitään rakentavaa ei saa hänen kanssaan aikaiseksi.

 • Timppa

  Meillä metsäsuunnitelman tekijä löysi ”muinaismuiston”.  Siis kuopan metsästä.   Nykyään kaikki epäilyttävästi yli 100-vuotiaat  kohteet luokitellaan muinaismuistoiksi.  Joskushan voi olla kyse vanhasta tervahaudasta.  Hyvin harvoin entisestä ansakuopasta.  Meidän tapauksessa uskoisin kyseessä olleen viime sotien aikaisen käpykaartilaisen korsun.  Ei tämä havainto mitään vaikuttanut.  Ainoa ohje harvennushakkaajalle oli, ettei sen yli saa ajaa.

  Liito-oravahavainnot naapurinkin maalla ovat hankalia.  Yleensä ne eivät johda mihinkään, mutta voivat viivästyttää hakkuita.   Kannattaa tehdä metsänkäyttöilmoitukset mahdollisimman ajoissa.  Nythän se on tosi helppoa Metsään.fi:ssä.

  Rane

  Liito-orava on hyvä esimerkki siitä kun joka paikassa esiintyvästä yleisestä eläimestä on tehty hyvä tekosyy jarruttaa ja vaikeuttaa kaikkea mahdollista.

  Esim.Kajaanin ydinkeskustassa niitä on joka puolella.

  http://www.kajaani.fi/sites/default/files/liitooravakarttaliite2.pdf

  MaalaisSeppo

  Tein metsänkäyttöilmoituksen alaharvennuksesta hankintana toissa syksynä. Pian tuli useita s-posteja eri henkilöiltä metsäkeskuksesta ja elystä 5 vuotta vanhasta liito-oravahavainnosta naapurissa. Toinen ilmoitus naapuritilan muinaismuistosta n 50 m päässä. Vastasin, ettei alaharvennus haittaa mahdollisia liito-oravia. Lisäksi ilmoitin, ettei minulla ole aikomusta kaataa puita naapurin puolelta. Eipä sen kummempaa. Työllistävä vaikutus.

  Visakallo

  Onko tilanne todellakin tämä, mitä MaalaisSeppo kirjoitti?! No, tämän korana-ajan jälkeen tuommoinen tyhjäntoimitus kyllä loppuu tästä maasta aivan varmasti!

  Gla

  Enpä olisi varma. En saa puhelimella linkkiä, mutta hakukoneeseen voi kirjoittaa: liito-orava life.

  Visakallo

  Voihan toki tuo toiminta jollakin tavalla jatkua, mutta valtio ei ole siinä enää palkanmaksajana.

  Timppa

  Kuule Visa.  Olet todella lapsenuskoinen, jos luulet, että tuo hallitus tekisi jotain helpotusta liito-oravahulluuteen.

  toimistorotta

  Olin yhteydessä alueen Ely-keskukseen ja ei kuulemma alueelta ole olemassa liito-orava havaintoja, mutta muinaisjäännösalue merkintä on. Eli nyt on korona varmaan päässyt iskemään metsaan.fi palveluun. Ilmeisesti tuo muinaisjäännösalue on tämä naapurin herran tontilla. Aikoinaan sieltä löytyi pellolta pari reikäistä kiveä ja niitä oli museoviraston porukka ihmettelemässä.

  Visakallo

  Eihän Haba kysymys ollutkaan mistään vastaus- ja lähetysrutiineista. Ei niitä kaksikielisiä postimerkinliimaajiakaan ole tarvittu enää kymmeniin vuosiin. Kysymys on hölynpölytiedon keräämisestä ja syöttämisestä järjestelmiin. Siitä ei valtio tule jatkossa palkkaa maksamaan. Jo tämän hallituksen aikana alkaa Suomessa hallintojärjestelmien siivouksen äiti. Siinä löytää moni finninaamainen ja vähän vanhempikin virkamiehen ja toimihenkilön ketku itsensä kilometritehtaalta ja sen jälkeen ihan oikeista töistä.

  Visakallo

  Hallitus on viime aikoina korona-rajoitusten tulevien purkamisien yhteydessä usein toistanut ilmaisua ”uusi normaali”. Metsäalallakin tullaan siihen jatkossa siirtymään. Niille, joilla metsätalous on elinkeino, tullaan yrittämisen vapaus ilman turhia rajoituksia turvaamaan. Ne, jotka haluavat vain oleilla tai pelleillä metsissään, saavat sen tehdä, mutta vain ja ainoastaan omalla kustannuksellaan. Kun yhteiskunnan rahat loppuvat, joudutaan keskittymään pelkästään elintärkeisiin toimintoihin. Kaikki muu muuttuu omakustanteiseksi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 118)